If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Добре, че стана така, щото много понижители, преди ни надуваха главите, как щяли да си купят дву-триетажни палати от шперплат в САЩ, щото панелките в Люлин, им скъпеят. Сега никой перонец, не дръзва и да си помисли за щатите, предвид лихвите, защото съм забелязал през годините, че понижителите из пероните, най-много ги е страх от кредити и са готови и до 50 да си стоят в апарта на родителите си, но никога да не докоснат кредит.
при 7%-8% ипотека се търси спад от 50% в цената за достигане на равновесие - но това не е истински спад , а само постигане на баланс при зададените условия
реалният спад е нещо съвсем друго и ще го видите .......
Баси, забрави ли 2009 -2012 ?
Тука винаги нещата оттичат по-късно, но и стоят по-дълго.
Лихвата във САЩ е 7% за 20 год и 7.75% за 30 год заеми.
Няма шанс другата Коледа, да се седиш пак на 4.2% БНБ обявява, считано от 1 декември 2023 г., ОЛП (проста годишна лихва) в размер на 3.80 на сто.
Че тя, УК има сега ОЛП от 4.75% .....
Добре, че стана така, щото много понижители, преди ни надуваха главите, как щяли да си купят дву-триетажни палати от шперплат в САЩ, щото панелките в Люлин, им скъпеят. Сега никой перонец, не дръзва и да си помисли за щатите, предвид лихвите, защото съм забелязал през годините, че понижителите из пероните, най-много ги е страх от кредити и са готови и до 50 да си стоят в апарта на родителите си, но никога да не докоснат кредит.
Силна прогноза на колегата Залмоксчо. Ще е интересно да чуем как вижда ипотечното кредитиране за напред.
И Кръгла нула-6000 имаше силни прогнози за 15% ръст през 2023 но си остана с надеждите.радко маймуната и той мислеше за някви ръстове и белким излезе на нула от покупките му на зелено 2022 ,но и той захапа чаршафа и се буди напикан.Още много подобни на тях безимотни ипотекаджии имаха смели прогнози,но сега се радват,че цените са паднали само с 10%.За реалните говорим,не тези брокеразките офертни.
Хахахахахаха аааааа, Приключи годината, а аз си останах на лихва 4,2 ГПР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ужаст за преподаватели при инфлация, като Джулия!!!!!
Баси, забрави ли 2009 -2012 ?
Тука винаги нещата оттичат по-късно, но и стоят по-дълго.
Лихвата във САЩ е 7% за 20 год и 7.75% за 30 год заеми.
Няма шанс другата Коледа, да се седиш пак на 4.2% БНБ обявява, считано от 1 декември 2023 г., ОЛП (проста годишна лихва) в размер на 3.80 на сто.
Че тя, УК има сега ОЛП от 4.75% .....
Зз огромно съжаление, нашата образователна система, трябва да понесе и такива предизвикателства, като подобни субекти, които за голямо съжаление, работят усилено срещу бюджета на Държавата и срещу самата Държава и това остава безнаказано, без да им се конфискува цялото имущество примерно на подобни субекти!!!
Трябва да си уникален тъпанар, за да си помислиш 4%лиха за висока.
Натаковаха!!!! При лихва 4,2 % ГПР и това е натаковане при 20% инфлация през последните две лета, хахахахаха, ти си бил много смешен преподавател пич , ако аз бях на твое място, много отдавна да съм си разкъсал дипломата!!! Цитираш Laconic, хаха ха, няма такъв смях!!!
Точно. Изцяло в гръцки сценарий сме. Барабар с вдигането на пенсии, бюджетни заплати и прочие. Обаче... другият вариант беше продължаваща мизерия.
Помня преди десетина години как безработни гащници идваха от Запад идваха и с помощите си наемаха апартамент в центъра на София и се изхланваха изцяло, всеки шибан ден, по кръчми. Няма го това вече.
Другата страна на медала също я разбирам. Дразнещо е да четеш полуграмотни впиянчени даскали и разни недоучили мафиоти в бяло да обясняват как са милионери без един ден да са развивали нещо частно.
Коментар