If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ми като растат защо не купуваш нали казваше че ще захлупваш едно апартаментче тези дни и че си фул с кеш в момента, какво стана защо се услушваш като е далавера? Хайде поведи народа и покажи на всички.Или май само на приказки те бива?
Нещо си се объркал. Че ще купувам, ще купувам. Но аз очаквам понижение. Затова не бързам. Гледам, избирам. До края на годината има време.
Aozora отпускаше заеми агресивно в САЩ, залагайки, че пазарът на офиси ще осигури сигурна и стабилна възвръщаемост
„Почти е провал в управлението на риска, че са имали толкова голяма експозиция към неосновен пазар“, каза При де Силва, старши анализатор в Bloomberg Intelligence.
Ми като растат защо не купуваш нали казваше че ще захлупваш едно апартаментче тези дни и че си фул с кеш в момента, какво стана защо се услушваш като е далавера? Хайде поведи народа и покажи на всички.Или май само на приказки те бива?
Те нашите тухладжии карат другите да купуват и да се нашият на скъпото, докато те самите само дремят и се ослушват на перона от 2 години насам...
Последната активност от "отбор-тухла" беше на бай Лора, който през 2021-ва се престраши да купи на върха на имотния балон с потребителски кредит на 9% лихва...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Бъг в кода: IT секторът в България се готви за тежка година
Ръстът на софтуерния сектор през тази година е под въпрос след 15 години на постоянен висок растеж
Софтуерният сектор влиза в криза след 15 години на постоянен висок растеж.
Засега няма масови съкращения, но търсенето на нови кадри е намаляло наполовина.
Големият риск е България да се окаже и скъпа, и неконкурентоспособна дестинация.
От 15 години насам в България има две сигурни неща: че никой няма да влезе в затвора за корупция и че IT секторът ще се оплаква от недостатъчно на брой кадри, докато расте с двуцифрен процент. Тази година сигурно е само първото.
"Оазисът" на българската икономика, който растеше устойчиво с над 20% почти всяка година от финансовата криза насам и вече създава близо 5% от брутния вътрешен продукт, влиза в турбулентен период. Макар да е силно вероятно общо бизнесът да порасне като приходи през 2024 г., миксът от по-нисък ръст, съкращения в някои фирми, замразяване на наемането при други, край на евтиното финансиране, както и преосмисляне на политиката на постоянни вдигания на заплатите, ще бъде усетен като своеобразна рецесия в индустрията. Така софтуерният сектор, в който са заети над 58 хил. души и порасна от под 1 млрд. лв. приходи през 2011 г. до над 8 млрд. лв. през миналата година, може да преживее първата криза от прохождането си насам.
Брокерите на недвижими имоти във Франция масово остават без работа заради спада на сделките който както виждаме е налице и в България...
Стотици фирми за недвижими имоти затварят врати във Франция, тъй като продажбите на имоти рязко падат Миналата година отбеляза най-ниските продажби на жилища от поне 50 години, а 2024 г. може да не е много по-добра, казват експерти
Не е лесна брокерската, може и тук да започне процеса, ама аз доколкото знам брокерите са на процент и тези, дето не правят сделки пак няма да правят и им е все едно а тези, които правят и да им падне дохода с 20% пак ще си продължат работата. В смисъл, не очаквам тълпи гладни брокери да вият по улиците. Но може би е редно да се каже за целия строително-инвестиционен-имотен бранш: "Приземяване, приземяване, приземяване и оглеждане".
Вчера в Сф говорих с новия кандидат наемател. Гараж в Сф в центъра тотал щета има нема 15 квадрата - 70К€. Той самия се забил в един гараж от онези същите един от които се предлагаше още 2018 ли беше, за 43К€, когато купих и моя за 34К€. Вдигнали му наема на 1200 лв. И той бега. Та така, нека си сметат статистиците от 1 коловоз кое как ще бъде.
Верно е, а Кавръка отдолу в коментарите вдига протестни ноти:-)
Просто еуфорията по покупка на изоставени имоти по селата с цел инвестиция във фотоволтаици премина и като цяло за страната броя сделки спада. Обаче той иска имот в Софето, а тук сделките растът и на него това не му харесва.
Число на деня: Вълна! Глобалните хайтек гиганти съкращават по 1300 души на ден
Системата за електронни разплащания PayPal анонсира 9% съкращения на персонала, а от “Гугъл” съобщават за по-нататъшни съкращения. Всичко това на фона на факта, че през януари технологичната индустрия преживя най-голямата загуба на работни места от миналия май насам. GraphicNews са обобщили информацията.
Вълната от съкращения идва, след като секторът преживя бум на нови работни места по време на локдауните заради пандемията от ковид, пише “Ню Йоркс Таймс”. Изданието споменава в списъка с компании със съкращения и “Майкрософт” и “Амазон”.
Брокерите на недвижими имоти във Франция масово остават без работа заради спада на сделките който както виждаме е налице и в България...
Стотици фирми за недвижими имоти затварят врати във Франция, тъй като продажбите на имоти рязко падат Миналата година отбеляза най-ниските продажби на жилища от поне 50 години, а 2024 г. може да не е много по-добра, казват експерти
Молете се да си стои зазидан и да не помисля за имоти
Като отчетем, че Берти е един от имотните съфорумци, още ли смяташ, че му липсва нюх?
Много преди нас е надушил, че Кавръчето вещае лош късмет, където инвестира. Сигурен съм, че на неговото място, би обещавал още по-сладки, направо нереалистични дискаунти, само и само да го държиш далеч.
Коментар