Първоначално изпратено от pa4anga
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Глупости - как ще бутнеш цените в централен Лондон като презастроиш на 20км от него? Как ще бутнеш цените в Докторската като презатроиш до околовръстното?препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
еее, така и не го научихте правилото на тройната локация
а никак не е трудно
локация, локация и пак локация
ако една панелка стигне 500 , едва ли ще дадеш 1500 за нов боклук , и дори 1000
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
в София ако имаш за 900-1000Е във вадите ще извадиш ли 4000 за докторската... ще извадиш ама друг път.
има корелация
а никак не е трудно
локация, локация и пак локацияпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеГлупости - как ще бутнеш цените в централен Лондон като презастроиш на 20км от него? Как ще бутнеш цените в Докторската като презатроиш до околовръстното?
има корелация
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
и въпреки това имаш към 11К обявни отдава под наем, което е нещо немислимо за западните столици с горещи цени на имотите
това, което наблюдаваме в момента е трансфер на спестявания за последните 10-15г към тухли и понеже този трансфер с кешово плащане приключи продължи с две групи купувачи - FOMO инвеститори с кредит, които се уплашиха, че имотите ще свършат и ще станат супер недосъпни и хора без досттатъчно спестени пари, НО с хубава ипотека - пак подплашение, че после няма да могат да вземат.
те така и в Банско имотите свършваха 2008-ма и ставаше Кицбюел - ти сам знаеш по-добре на колко взе.
за коледните празници бях в Париж - народ, лудница, скъпи наеми, НО няма гора от кранове - нищо общо със софийската действителност
това, което наблюдаваме в София сега е как едни хора произвеждат имоти и ги шиткат дебело на изпускащите влака....
преди 10 г в темата никой не вярваше, че отново ще има имотен бум и ще минем цените от 2008 г.
Иначе съм съгласен с теб - в СФ има много кранове, а демографията е лоша. Става дума за едно промиване на мозъците хората да живеят луксозно в нови домове, в полите на Витоша, в затворени комплекси, като в космически кораб и т.н.
Това обаче е скъп вариант и не прави човек щастлив. Също съм забелязъл, че младите двойки не купуват имоти на морето и в планината и не стягат наследствените си къщи по селата, въпреки че не е толкова скъпо. Предпочитат да харчат за други неща.
Поздрави
Коментар
-
Въпросът е, че няма значение богата или бедна локация - ВИНАГИ може да се бутнат цените ако се строи повече отколкото е нужно, а конкретно в София точно това правим.
Коментар
-
Аз ти говоря - ти си бил в центъра на Париж и го сравняваш с М.Л.? В кои крайни Парижки квартали беше за да видиш че няма кранове?
Изобщо вече не знам за какво говориш - разбрахме че искаш да се похвалиш че си бил в Париж което е супер, но си взел един квартал от София, видял си максимум 1/10 от Париж и тегли чертата. Изобщо не знам какво сравняваме тук, като няма как да се правят сравнения. Все едно сравняваш М.Л. с Марино Поле.
Как ще няма сгъствване на пари и капитал в София като половин България мигрира там и стандарта е по-висок от останалите части на страната?
Последно за какво говорим - за демографията, "сгъстяване на капитал", сравняваме Манастирски Ливади с Париж, Лондон и Дубай или просто ей така на кило?всичко в центъра + няколко предградия, че мърдах напред назад
иди и се качи на кулата или монмартр и огледай добре (вижда се мноого надалеч)
имам чуството, че и в София не си оглеждал от копитото (примерно)... качи се и огледай - после пак ще си говорим
за Пловдив поне ти е ясно какво строителство има в последните години - ОК ли е спроед теб?
да кажеш, че тук бумтим..., но тук просто сме болни от тухлената болест както казва професор Краси
Коментар
-
Аз ти говоря - ти си бил в центъра на Париж и го сравняваш с М.Л.? В кои крайни Парижки квартали беше за да видиш че няма кранове?
Изобщо вече не знам за какво говориш - разбрахме че искаш да се похвалиш че си бил в Париж което е супер, но си взел един квартал от София, видял си максимум 1/10 от Париж и тегли чертата. Изобщо не знам какво сравняваме тук, като няма как да се правят сравнения. Все едно сравняваш М.Л. с Марино Поле.
Как ще няма сгъствване на пари и капитал в София като половин България мигрира там и стандарта е по-висок от останалите части на страната?
Последно за какво говорим - за демографията, "сгъстяване на капитал", сравняваме Манастирски Ливади с Париж, Лондон и Дубай или просто ей така на кило?
- 1 like
Коментар
-
ПП и да слезем малко на земята- защо етажът на Кавръчето в Карлово е по-скъп от ново строителство в Банско... ами защото ако в Карлово има 10 нови блока няма да е така, ама няма и тогава 20 човека с пари, които търсят да купят в района са склонни да платят повече отколкото 200 човека , които търсят сред 2000 имота в презастроена локация.
2-ро етажа на Кавръка ще струва нещо когато се продаде. А това няма да стане в близките 10 години с тези очакчвания.
Хич не сте слезнали на земята, този месец стават 2(или пък 3) години от както мисля го обяви този етаж за продажба.
Изобщо как може да го даваш за пример за слизане на земята главата не ми го побира. И съм сигурен че двете нови блокчета ще ги продадат много преди Кавръка да продаде етажа. Ако вече не са ги и продали.
Офертата на таралежа за 35к всъщност е реалноста и на това на което може да се надява, подробно бях обяснил защо този етаж нищо не струва, но ако е цялата къща ще се продаде много по-бързо за по-добра цена.
- 1 like
Коментар
-
кой ти говори за центъра?
говорим за гора от кранове по квартали - ами няма..
има някакви строежи и ремонти и реновации, но нищо общо с това, което си причиняваме на града (София визирам).
ето ти друг пример - в хубав район на Дубай (точка на сгъстяване на капитал) може да вземеш чуден нов апарт за 400-500К евро - Защо - защото там имат гора от кранове. Аналогичен апартамент в хубав район на Париж или Лондон ще ти струва милиони, защото няма това бурно строителство.
Гърция, Испания, Португалия когато ги удари кризата метъра (по морските им дестинации) беше бетер Банско и Слънчака - ама строителство да искаш.
Ние нито имаме такова сгъстяване на хора, нито на пари в София... тези строежи ще излязат през носа на много инвеститори (да не се бърка със строители)
Последно за какво говорим - за демографията, "сгъстяване на капитал", сравняваме Манастирски Ливади с Париж, Лондон и Дубай или просто ей така на кило?
Коментар
-
Въпросът е, че няма значение богата или бедна локация - ВИНАГИ може да се бутнат цените ако се строи повече отколкото е нужно, а конкретно в София точно това правим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Ти как го завъртя през карлово, никито да не ти е син бе !!!! Луд си ! Берти ,кво ти дреме за коптора ,въпроса е друг . Инфлацията нема спирачка .
Коментар
Коментар