IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Съгласен съм. Принципно съм против Еврото, знаеш. Но се оказва, че е по-добрият вариант от това тези идиоти да правят каквото им скимне.
    Отделно на това, не виждам как ще ни приемат при тая инфлация, а дори да стане, за курс 1.95583 може да забравим - според мен в БНБ има дупка и резервът е надценен, но това е друга тема.
    Точно тов ще направят. Последно обиране на масите. Ще сложат курс поне 1 евро 4 лева. Нищо че съм чел как борда директно с фиксирания курс остава, махаме го и даваме и евро. Ще има поне 3 години когато ще има 2 валути за разплащане. Лев и евро. Това с exchange rate може да се случи даже няколко пъти с обезценка на лева в този период. Така че, неминуемо е! Е, да, заплати, доходи от самото начало стават в евро. Но левчетата потапят.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Икономическа неграмотност, какво да ти кажа. При влизането в еврозоната БНБ не само безпроблемно ще обмени "наличните пари", но ще и останат ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ от резерва. Ако след влизането в еврозоната някоя банка се нуждае от допълнителен кеш, той ще се предоставя от ЕЦБ, не от БНБ. Съответно 20 милиарда евро ще се освободят като национални резерви за кризи. Това е колосална сума и ще има изключително позитивен ефект върху устойчивостта на икономиката.
      Големи митове и легенди. Не се освобождават 20 млрд. евро, няма да се използват от правителството, няма да се използват за устойчивост на икономиката и тем подобни. Това е много специфична материя с много технически детайли, върху която се упражняват експерти незнайно по какво и си пишат съчинения. Не вярвайте на всичко, каквото пише.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Изписали сте една камара "широки" глупости за "широките" пари ... и ти, и майстора.....

Вървете да четете кой агрегат от какво се формира!

М3 = налични пари ?!? hahaha .....

Даже М1 не са "наличните пари", а какво остава за М3!
        Икономическа неграмотност, какво да ти кажа. При влизането в еврозоната БНБ не само безпроблемно ще обмени "наличните пари", но ще и останат ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ от резерва. Ако след влизането в еврозоната някоя банка се нуждае от допълнителен кеш, той ще се предоставя от ЕЦБ, не от БНБ. Съответно 20 милиарда евро ще се освободят като национални резерви за кризи. Това е колосална сума и ще има изключително позитивен ефект върху устойчивостта на икономиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение

БНБ има официално публикуван резерв от 69 млрд. лв еквивалент в конвертируема чуждестранна валута и инструменти. С дивото си нарастване паричния агрегат "широки пари" възлиза на стойност от 155 млрд лв. Или на мен не ми излиза сметката, или май правителството ще трябва да подкрепи БНБ с един заем от 85 млрд. лв, за да може да обърне наличните пари по курс 1.955. Къде греша?
          Изписали сте една камара "широки" глупости за "широките" пари ... и ти, и майстора.....

Вървете да четете кой агрегат от какво се формира!

М3 = налични пари ?!? hahaha .....

Даже М1 не са "наличните пари", а какво остава за М3!

Коментар

БНБ има официално публикуван резерв от 69 млрд. лв еквивалент в конвертируема чуждестранна валута и инструменти. С дивото си нарастване паричния агрегат "широки пари" възлиза на стойност от 155 млрд лв. Или на мен не ми излиза сметката, или май правителството ще трябва да подкрепи БНБ с един заем от 85 млрд. лв, за да може да обърне наличните пари по курс 1.955. Къде греша?
            Не грешиш , ако настане някъкви глобална криза и съответно тук всички се паникьосат и решат да обръщат всичко в чужда валута . Докато се редят на опашки и си теглят депозитите от банките.

Действително има само няколко варианта.

Или запазват валутния курс и полвината от депозитите дават фира.

Или промяна на курса лев евро и гарантиране на депозитите.

Или отлагане на проблема и въвеждане на капиталов контрол.

Спасяваването на банки с държавен дълг , както и ,, взрив,, на лихвите по ипотеките също участват в уравнението.

Коментар

Съгласен съм. Принципно съм против Еврото, знаеш. Но се оказва, че е по-добрият вариант от това тези идиоти да правят каквото им скимне.
              Отделно на това, не виждам как ще ни приемат при тая инфлация, а дори да стане, за курс 1.95583 може да забравим - според мен в БНБ има дупка и резервът е надценен, но това е друга тема.
              Ако приемем еврото ще забравите за ипотечни кредити с лихва 2.5%. Ще станат колкото тези в еврозоната.... и това не са добри новини за имотите.

Коментар

Коментар

Валутата е просто инструмент! И като всеки инструмент - трябва да върши целта, за която е предназначена.

Една лопата, ако не може да изринеш кочината, щото сапът е счупен - каква ти е ползата от нея? Какво те грее, че прадядо ти е ринал кочината със същата лопата, ако вече дръжката е вече изгнила?! - ами сменяш я и въпросът приключва.

Същото и с валутата... ама разни заблудени пишман патриоти се привързват към тоя "инстумент" и скачат в негова защита... олигофрени.

пп
                  За инфлацията - хубаво им казаха: БНБ на думи е за еврото, ама на дела играе срещу него, защото оставя банките да си разиграват кючека и да помпат инфлацията, като раздават евтини кредити! Ама тъй ще е - докато българинът продължава да им подарява парите си за трохи, щото знае само "влог/имот"!

Коментар

Аз съм с 2 ръце за борда... даже колкото може по-рано да вкарват еврото и да се свършват тия мъки на левчето!

(изобщо дори теоретично не трябва да съществува възможността да отменят борда и да върнат стария режим, но докато не влезем в ЕЗ такава винаги ще има)

Колкото по-малко неща зависят от родните некадърници (политици, банкери) - толкова по-добре!

Коментар

Как така да не е вярно. Ако утре ДСК реши да раздаде 2 млрд в кредити въпреки, че ще прекрачи задължителните резерви и отиде при БНБ и каже ето ви активи за обезпечение, дайте ни резерви, какво мислиш, че ще стане?
                      Явно те влече да разпъваш локуми?

Даже ако ДСК раздадат 5млрд. над резервите си- направо могат да си поискат плаките от БНБ, да си напечатат колкото левове им трябват (само купюри от по 50 и 100 лв.) и лично Дим. Радев ще им ги занесе с кутия бонбони Черноморец.

Извинявам се за невежеството си!
                      Last edited by Julius_BG; 05.02.2024, 14:45.

Коментар

Как така да не е вярно. Ако утре ДСК реши да раздаде 2 млрд в кредити въпреки, че ще прекрачи задължителните резерви и отиде при БНБ и каже ето ви активи за обезпечение, дайте ни резерви, какво мислиш, че ще стане? Въобще нямаш представа как функционират нещата или нямаш капацитета да схванеш. Ясно рабрах те. Няма нужда от повече обяснения.

Пример: Единствено Лехман Брадърс оставиха да фалира през кризата, всяка друга банка беше спасена с парите на данъкоплатците и то под предлог за системния риск. БНБ е подвластно на банковия сектор, не обратното.
                        Добре, ако бг-то е такъв рай за банкстерите, и политиците ги захранват с евтин ресурс чрез лобистки закони, защо толкова много се изнесоха?
                        Помните ли колко много банки имаше 2005-2007, а сега колко малко са останали.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Не ме разбра ,проблема на България над 30 години е огромното ниво на корупция в държавата ,реално даже не говорим за корупция а за мафия на всички нива ,банки ,здравеопазване ,социална сигурност ,на всяко едно ниво е проядена тази дъжава и затова не може да върви напред ,затова и не може да бъде независима ,нашите управници чакат като хероиново зависими пари от Европа без да работят изобщо за България и на тоя фон даже и някой отвън няма да те оправи ,Решението е протести като 1994 та година след хиперинфлацията да се свали правителството и всички народни представители да бдат изгонени и линчувани публично от народа ,за да може следващите да имат страх !
                          Страх и уважение към суверена
                          Тая корупция не е от сега. Не е и от 30 години. ... Не е даже и само от комунизма...

Подозирам, че е част от негативното наследство, което влачим още от турско робство!

Мисля, че съм срещал в литературата, че и тогава така са се "оправяли" нещата - под масата.

В смисъл - това така се е вплело в тъканта на нашенеца, че ... а борбата с човешката природа е тегава!

Коментар

Реално ми казваш: "Абе не съм прав за това - за кредитора от последна инстанция - говорех по принцип, а не конкретно за Бг, но сега ше въртя и ше суча, ама няма да си призная"!

Ясно, разбрах те! Няма нужда от повече обяснения.
                            Как така да не е вярно. Ако утре ДСК реши да раздаде 2 млрд в кредити въпреки, че ще прекрачи задължителните резерви и отиде при БНБ и каже ето ви активи за обезпечение, дайте ни резерви, какво мислиш, че ще стане? Въобще нямаш представа как функционират нещата или нямаш капацитета да схванеш. Ясно рабрах те. Няма нужда от повече обяснения.

Пример: Единствено Лехман Брадърс оставиха да фалира през кризата, всяка друга банка беше спасена с парите на данъкоплатците и то под предлог за системния риск. БНБ е подвластно на банковия сектор, не обратното.

Коментар

Кажи го това на хората, които загубиха почти всичко в средата на '90-те!

Мислиш ли, че някой го грее това, че мухлясалото левче чукнало 100 год.

Хората ги интересува СТАБИЛНОСТ ! Това е целтата на една валута. А не колко е дърта!

И като си некадърен да осигуриш стабилност на валутата - плащаш си и идва друг (по-комптентен) на твое място и той я осигурява!
                              Не ме разбра ,проблема на България над 30 години е огромното ниво на корупция в държавата ,реално даже не говорим за корупция а за мафия на всички нива ,банки ,здравеопазване ,социална сигурност ,на всяко едно ниво е проядена тази дъжава и затова не може да върви напред ,затова и не може да бъде независима ,нашите управници чакат като хероиново зависими пари от Европа без да работят изобщо за България и на тоя фон даже и някой отвън няма да те оправи ,Решението е протести като 1994 та година след хиперинфлацията да се свали правителството и всички народни представители да бдат изгонени и линчувани публично от народа ,за да може следващите да имат страх !
                              Страх и уважение към суверена

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

От 2008-ма ги държиш без никакви ремонти освен боядисване?
                                Имаш ли индексиране в договорите, или как и колко често качваш цените?
                                Благодаря.

Да, няма ремонти. 5-6 бойлера общо за всички апарти. Интересното е, че всички протекоха малко след гаранцията си в рамките на наколко месеца. Минах на неръждаеми. 2 перални ремонтирани. 1 диван съсипан от котка и едно съсипано перде от котка, но всичко си го пое наемателят от депозита. Един продънен матрак...
                                Ми това е за 15 год. Избирам си наемателите и вече са само сами младежи. Без деца, без домашни любимци. Има програмистчета, които само на готова храна за вкъщи карат. Плотове и фурни-нови си стоят.
                                Относно договорите. Стандартни. За 1 година. Всичко се прави с анекс и 1 месец предизвестие.

Общо взето преценявам хората, ако са дългогодишни и пазят не им извивам ръцете. Аз в самото начало съм го отдал на малко над пазарното за района та рядко индексирам.

Коментар

Working...
                                X