If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Днес гледам някъФ парад на скъпи коли пред интера, викам "автоизложение ли ще има"
сервитьорката "неее, банкет на земеделците по случай победата" "ква победа??" "ами някви субсидии им отпуснали".
По едно време гледам няква фолкпевачка (май Преслава) с антуражи си, доколкото разбрах повикали дузина певачки и доста танцьорки на пилон. Не е луд тоя дет яде зелника....
Руанда си е Руанда ,там и заводи правят за коли вече така че Руанда ни изпревари ,бърже звънкай за една маломерка на предпоследен мисля че останаха .ако нещо го закъсат наемателите там ще ти пращат кокосови орехи и банани
Познайте за коя компания става въпрос? В момента същата компания отваря чисто нов офис и в Ел Салвадор.
С какво привлече африканската страна строителната компания „Тобо Груп“ , обясни управителят ѝ Георги Шопов
Руанда си е Руанда ,там и заводи правят за коли вече така че Руанда ни изпревари ,бърже звънкай за една маломерка на предпоследен мисля че останаха .ако нещо го закъсат наемателите там ще ти пращат кокосови орехи и банани
4-5 годинки ще издържиш ли имотите ти да са с нулева, или с близка до 0-лата доходност?
Това е колкото да излежиш една лека присъда в затвора.
През това време ние в акции ще сме удвоили капитала...
Ще профучим покрай вас, тухладжии, и ще ви задминем като влак край малка гара...
На зелено ли става въпрос?
Е, не е толкова зле работата: последно четяхме статистики, че цените на имотите са се увеличили с 40% за три години. А да приемем че от фаза преди груб строеж до АКТ16 има 20% увеличение поради поетия риск. Общо 68% увеличение.
Като при много от големите инвеститори заплащането на първоначален договор е 30% и остатъка чак на АКТ16: тоест рентабилността е само върху 30 процента от капитала за този период:
(168-30)/30=460% брутна рентабилност, като само би трябвало да се приспаднат разходи по местен данък, нотариални и т.н.
Аз направих няколко такива сделки и целия капитал за тях е от финансиране, без да съм вкарал един лев, с 2,3-2,5% цена на дълга понеже е от ипотека на друг имот.
Човек може да сбърка, че е гений, когато реално е имал късмет НО СЪЩО обаче е действал, вместо да стои отстрани.
Ще използвам отново една метафора, която и друг път съм използвал.
Най-лошото, което човек може да направи, когато лекарят му е изписал антибиотици е да не довърши курса на лечение, защото се е почувствал добре. Спира антибиотиците, защото не му харесва да ги взима и чака да види какво ще стане. Болестта се завръща и този път е по-трудно да се лекува. Повишаването на лихвите, за да се ограничи инфлацията е като антибиотиците.
Какво значи "значителен"? По тази логика шанса от 85% да НЕ ги вдигнат, какъв е?
Коментар