If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Брокер съм, да! Нема сделки и се опитвам баш тук у форума да излъжа некой купувач. Ма те тея понижителската армия на перона от 2013 нищо не купиха, много слаба извадка. От глад умрех с тех.
Мдам, една такава обява и още 5 други на 3.5к евро и ей ти я средна цена за района 5к.
Тоя номер и той вървя досега, да видим докога. Че тука неведнъж се писа за сериозни отбиви спрямо официално обявената цена за надуване на пазара.
Така е. Най-интересното е, че подобни имоти като горния може спокойно да се продадат на такива цени, просто защото потенциалните купувачи са ясно какви и с какви пари. Дали ще струва 750к или 500к е изцяло без значение за решилия да купува на подобно място. Останалите имоти обаче не струват и 1000 Евро, а Ганьо гледа средната цена и си мисли, че с наследствения смрадлив кофтор от баба му или с някое безумно ново строителство ще забогатява на гърба на някой заблуден ИТ-ипотекар. И се получава тотално изкривяване.
Като искаш пари, трябва и да предложиш нещо. А той предлага боклук и иска някой да му напълно джоба. Не става така.
100% съгласен с теб и съпоставката с дупетата взели авто на лизинг. Кеша е готов и ако се яви до края на годината нещо, което ми е на сърцето го захлупвам.
50% съм оптимист и 50% песимист, че ще излезе нещо читаво, но каквото дойде.
Измислил съм и нови начини да заобиколя и прескоча брокерезите.
Едва ли някой ще остане равнодушен ако види 300-350К лева кеш.
Отложено потребление има когато се пестят пари ............ когато се теглят кредити , потреблението е изпреварващо - дали обаче е 30 или вече 50 години напред не знам .
От 50! От падането на зл. стандарт насам е изпреварващо. У нас е от 2000год.
И как е има ли светлина в тунела или са кът колите и за нови още се чака по 1 година?
Зависи какво търсиш. Само преди година за коли до 70к (в рейднжа на сападжиите), се чакаше яко. Сега всичко се чеше по главата, за чий му е нов миксер с турбо, на надута цена, която храни застрахователите. Следователно и пазара е вял, но положението все още се крепи. Затова викам да почЕкаме лятото да мине и да видим как ще е сезона. Нема ли народ - значи нашенеца пак е затънал в мизерийката.
100% съгласен с теб и съпоставката с дупетата взели авто на лизинг. Кеша е готов и ако се яви до края на годината нещо, което ми е на сърцето го захлупвам.
Охол, с 350к кеш пара, дори в момента ще захлупиш нещо хубаво. Търпение му е майката. Забелязал съм, че и ти зор нямаш. Още малко като пресъхне рекичката и ще почнат молбите за глътка свеж въздух/кеш/. Тогава ще се включим като добрите самаряни да "спасяваме" положението. И после пак към връО.
50% съм оптимист и 50% песимист, че ще излезе нещо читаво, но каквото дойде. Измислил съм и нови начини да заобиколя и прескоча брокерезите.
Така си е, но главниците в момента са бая по-тлъсти, а и не останаха много активи по села и паланки за разпродажба, които да спасяват "столичните" инвестиции. В момента следя изкъсо пазара на автомобили. Почнат ли лизингови и други по-лъскави(взети с големи потребителски кредити), да изскачат за продажба, считай, че след тях е тухлата. Пътеката е такава, че се разпродават първо по-евтините "активи", за да се спасят по-скъпите.
И как е има ли светлина в тунела или са кът колите и за нови още се чака по 1 година?
Така си е, но главниците в момента са бая по-тлъсти, а и не останаха много активи по села и паланки за разпродажба, които да спасяват "столичните" инвестиции. В момента следя изкъсо пазара на автомобили. Почнат ли лизингови и други по-лъскави(взети с големи потребителски кредити), да изскачат за продажба, считай, че след тях е тухлата. Пътеката е такава, че се разпродават първо по-евтините "активи", за да се спасят по-скъпите.
Факт е , че много хора се набълбукаха с кредити, още нови рибоци кълвът на гола кука. Обаче, аз съм песимист, че тази есен, след 5 или след 10 есени ще има драматичен обрат. Ще има разводи, ще се яде хляб и сол, но робите ще плащат имота на банката. Българина е много жилав и търпелив роб. Изпитано е 2008 година.
Коментар