Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениенакаврък, взимай джонката и бягайте да захлюпвате
Българска компания строи жилищен комплекс и търговски център в Руанда
С какво привлече африканската страна строителната компания „Тобо Груп“ , обясни управителят ѝ Георги Шопов
Шопов явно се усеща къде ще има работа и опипва почвата.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
накаврък, взимай джонката и бягайте да захлюпвате
Българска компания строи жилищен комплекс и търговски център в Руанда
С какво привлече африканската страна строителната компания „Тобо Груп“ , обясни управителят ѝ Георги Шоповпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Инфлация над 5% изтървана исторически не е свалена без хард мерки
- 1 like
Коментар
-
Графити в Лос Анжелис - https://www.youtube.com/watch?v=zInkxS9py9E
И в Бургас на живо - http://free-webcambg.com/Burgas-08-w...to-weather.htm
Last edited by unimog; 20.02.2024, 14:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Какво значи "значителен"? По тази логика шанса от 85% да НЕ ги вдигнат, какъв е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
4-5 годинки ще издържиш ли имотите ти да са с нулева, или с близка до 0-лата доходност?
Това е колкото да излежиш една лека присъда в затвора.
През това време ние в акции ще сме удвоили капитала...
Ще профучим покрай вас, тухладжии, и ще ви задминем като влак край малка гара...
Е, не е толкова зле работата: последно четяхме статистики, че цените на имотите са се увеличили с 40% за три години. А да приемем че от фаза преди груб строеж до АКТ16 има 20% увеличение поради поетия риск. Общо 68% увеличение.
Като при много от големите инвеститори заплащането на първоначален договор е 30% и остатъка чак на АКТ16: тоест рентабилността е само върху 30 процента от капитала за този период:
(168-30)/30=460% брутна рентабилност, като само би трябвало да се приспаднат разходи по местен данък, нотариални и т.н.
Аз направих няколко такива сделки и целия капитал за тях е от финансиране, без да съм вкарал един лев, с 2,3-2,5% цена на дълга понеже е от ипотека на друг имот.
Човек може да сбърка, че е гений, когато реално е имал късмет НО СЪЩО обаче е действал, вместо да стои отстрани.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...vdigne-lihvite
Самърс: Има значителен шанс от 15% Фед да вдигне лихвите
Лорънс Самърс, бивш министър на финансите на САЩ
Ще използвам отново една метафора, която и друг път съм използвал.
Най-лошото, което човек може да направи, когато лекарят му е изписал антибиотици е да не довърши курса на лечение, защото се е почувствал добре. Спира антибиотиците, защото не му харесва да ги взима и чака да види какво ще стане. Болестта се завръща и този път е по-трудно да се лекува. Повишаването на лихвите, за да се ограничи инфлацията е като антибиотиците.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
Напротив, аз смело твърдя, че съм от най-големите противници на руската пропаганда! И докато всичко на статистика изглежда "мед и масло", то на практика аз лично за себе си имам чувството, че мога да си позволявам все по-малко и по-малко неща. В западните големи фирми, които имат дружества в България, стандартната годишна индексация на заплатите е около 4-5%. Даже заради левият финансов министър в момента и увеличаването на МОД за втора поредна година, моята заплата всъщност пада. Само за 2 години по официални данни от НСИ кумулативната инфлация е около 28%. Та как се връзват сметките, че в момента се живее най-добре? Това, че 2% от населението на България има пряк достъп до евро средства и краде като за последно, в последствие набива всичко в тухли - дали ме прави човек, осланящ се на проруска пропаганда?! Аз лично познавам хора, които в последните няколко години придобиха недвижимо имущество от сорта на над 15 апартамента, някои дори си построиха сгради. Но това са единици.
Доходите, спрямо моята камбанария, не се увеличават с темпото, с което инфлацията ги "яде". Явно на всички други им се увеличават в такъв случай, иначе сухите данни нямат много логика. За мен единственият вариант да си повиша доходите от трудови правоотношения е да се квалифицирам още повече (в което разбира се няма лошо, но води до доста лишения в личен аспект) и да си търся нова работа, на която да договоря по-висока ТРЗ.
От моя гледна точка - вие разчитате на лозунги на пропаганда на правителството, където ни обясняват как всичко е цветя и рози. НСИ винаги са изкарвали данни, удобни на правителствата! Или как беше "има само усещане за инфлация и обедняване" - по думите на една видна герберска ...?
Тука въпросът е как точно се изчислява инфлацията, с каква кошница и до колко тя репрезентира реалната консумация.
Щатите до колкото знам използват много различни способи да изменят стойността на инфлацията (примерно един модерен компютър да се счита че е по-евтин от реалното, защото е по-мощен), но тук не знам дали има някакви промени.
Реално всеки има един микс на консумация: хранителни продукти, енергия и вода, ресторантъорство и хотелиерство, потребителски стоки и т.н.
Много се съмнявам моите стоки да са поскъпнали само 4-5% за последната година... И много би ми било интересно да видя точно с колко.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
При Жонката може да има само бели рИзи, с дълги ръкави.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не го дразни за да не получиш бели рози по пощата
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Жонка айде бре , до кога ще те чакам , февруари мина .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
Напротив, аз смело твърдя, че съм от най-големите противници на руската пропаганда! И докато всичко на статистика изглежда "мед и масло", то на практика аз лично за себе си имам чувството, че мога да си позволявам все по-малко и по-малко неща. В западните големи фирми, които имат дружества в България, стандартната годишна индексация на заплатите е около 4-5%. Даже заради левият финансов министър в момента и увеличаването на МОД за втора поредна година, моята заплата всъщност пада. Само за 2 години по официални данни от НСИ кумулативната инфлация е около 28%. Та как се връзват сметките, че в момента се живее най-добре? Това, че 2% от населението на България има пряк достъп до евро средства и краде като за последно, в последствие набива всичко в тухли - дали ме прави човек, осланящ се на проруска пропаганда?! Аз лично познавам хора, които в последните няколко години придобиха недвижимо имущество от сорта на над 15 апартамента, някои дори си построиха сгради. Но това са единици.
Доходите, спрямо моята камбанария, не се увеличават с темпото, с което инфлацията ги "яде". Явно на всички други им се увеличават в такъв случай, иначе сухите данни нямат много логика. За мен единственият вариант да си повиша доходите от трудови правоотношения е да се квалифицирам още повече (в което разбира се няма лошо, но води до доста лишения в личен аспект) и да си търся нова работа, на която да договоря по-висока ТРЗ.
От моя гледна точка - вие разчитате на лозунги на пропаганда на правителството, където ни обясняват как всичко е цветя и рози. НСИ винаги са изкарвали данни, удобни на правителствата! Или как беше "има само усещане за инфлация и обедняване" - по думите на една видна герберска ...?
И те са няколко бройки само във форума, смятай навънка какво чудо е.
- 4 Харесвания
Коментар
-
4-5 годинки ще издържиш ли имотите ти да са с нулева, или с близка до 0-лата доходност?
Това е колкото да излежиш една лека присъда в затвора.
През това време ние в акции ще сме удвоили капитала...
Ще профучим покрай вас, тухладжии, и ще ви задминем като влак край малка гара...Last edited by X_Y; 20.02.2024, 18:57.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
Коментар