IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Съгласен съм, Диск, но времената се промениха. Няма аналог на смяна на света, икономическа ситуация, политически курвалък, липса на дипломация, дългова свръхзадлъжнялост, климатични промени и миграционни потоци от миналото. Имотите стават недостъпни, дори след цикли на поевтиняване. И все по зле ще става след две стъпки нагоре, една назад - танго, приятелю...с нови жени е сладичко, но помни, годините минават неусетно. Хубаво е че ти имаш добра професия и тепърва ще се развиваш, ще купиш пак и още. Но нашите от детските кво ше ги праим не знам.
    И защо имотите да стават недостъпни? Нещо ми се губи логиката тука.

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение

Ей за това става въпрос. Таймина за инвестиция е минал. За провинцията наистина мога да се съглася с теб. Тайминга за лично ползване винаги е правилния, макар аз лично и в това не вярвам докато човек е млад силен, може да се развива, да сменя квартири, сменя жени, но разбирам хората и логиката им когато го правят за себе си. Все пак всеки човек е различен и има различни нужди.
      Съгласен съм, Диск, но времената се промениха. Няма аналог на смяна на света, икономическа ситуация, политически курвалък, липса на дипломация, дългова свръхзадлъжнялост, климатични промени и миграционни потоци от миналото. Имотите стават недостъпни, дори след цикли на поевтиняване. И все по зле ще става след две стъпки нагоре, една назад - танго, приятелю...с нови жени е сладичко, но помни, годините минават неусетно. Хубаво е че ти имаш добра професия и тепърва ще се развиваш, ще купиш пак и още. Но нашите от детските кво ше ги праим не знам.
      Last edited by bulgarian lev; 15.03.2024, 00:43.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение

Еми ето. За това става въпрос, когато някой ми каже, ама ще си намериш свестен наемател, ако е светен наемът му ще е по-нисък. Процента възвръщаемост на момента пада, когато 10г не си индексирал наем. Аз самия бях 10г. под наем и бях перфектния наемател за хазяина, но и наемът ми беше безумно евтин. От тази гледна точка за мен е било много по-добре да съм наемател отколкото да купя, за хазяина не е било проблем, защото това не му беше апарта купен на кредит за да си оправя стратегията БРРР, а му беше наследство което чака децата. Още едно доказателство, че думата инвестиция не трябва да съществува в момента.
        да бе, аз взех се замислям, дали не му правя кофти услуга като не му вдигам наема
        викам си, сега да взема да му го вдигна, че да се стегне и да иде да си купи собствен
        а така цял; живот по квартири на нисък наем
        Last edited by ratten; 15.03.2024, 00:33.
        препоръка е

Коментар

Показах я на Диска, хареса му. Пратих му снимки. Аз отдавна казвах. Първо с тайминга се купува в Столицата когато можеш и цените бяха ниски. После са купува друго..но то поскъпнаха и селските къщи. До това доведе welcome Covid 19.
          Ей за това става въпрос. Таймина за инвестиция е минал. За провинцията наистина мога да се съглася с теб. Тайминга за лично ползване винаги е правилния, макар аз лично и в това не вярвам докато човек е млад силен, може да се развива, да сменя квартири, сменя жени, но разбирам хората и логиката им когато го правят за себе си. Все пак всеки човек е различен и има различни нужди.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

е, намират се
            имам едно инженерче под наем. беше си сменил сам бойлера
            каза ми, като отидох за наема
            лятото ще направи 10 години. не съм му пипал наема откак е влязал.
            Еми ето. За това става въпрос, когато някой ми каже, ама ще си намериш свестен наемател, ако е светен наемът му ще е по-нисък. Процента възвръщаемост на момента пада, когато 10г не си индексирал наем. Аз самия бях 10г. под наем и бях перфектния наемател за хазяина, но и наемът ми беше безумно евтин. От тази гледна точка за мен е било много по-добре да съм наемател отколкото да купя, за хазяина не е било проблем, защото това не му беше апарта купен на кредит за да си оправя стратегията БРРР, а му беше наследство което чака децата. Още едно доказателство, че думата инвестиция не трябва да съществува в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Е, сега ти пред мен ли ще дуеш мускули? Къде си ти (милионерче), къде съм аз (заплатаджия)?

​​​​
              Не, когато правих това експресно упражнение беше сделка за 61К€. Далеч от милион.

Коментар

Бе и аз съм така. Но купувам за 55 мин...рекорд в Бг, питай трима тук от форума, Песимиста е единия, Маверик е другия. И Кавръка знае, но купих все едно изтичах до кварталния магазин. И добре че го направих.
                Е, сега ти пред мен ли ще дуеш мускули? Къде си ти (милионерче), къде съм аз (заплатаджия)?

​​​​

Коментар

Опипвам пазара, докато чакам сериозна финансова инжекция и ако няма обструкции ще захлупвам независимо от пазара. Ама докато парата не влезе в сметката съм си кибик. Аз бърза работа нямам.
                  Бе и аз съм така. Но купувам за 55 мин...рекорд в Бг, питай трима тук от форума, Песимиста е единия, Маверик е другия. И Кавръка знае, но купих все едно изтичах до кварталния магазин. И добре че го направих.

Коментар

Естествено, нема да чака Трайчовица...и пак на нови оферти с 5% нагоре.
                    101% ще го е продал. Едва ли е последния ап. на света, но все пак си имаше и кусури (гледката).

Коментар

Що не захлупваш? Изброи само позитиви.
                      Опипвам пазара, докато чакам сериозна финансова инжекция и ако няма обструкции ще захлупвам независимо от пазара. Ама докато парата не влезе в сметката съм си кибик. Аз бърза работа нямам.

Коментар

Е чак пък да купува. Той само си пита.

Last edited by X_Y; 14.03.2024, 21:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

тоя няма ли да го продаде до лятото
                          Естествено, нема да чака Трайчовица...и пак на нови оферти с 5% нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

няма избиване
                            не и на тези нива на пазара
                            не и с това ново, което се стяга в момента за под наем
                            Берти, в момента търся под наем в Пловдив. Ясно е колко ново се е нароило около всички възлови места, по квартали мога да ти ги изброявам. Нов двустаен ново строителство е между 340 и 420€. И то извън център. Гледам да има паркомясто че си е "бало ммм"... има предлагане, но цените са тези. Не са високи, въпроса е колко са позволими за част от населението.
                            Last edited by bulgarian lev; 14.03.2024, 21:11.

Коментар

Днес бях на оглед на последен останал апартамент от инвеститор...
                              ​​​​​​Блока е с току що взет акт 16, добро изпълнение, стаите са достатъчно големи, апартамента е на среден етаж и с добро изложение, цената на квадрат е аналогична на тази със зеленото в същия квартал. Свързах се директно с инвеститора, той ми обяви цена (без пазарлък) с 5% надолу от офертата, която се предлага от брокерите (преди това се чух с тях и ги питах за лека отстъпка, като те ми потвърдиха, че има вариант). В момента в апартамента се правят довършителни работи защото според инвеститора така ще го продаде по-лесно (продава се от 2-3 месеца).

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Ами има, ето нашият общ приятел Левчо наскоро купи вила и можеше спокойно да я отдаде на дългосрочен наем с 8% нетна доходност.
                                Показах я на Диска, хареса му. Пратих му снимки. Аз отдавна казвах. Първо с тайминга се купува в Столицата когато можеш и цените бяха ниски. После са купува друго..но то поскъпнаха и селските къщи. До това доведе welcome Covid 19.

Коментар

Working...
                                X