IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

за да привлича такива наематели, представям си локацията и състоянието на имота
    Бившо общежитие.Оня ден пуснал обява на 550 лв.Вчвера го дал на втори оглед на арабин мигрант с жена и дете.Ама те искали да се регистрират на постоянен адрес там и той се навил.Това е стая с баня .Даже няма и тераса.Това е за 1 човек. За трима е абсурд.Обзавеждането е мизерно.Тия мотивацията им е да вземат адресната регистрация и да бегат.Те повечето наемодатели не се навиват да дават адресна регистрация на мигранти.Или искат по 1000 лв. на човек отогоре еднократно.Пак ще се наиграе.Ти маломерките в Младост по колко ги даваш?
    Last edited by nradev1111; 03.04.2024, 15:34.

Коментар

дали да не отчетем факта, че при колите имаше 2-3 години на недостиг на производството
      и в този период са се натрупали поръчки от представителствата
      колите са поръчани и сега трябва да си ги вземат и да ги продават
      да се сещаш за подобна ситуация при имотиту?
      Сещаме се - направи една обиколка из София и се опитай да преброиш новите строежи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

като започнат рекламите с хиляди левове 'бонус' за коли на склад... цикълът е минал пикът си
        коли, имоти, стоки - всичко е навързано
        дали да не отчетем факта, че при колите имаше 2-3 години на недостиг на производството
        и в този период са се натрупали поръчки от представителствата
        колите са поръчани и сега трябва да си ги вземат и да ги продават
        да се сещаш за подобна ситуация при имотиту?
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение

Точно така. И вероятно ще се случи същото като все пак имота е идея по-добре от някаква вещ. Поръчана чисто нова Кодиак Октомври за 95 000лв. с доставка през февруари 2024г. Същата Шкода от края на декември се търгува на 78 000лв. Сигурен съм, че на купувача от октомври, не му е приятно да загуби 17 000лв.

Но, както се казва, щом е решил да си купи нова кола за тия пари БИ ТРЯБВАЛО поне да има някой лев, акъл и малко математика да си е направил. Няма да му е приятно, но ще си я кара и изплати с голямата загуба (както и хората купили тухли на 1400евро квадрата през 2008г.) успяли да си ги задържат.

До тук добре. Въпросът е, че тези Кодиаци по 95хил от октомври, правеха така, че СТАРИ Кодиаци на х 5г. и на х 80-150хил км. да се търгуват по 60-70к. лв. И днес 4-5месеца по-късно човек може да си купи чисто нова такава на цена от 67 000лв.

Докато едните след 5г. все още ще имат някаква сносна вещ, за която са платили горница, то другите след 5г. ще имат напълно амортизирана кола, от която са загубили 80% и има нужда от скъпи ремонти.

Този пример, не прилича ли достатъчно със старите вмирисани апарти за тотателн ремонт с кошмарни съседи и поддръжка на цени като за нова шкода, които се предлагат в момента?
          като започнат рекламите с хиляди левове 'бонус' за коли на склад... цикълът е минал пикът си
          коли, имоти, стоки - всичко е навързано
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Един приятел купи едно пале фотоволтаични панели. Почти без пари са. Наслага ги покривно ориентирани изток-запад и има ток в излишък. ( когато има слънце де) Но като цяло батерията е почти на 100% пълна. Имаше една електричка, сега купи един китайски джип плъгин хибрид и пак ток в излишък.

У нас, аз съм по-скромен. Имам инсталирани 12 kW и още 18 чакат. Ток да искаш. Подпомагат термопомпата, БГВ на корем, а сега лятото ще топлят басейна.
            Замислям се и аз за елктрокар с тоя безплатен ток.
            Може ли да ме просветлиш, чудя се кой да ми ги слага, някой за София?

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Особено мигранти от третия свят са иделни наематели.Един приятел дава боксониера . За 2 години се смениха 6 наемателя .4 мигранти и двама "шведи". Всичките оставиха по 500-600 лева непалтени сметки и 2 пъти прави ремонт.Тотала е на минус.
              за да привлича такива наематели, представям си локацията и състоянието на имота
              препоръка е

Коментар

• В този форум всички обясняват за наеми от по 400-600евра за двустайки, гледат обяви и обясняват за високи ретърни, после обясняват как те са най-големите инвеститори, дават х 20г. без ремонти на баня, как никога нищо не се чупи и наемателите за 600евро на месец никога не създават проблеми.

Според мен масата обаче, не са така. Лева обяснява за високи наеми, но самия той плаща 500лв. Евго и той дава за х 500лв. наследствен До съвсем скоро аз лично давах х 450лв. за ново ремонтиран апарт в широк център(който помни старите ми постове ще се ориентира). Като предния ми апарт също беше 500лв. А по предния ми все още се дава на същия човек, който го нае преди 17г. и то отново на наем в тези размери, но говорим за тристаен след ремонт.

Единици са моите приятели и познати, които плащат наеми от х 600-700евро. И тук понеже нападките тип "Бони" са винаги едни и същи, ще отбележа че са хора с над средните доходи за София.

Тоест, това което масово се пише, публикува, смята и калкулира със сигурност не е масова практика. Не мога да оценя дали има и 50% истина или не. Но със сигурност, когато се правят калкулации за инвестиция в имот, човек трябва да ги прави на база на ИСТИНАТА или поне числа максимално близо до нея, иначе има шанс след 10г. да кара стара шкода за ремонт )))))

Моята логика е такава, че повечето хора които в момента плащат х 600евра за двустаен, най-вероятно няма да са за дълго наематели преди да си купят или вече чакат заветното зелено да получи акт 16 и тепърва започват големите ремонти.

Та!? Кое е истината? Юрош на имотите с цени от 40+г. наема ли?

Last edited by diskmanv; 03.04.2024, 16:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

по сегашна стойност? Ейде да видя за колко години со 200лв ще избиеш 50к лева.
                  Печелиш само и единствено от високата цена която по ГОЛЯМ БАЛЪК ще ти даде.
                  на гаража хубавото е че няма големи и СКЪПИ ремонти
                  Това имам в предвид. Че понеже съм ги купил преди 5-6г. на супер ниски цени, то най-вероятно ще са напълно изплатени след още 5-6г. от наеми.
                  Което не означава, че хората купили днес гаражи на цени от 35-45годишни наема ще имат този шанс и не означава, че имам право да ги наричам балъци, перонци, фауна и т.н. понеже днес не искат да купуват.

Коментар

точно същите отстъпки ще има и при имотиту
                    новите коли са х2 а вие се радвате на отстъпки по 10-20%
                    Точно така. И вероятно ще се случи същото като все пак имота е идея по-добре от някаква вещ. Поръчана чисто нова Кодиак Октомври за 95 000лв. с доставка през февруари 2024г. Същата Шкода от края на декември се търгува на 78 000лв. Сигурен съм, че на купувача от октомври, не му е приятно да загуби 17 000лв.

Но, както се казва, щом е решил да си купи нова кола за тия пари БИ ТРЯБВАЛО поне да има някой лев, акъл и малко математика да си е направил. Няма да му е приятно, но ще си я кара и изплати с голямата загуба (както и хората купили тухли на 1400евро квадрата през 2008г.) успяли да си ги задържат.

До тук добре. Въпросът е, че тези Кодиаци по 95хил от октомври, правеха така, че СТАРИ Кодиаци на х 5г. и на х 80-150хил км. да се търгуват по 60-70к. лв. И днес 4-5месеца по-късно човек може да си купи чисто нова такава на цена от 67 000лв.

Докато едните след 5г. все още ще имат някаква сносна вещ, за която са платили горница, то другите след 5г. ще имат напълно амортизирана кола, от която са загубили 80% и има нужда от скъпи ремонти.

Този пример, не прилича ли достатъчно със старите вмирисани апарти за тотателн ремонт с кошмарни съседи и поддръжка на цени като за нова шкода, които се предлагат в момента?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Така е, защото от тази год махнали субсидиите, отделно тока е 70 ст/KW, да не говорим, че оня Мъскинин, постоянно намаля цените - чайна и те. При тези цени на тока направо им се чудя как изобщо си купуват електрички тея шваби.
                      Пропускаш еко ограниченията. В обозримо бъдеще в богатите европейски градове няма да може да се влиза с дизелов или бензинов автомобил.
                      Тръгват от столиците (централните части), но плавно ще увеличават обсега на забраната за двигатели с вътрешно горене. Така иска не иска Ханс трябва да си купи електричка ако иска да ходи до центъра с кола.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Така е, защото от тази год махнали субсидиите, отделно тока е 70 ст/KW, да не говорим, че оня Мъскинин, постоянно намаля цените - чайна и те. При тези цени на тока направо им се чудя как изобщо си купуват електрички тея шваби.
                        Един приятел купи едно пале фотоволтаични панели. Почти без пари са. Наслага ги покривно ориентирани изток-запад и има ток в излишък. ( когато има слънце де) Но като цяло батерията е почти на 100% пълна. Имаше една електричка, сега купи един китайски джип плъгин хибрид и пак ток в излишък.

У нас, аз съм по-скромен. Имам инсталирани 12 kW и още 18 чакат. Ток да искаш. Подпомагат термопомпата, БГВ на корем, а сега лятото ще топлят басейна.
                        Замислям се и аз за елктрокар с тоя безплатен ток.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Кой ти купува нова кола?
                          Еле в немско да видиш електрички на по 1 година, всичко в гаранция вкл. батерията още X години. Непродаваеми.

Коментар

дивидентче капе ли
                            От Соди Ад капе по 60ст. на ден.По едно кафе на седмица.
                            Last edited by nradev1111; 03.04.2024, 00:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Абе, ние затова имаме по няколко имота, щото ич не можем да смятаме, но явно сме твърде пресметливи...
                              Знем за твоите инвестиции в имоти.Магазин 10кв.м в Световния търговски център в Овча купел и наследствена къща в Редута и една наследствена в Радомир дето си съсобтвеност с брата.И 1/2 наследствен двустаен панел в Слатина ,ама на жена ти ,ама бившата.И 31 акции на Соди АД.Смях.
                              Last edited by nradev1111; 03.04.2024, 00:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

знаеш ли какво е екстраполация?
                                Баси сложните въпроси им задаваш.

Коментар

Working...
                                X