IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сглобяеми къщи - мнение

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

    Не е достатъчно предимство скоростта. При тази разлика в качеството, трябва и цената да е поне 2-3 пъти по-ниска. В България няма традиции, технологии и материали за такова строителство.
    Вероятно не си попадал на стари, изоставени къщи по махалите на Централна Стара Планина. Там има доста дървени къщи. Стените им са направени от дебели дъбови дъски. Нещо от този тип:


    Това е къщата на Ангел Кънчев в Трявна. Винаги когато минавам покрай нея, се възхищавам на изящността й.
    Наздраве!
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

    Коментар


    • Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      То май сглобяемите излизат на цената на тухлените. Тогава единственото предимство е скоростта, евентуално. Ама от видеото по-долу не се вижда скорост, а се виждат нещо, като бараки, наистина...
      Май е бай Ганьо сглобява къщи
      Не е достатъчно предимство скоростта. При тази разлика в качеството, трябва и цената да е поне 2-3 пъти по-ниска. В България няма традиции, технологии и материали за такова строителство.

      Коментар


      • Не е много по темата. В Европа мисля че гледах нещо подобно.

        https://www.facebook.com/boxabl/

        Някой от България ако вземе да го прави, може и да има успех. За съжаление, няма да е евтино. Но поне ще е бързо.

        Коментар


        • Странни коментари, явно коментиращите "през плет не са виждали" такова чудо - сглобяема къща.Аз вече от 2 години живея в такава. Не, не е "преместваем обект" - тези са нещо мноооооооооого различно от сглобяемите къщи (даже бих казал, че нямат нищо общо). Имам и апартамент в центъра на Варна, в който вече не ми се и прибира (проблеми с паркиране, "готини" съседи, шум и т.н.).
          Предимствата на сглобяемата къща (моята): 1. Цена - 300 (триста) евро на кв.м. х 100 кв.м. = 30 000 евро цена ДО КЛЮЧ (вкл. изкопи, бетони, подпорни стени, фундаменти, врати, прозорци, фаянс, теракот, инсталации - ключове, контакти - с една дума ВСИЧКО, да не изброявам) . Единственото, което съм си купил е гранитогреса, фаянса и оборудването на банята, но монтажа им е включен в цената. 2. С фирмата, която избрах, договорката беше (и си я спазиха), че те си уреждат и координират всичко необходимо за строителството (трактори, бетони и каквото там им трябва). Не съм се занимавал с нищо по организацията и/или набавянето на материали (с изключение на плочките и оборудването). Къщата представлява дървени греди (фермите се сглобяват на място) обработени с Бохемит (някаква химия против гризачи и огнеустойчивост), обковани отвътре с гипсокартон, а отвън с ОСБ, запълнено с 10 см. вата, отвън с 10 см. стиропор за изолация, шпакловано и измазано с минерална мазилка. Отвътре - шпакловано и боядисано с цветове по мой (на жената) избор (в цената). Отвън - веранда 40 кв.м. (отделно от квадратурата на къщата - в цената). Бетонови пътеки от 1 метър околовръст на цялата къща - в цената. Всякакви инсталации - ел., ВиК, кабели - FTP и коаксиални за ТВ, алармена инсталация, тъби за парно - в цената. 3. Срок - изграждането на къщата отне 3 - 4 месеца - 3 пъти по-малко време от изваждането на необходимите документи за разрешитлелното за строеж. 4. Буквално на другият ден, след приключване на строежа, в къщата можеше да се живее - няма влаги, изсъхвания и др. подобни, както при традиционното строителство. Оказа се, че къщата е доста по-енергоефективна от апартамента ми (също 100 кв.м.). Зимата се отоплявам на пелети, след като вечер и горяла камината (13 kW) и благодарение на парната инсталация всички врати са отворени и навсякъде е ЕДНАКВО топло (25 градуса - жено ми обича да и е топло), през деня сме на работа и вечер като се приберем още е топла къщата (навън 1-5 градуса, вътре - 19 -20). Климатика лятото (18-ка на Самсунг) го пускам в най-големите жеги, щото при 30 градуса навън, ако не отворя всички прозорци, вътре е 23 -24 градуса. 5. Комфорта да си паркирам в двора (или отван - място колкото щеш), да вечерям на верандата, докато слушам птичките или просто зяпам гората (къщата е в кв. Виница на Варна -урбанизиран район, но е предпоследна до гората), да спя на чист въздух и тишина, нарушавана единствено (на 90 %) от естествени природни звуци - безценно!
          Недостатъци: Пътя не е перфектен, както в града (ама, че се изцепих - перфектен път във Варна ), нужда от автомобил за купоните с приятелите на ресторант (не трябва да пия, или - такси), изнервящото вадене на документи по строителството - оказа се, че трябва да се изкарат всички документи, като за каквото и да е друго строителство.

          Коментар


          • Имат много предимства, но си е мизерия. Може дори като преместваеми обекти да ги таксуват.

            Ако човек има пари, нямам идея защо би си го причинил за основно жилище. А наистина в момента цените са само като за хора с пари.

            Коментар


            • То май сглобяемите излизат на цената на тухлените. Тогава единственото предимство е скоростта, евентуално. Ама от видеото по-долу не се вижда скорост, а се виждат нещо, като бараки, наистина...
              Май е бай Ганьо сглобява къщи

              Коментар


              • Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

                Проблема е че продават боклуци за много пари.Това не са сглобяеми къщи, а бараки.
                Така е. Ганьовска работа.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от joro80 Разгледай мнение
                  Цените на сглобяемите къщи според мен не отговарят на реалната пазарна цена. Въпреки, че предлагането и търсенето се увеличи, както и цената на труда така и на материалите съм на мение, че преди години сглобяемите къщи бяха по достъпни за българината спрямо сега.
                  Проблема е че продават боклуци за много пари.Това не са сглобяеми къщи, а бараки.
                  Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

                  Коментар


                  • Цените на сглобяемите къщи според мен не отговарят на реалната пазарна цена. Въпреки, че предлагането и търсенето се увеличи, както и цената на труда така и на материалите съм на мнение, че преди години сглобяемите къщи бяха по достъпни за българината спрямо сега.
                    Last edited by joro80; 28.06.2021, 23:05.

                    Коментар


                    • Gospodari.com

                      Семейство чака над 2 години за “бързострояща” се сглобяема къща (РЕПОРТАЖ)

                      Скъпи приятели, към нас се обърна семейство, решило да си построи сглобяема къща в с.Подгумер, община Нови Искър. Те са сключили договор като юридическо лице със Sweet Home – компания, занимаваща се с производство на бързи и енергийноефективни сглобяеми къщи през 2019 година

                      https://gospodari.com/%D1%81%D0%B5%D...IgO-r3_2omkzRY

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от n_georgiev@abv.bg Разгледай мнение
                        Здравейте, искам да помоля за мнение относно сглобяемите къщи за целогодишно ползване. Тъй като цената им на строителство е доста по-ниска от тази на стандартното монолитно строителство, ми е интересно какви са съответните минуси при ползването им.

                        Благодаря!

                        Явно не си се интересувал, но такава тема има от години, или чукча да е с ход напред

                        Коментар


                        • Аз живея в такава къща от 2004г. Семейство с 2 деца.
                          Разходите за отопление/охлаждане са изключително малки в сравнение с други видове строителство.

                          Сега най-добре е човек да си поръча енергоспестяващ дом по последна технология и с най-новите материали (лятото са студени, а зимата топли), въпреки че може да ви се струва скъпо - 1000 евро кв.м. в завършен вид. Ако не разбирате от материята някои фирми ще се опитат да ви вдигнат цената и до 2000 евро кв. м. за едно и също нещо.

                          Иначе ако все пак останете на дървена сглобаема къща има доста важни подробности, които са от голямо значение - сандвич панела трябва да е минимум 12см, препоръчително - 15 см., отвън трябва допълнително да има минимум 6см. стиропор. Покрива трябва да е с 3 см.-ови дъски, ребрата на покривната конструкция да са през не повече от 70 см. , стрехите отвън е добре да са поне 80см., целият дървен материал трябва да е предварително импрегниран против плесени, буболечки и гризачи.

                          Чак след уточняване на тези детайли се пристъпва към квадратура, разположение на стаи, врати, прозорци, изложение и др.

                          Коментар


                          • Малко ми е странно все още, но изглеждат като добра алтернатива и тенденция за в бъдеще. Чувал съм добри отзиви от познати и не само за дървените къщи на stor-bg.com.

                            Коментар


                            • Аз не виждам недостатъци. Само едно не ми харесва, цената е СЪЩАТА като монолитната къща.
                              Може да е по евтино само ако е във вид на контейнер. То и не предполага еркери, веранди
                              Такива например направиха на циганите от виетнамските общежития.
                              Има по голям шум ама той си е твоя.
                              Турците правят по евтини с бетопан. Нашите търгаши искат майка си и баща си.
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                              Коментар


                              • Сглобяеми къщи - мнение

                                Здравейте, искам да помоля за мнение относно сглобяемите къщи за целогодишно ползване. Тъй като цената им на строителство е доста по-ниска от тази на стандартното монолитно строителство, ми е интересно какви са съответните минуси при ползването им.

                                Благодаря!
                              Working...
                              X