IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сглобяеми къщи - мнение

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Здравейте, съжалявам за закъснението - Partner House е фирмата, построила къщата ми. вече 4 години я обитавам и все още съм много доволен.

    Коментар


    • Извинявам се за забавянето - отдавна не бах влизал във форума - на въпроса коя е фирмата, построила моята къща, мога да дам и линк, ако не противоречи на правилата на форума - https://www.partnerhouse.bg/varna/author/partner-house/. Има и снимки на построени къщи, описание на процеса и т.н. Какви да сега цените и условията - не зная, моята къща (втората на снимките) обитавам вече 4 години и все още съм много доволен от резултата.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

        Това няма как да стане
        Ако намериш читав строител на сглобяеми пък хептен.Проблема е ,че са кът.
        И не смятай акт 14 за края.

        Те всички читави строители са кът.

        Една година по-късно още се мотая с интериора и нямам акт 16.

        Ако бях случил и на вътрешни майстори и не исках гъзарии като подово, централна климатизация и дизайнерски простотии щях да съм забравил.

        От акт 14 до 16 - реално имаш ВиК и окабеляване и двете могат да вървят докато се прави покрива. После изолация вън, измазване вътре и слагане на входна врата. С читави майстори реално работа за още 2 месеца. И за 6 месеца може да имаш акт 16.

        Само че дори и да вземеш акт 16 имаш още доста мъки със шпакловане и боядисване, бани, кухни, мебели и пр. неща.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
          Така че ако попаднете на читав строител срока може да се изравни с този на сглобяемата къща, дори и по-бързо да стане. Цената също е съпоставима, може би сглобяеми къщи да идват една идея по-евтини.
          Това няма как да стане
          Ако намериш читав строител на сглобяеми пък хептен.Проблема е ,че са кът.
          И не смятай акт 14 за края.

          Коментар


          • Да си кажа и аз мнението.

            За да правиш сглобяема къща трябва да има някакви преимущества, като цена и срокове. В интерес на истина и аз бях фен и разучавах но в крайна сметка предпочетох нормална къща.

            Имах сериозни опасения, че нещата няма да вървят добре.

            Обаче по една случайност попаднах на сериозна фирма, която ми направи грубия строеж за по-малко от 2 месеца (2 месеца без 1 седмица бяха свършили с бетона). За по-малко от 2 месеца бяха наляли покривната плоча на втория етаж. Не можах да повярвам, но стана.

            После дойдоха празници и те бяха 10-15 дена почивка, хем да изсъхне бетона. После разкофрираха и покрива направиха. За 3 месеца и половина имах акт 14 за завършен груб строеж.

            Като грубия строеж излезе малко под 400 Евро на квадрат. Като желязото беше доста скъпо към момента на строежа и имаше място за икономии на ниво проект и на ниво изпълнение. Така че ако се напъните с някой архитект да спести от тук и там и по-евтино желязо в към сегашния момент, може да стигне до 350-300 Евро на квадрат грубия строеж.



            И после се почнаха мъките с интериора и малките разходчета дето се натрупват.

            Но интериора го има при всички къщи.


            Така че ако попаднете на читав строител срока може да се изравни с този на сглобяемата къща, дори и по-бързо да стане. Цената също е съпоставима, може би сглобяеми къщи да идват една идея по-евтини. Но ако си поставите цел да ниска цена при монолитно строителство пак може да се постигне.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Desislava_P Разгледай мнение


              Здравейте, може ли да Ви помоля да споделите името на фирмата? Ще бъда благодарна!
              Даже и публично.Щон е доволен колегата, нека я знаем коя е тази фирма.
              Life won't wait for you.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Desislava_P Разгледай мнение


                Здравейте, може ли да Ви помоля да споделите името на фирмата? Ще бъда благодарна!
                Има във фейсбук група- сглобяеми къщи- влезте там и потърсете строител. Има мнения за добри и лоши строители, последното което се похвали някой строител- 800 евро на квадрат

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Georgo Разгледай мнение
                  Странни коментари, явно коментиращите "през плет не са виждали" такова чудо - сглобяема къща.Аз вече от 2 години живея в такава. Не, не е "преместваем обект" - тези са нещо мноооооооооого различно от сглобяемите къщи (даже бих казал, че нямат нищо общо). Имам и апартамент в центъра на Варна, в който вече не ми се и прибира (проблеми с паркиране, "готини" съседи, шум и т.н.).
                  Предимствата на сглобяемата къща (моята): 1. Цена - 300 (триста) евро на кв.м. х 100 кв.м. = 30 000 евро цена ДО КЛЮЧ (вкл. изкопи, бетони, подпорни стени, фундаменти, врати, прозорци, фаянс, теракот, инсталации - ключове, контакти - с една дума ВСИЧКО, да не изброявам) . Единственото, което съм си купил е гранитогреса, фаянса и оборудването на банята, но монтажа им е включен в цената. 2. С фирмата, която избрах, договорката беше (и си я спазиха), че те си уреждат и координират всичко необходимо за строителството (трактори, бетони и каквото там им трябва). Не съм се занимавал с нищо по организацията и/или набавянето на материали (с изключение на плочките и оборудването). Къщата представлява дървени греди (фермите се сглобяват на място) обработени с Бохемит (някаква химия против гризачи и огнеустойчивост), обковани отвътре с гипсокартон, а отвън с ОСБ, запълнено с 10 см. вата, отвън с 10 см. стиропор за изолация, шпакловано и измазано с минерална мазилка. Отвътре - шпакловано и боядисано с цветове по мой (на жената) избор (в цената). Отвън - веранда 40 кв.м. (отделно от квадратурата на къщата - в цената). Бетонови пътеки от 1 метър околовръст на цялата къща - в цената. Всякакви инсталации - ел., ВиК, кабели - FTP и коаксиални за ТВ, алармена инсталация, тъби за парно - в цената. 3. Срок - изграждането на къщата отне 3 - 4 месеца - 3 пъти по-малко време от изваждането на необходимите документи за разрешитлелното за строеж. 4. Буквално на другият ден, след приключване на строежа, в къщата можеше да се живее - няма влаги, изсъхвания и др. подобни, както при традиционното строителство. Оказа се, че къщата е доста по-енергоефективна от апартамента ми (също 100 кв.м.). Зимата се отоплявам на пелети, след като вечер и горяла камината (13 kW) и благодарение на парната инсталация всички врати са отворени и навсякъде е ЕДНАКВО топло (25 градуса - жено ми обича да и е топло), през деня сме на работа и вечер като се приберем още е топла къщата (навън 1-5 градуса, вътре - 19 -20). Климатика лятото (18-ка на Самсунг) го пускам в най-големите жеги, щото при 30 градуса навън, ако не отворя всички прозорци, вътре е 23 -24 градуса. 5. Комфорта да си паркирам в двора (или отван - място колкото щеш), да вечерям на верандата, докато слушам птичките или просто зяпам гората (къщата е в кв. Виница на Варна -урбанизиран район, но е предпоследна до гората), да спя на чист въздух и тишина, нарушавана единствено (на 90 %) от естествени природни звуци - безценно!
                  Недостатъци: Пътя не е перфектен, както в града (ама, че се изцепих - перфектен път във Варна ), нужда от автомобил за купоните с приятелите на ресторант (не трябва да пия, или - такси), изнервящото вадене на документи по строителството - оказа се, че трябва да се изкарат всички документи, като за каквото и да е друго строителство.

                  Здравейте, може ли да Ви помоля да споделите името на фирмата? Ще бъда благодарна!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Georgo Разгледай мнение
                    Има и коректни фирми (предполагам - все още). Писал съм в темата, преди 4 години ми постоиха сглобяема (дървена) къща и не мръднаха от договорената цена. За качеството също нямам забележки, срока беше по-малко от година (със все фундаменти, подпорни стени и т.н.).
                    Бях попитал веднъж- коя беше фирмата, но отговор не получих. Да попитам пак- коя беше фирмата

                    Коментар


                    • Красиви и особено скъпи.... Хубавото е, че в момента има толкова предлагане и конкурентност на пазара, че всеки може да намери желаната сглобка от него.
                      Повече от красива

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Zeifod Разгледай мнение

                        Е, ти ме разби! Как така сам ще си направи всеки, който иска???
                        А сега кой и как я прави. 3-ма работника за 1 седмица сглобяват дървеното лего. Трябва да се стандартизира - типови проекти, масово производство на елементи и елементарно сглобяване. Прекалено е затормозено с разни безсмислени регламенти струпването на барака. Кво като е 80-100квадрата.
                        Може да го ограничат до 60кв да е по супер облекчена процедура. Ака да се увеличат сегашните бараки от 35кв на 60.
                        И всякакви цени на барака па била тя и 150кв и на 2 етажа като за масивно строителство са супер смешни
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                          Според мен ИДЕЯТА на сглобяемата къща е да си я НАПРАВИШ САМ. Иначе няма никакъв смисъл. Превръща се в скъпа дървена барака или метало-дървено-панелен обор/склад сглобен набързо от братята.
                          Нито имаме традиции, нито майстори, нито съвест у "фирмаджиите" и резИлтата е повече от трагичен
                          Е, ти ме разби! Как така сам ще си направи всеки, който иска???

                          Коментар


                          • Има и коректни фирми (предполагам - все още). Писал съм в темата, преди 4 години ми постоиха сглобяема (дървена) къща и не мръднаха от договорената цена. За качеството също нямам забележки, срока беше по-малко от година (със все фундаменти, подпорни стени и т.н.).

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Fori01
                              Сглобяема къща си построих с Евтин дом , които се намират на Ботевградско шосе.
                              Едноетажна къща под 100 м2 я построиха за 3,5 год. Сключва се договр и плащаш първо 50%, след което още 40% и чакаш 3 години да ти построят къщата. Реално може да се построи за 4 месеца. За всяко строителство по къщата искаха пари. Тя излезе около 70% по скъпа от договорираната цена. Ke Не си пазват сроковете, ще ви сложат евтини материали по къщата.
                              Ако се насочите към Евтин дом , които се намират на Ботевградско шосе, задължително първо се свържете и говорете с хора, които са си построили къща от тях. Такива къщи има в Костинброд, Петърч, Кремиковци, Храбърско и мн. други места.
                              Според мен ИДЕЯТА на сглобяемата къща е да си я НАПРАВИШ САМ. Иначе няма никакъв смисъл. Превръща се в скъпа дървена барака или метало-дървено-панелен обор/склад сглобен набързо от братята.
                              Нито имаме традиции, нито майстори, нито съвест у "фирмаджиите" и резИлтата е повече от трагичен
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                              Коментар


                              • Има много яки сглобяеми къщи, но като инвестиция са доста скъпи. Обсмисляме варианта за такава, понеже няма да се ангажираме с майстори, строежи, архитеки и пр... Предпочитам няколко стаи, които да бъдат просторни и слънчеви, чисти и уютни.
                                Повече от красива

                                Коментар

                                Working...
                                X