IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сглобяеми къщи - мнение

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
    То май сглобяемите излизат на цената на тухлените. Тогава единственото предимство е скоростта, евентуално. Ама от видеото по-долу не се вижда скорост, а се виждат нещо, като бараки, наистина...
    Май е бай Ганьо сглобява къщи
    Не е достатъчно предимство скоростта. При тази разлика в качеството, трябва и цената да е поне 2-3 пъти по-ниска. В България няма традиции, технологии и материали за такова строителство.

    Коментар


    • Не е много по темата. В Европа мисля че гледах нещо подобно.

      https://www.facebook.com/boxabl/

      Някой от България ако вземе да го прави, може и да има успех. За съжаление, няма да е евтино. Но поне ще е бързо.

      Коментар


      • Странни коментари, явно коментиращите "през плет не са виждали" такова чудо - сглобяема къща.Аз вече от 2 години живея в такава. Не, не е "преместваем обект" - тези са нещо мноооооооооого различно от сглобяемите къщи (даже бих казал, че нямат нищо общо). Имам и апартамент в центъра на Варна, в който вече не ми се и прибира (проблеми с паркиране, "готини" съседи, шум и т.н.).
        Предимствата на сглобяемата къща (моята): 1. Цена - 300 (триста) евро на кв.м. х 100 кв.м. = 30 000 евро цена ДО КЛЮЧ (вкл. изкопи, бетони, подпорни стени, фундаменти, врати, прозорци, фаянс, теракот, инсталации - ключове, контакти - с една дума ВСИЧКО, да не изброявам) . Единственото, което съм си купил е гранитогреса, фаянса и оборудването на банята, но монтажа им е включен в цената. 2. С фирмата, която избрах, договорката беше (и си я спазиха), че те си уреждат и координират всичко необходимо за строителството (трактори, бетони и каквото там им трябва). Не съм се занимавал с нищо по организацията и/или набавянето на материали (с изключение на плочките и оборудването). Къщата представлява дървени греди (фермите се сглобяват на място) обработени с Бохемит (някаква химия против гризачи и огнеустойчивост), обковани отвътре с гипсокартон, а отвън с ОСБ, запълнено с 10 см. вата, отвън с 10 см. стиропор за изолация, шпакловано и измазано с минерална мазилка. Отвътре - шпакловано и боядисано с цветове по мой (на жената) избор (в цената). Отвън - веранда 40 кв.м. (отделно от квадратурата на къщата - в цената). Бетонови пътеки от 1 метър околовръст на цялата къща - в цената. Всякакви инсталации - ел., ВиК, кабели - FTP и коаксиални за ТВ, алармена инсталация, тъби за парно - в цената. 3. Срок - изграждането на къщата отне 3 - 4 месеца - 3 пъти по-малко време от изваждането на необходимите документи за разрешитлелното за строеж. 4. Буквално на другият ден, след приключване на строежа, в къщата можеше да се живее - няма влаги, изсъхвания и др. подобни, както при традиционното строителство. Оказа се, че къщата е доста по-енергоефективна от апартамента ми (също 100 кв.м.). Зимата се отоплявам на пелети, след като вечер и горяла камината (13 kW) и благодарение на парната инсталация всички врати са отворени и навсякъде е ЕДНАКВО топло (25 градуса - жено ми обича да и е топло), през деня сме на работа и вечер като се приберем още е топла къщата (навън 1-5 градуса, вътре - 19 -20). Климатика лятото (18-ка на Самсунг) го пускам в най-големите жеги, щото при 30 градуса навън, ако не отворя всички прозорци, вътре е 23 -24 градуса. 5. Комфорта да си паркирам в двора (или отван - място колкото щеш), да вечерям на верандата, докато слушам птичките или просто зяпам гората (къщата е в кв. Виница на Варна -урбанизиран район, но е предпоследна до гората), да спя на чист въздух и тишина, нарушавана единствено (на 90 %) от естествени природни звуци - безценно!
        Недостатъци: Пътя не е перфектен, както в града (ама, че се изцепих - перфектен път във Варна ), нужда от автомобил за купоните с приятелите на ресторант (не трябва да пия, или - такси), изнервящото вадене на документи по строителството - оказа се, че трябва да се изкарат всички документи, като за каквото и да е друго строителство.

        Коментар


        • Имат много предимства, но си е мизерия. Може дори като преместваеми обекти да ги таксуват.

          Ако човек има пари, нямам идея защо би си го причинил за основно жилище. А наистина в момента цените са само като за хора с пари.

          Коментар


          • То май сглобяемите излизат на цената на тухлените. Тогава единственото предимство е скоростта, евентуално. Ама от видеото по-долу не се вижда скорост, а се виждат нещо, като бараки, наистина...
            Май е бай Ганьо сглобява къщи

            Коментар


            • Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

              Проблема е че продават боклуци за много пари.Това не са сглобяеми къщи, а бараки.
              Така е. Ганьовска работа.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от joro80 Разгледай мнение
                Цените на сглобяемите къщи според мен не отговарят на реалната пазарна цена. Въпреки, че предлагането и търсенето се увеличи, както и цената на труда така и на материалите съм на мение, че преди години сглобяемите къщи бяха по достъпни за българината спрямо сега.
                Проблема е че продават боклуци за много пари.Това не са сглобяеми къщи, а бараки.
                Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

                Коментар


                • Цените на сглобяемите къщи според мен не отговарят на реалната пазарна цена. Въпреки, че предлагането и търсенето се увеличи, както и цената на труда така и на материалите съм на мнение, че преди години сглобяемите къщи бяха по достъпни за българината спрямо сега.
                  Last edited by joro80; 28.06.2021, 23:05.

                  Коментар


                  • Gospodari.com

                    Семейство чака над 2 години за “бързострояща” се сглобяема къща (РЕПОРТАЖ)

                    Скъпи приятели, към нас се обърна семейство, решило да си построи сглобяема къща в с.Подгумер, община Нови Искър. Те са сключили договор като юридическо лице със Sweet Home – компания, занимаваща се с производство на бързи и енергийноефективни сглобяеми къщи през 2019 година

                    https://gospodari.com/%D1%81%D0%B5%D...IgO-r3_2omkzRY

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от n_georgiev@abv.bg Разгледай мнение
                      Здравейте, искам да помоля за мнение относно сглобяемите къщи за целогодишно ползване. Тъй като цената им на строителство е доста по-ниска от тази на стандартното монолитно строителство, ми е интересно какви са съответните минуси при ползването им.

                      Благодаря!

                      Явно не си се интересувал, но такава тема има от години, или чукча да е с ход напред

                      Коментар


                      • Аз живея в такава къща от 2004г. Семейство с 2 деца.
                        Разходите за отопление/охлаждане са изключително малки в сравнение с други видове строителство.

                        Сега най-добре е човек да си поръча енергоспестяващ дом по последна технология и с най-новите материали (лятото са студени, а зимата топли), въпреки че може да ви се струва скъпо - 1000 евро кв.м. в завършен вид. Ако не разбирате от материята някои фирми ще се опитат да ви вдигнат цената и до 2000 евро кв. м. за едно и също нещо.

                        Иначе ако все пак останете на дървена сглобаема къща има доста важни подробности, които са от голямо значение - сандвич панела трябва да е минимум 12см, препоръчително - 15 см., отвън трябва допълнително да има минимум 6см. стиропор. Покрива трябва да е с 3 см.-ови дъски, ребрата на покривната конструкция да са през не повече от 70 см. , стрехите отвън е добре да са поне 80см., целият дървен материал трябва да е предварително импрегниран против плесени, буболечки и гризачи.

                        Чак след уточняване на тези детайли се пристъпва към квадратура, разположение на стаи, врати, прозорци, изложение и др.

                        Коментар


                        • Малко ми е странно все още, но изглеждат като добра алтернатива и тенденция за в бъдеще. Чувал съм добри отзиви от познати и не само за дървените къщи на stor-bg.com.

                          Коментар


                          • Аз не виждам недостатъци. Само едно не ми харесва, цената е СЪЩАТА като монолитната къща.
                            Може да е по евтино само ако е във вид на контейнер. То и не предполага еркери, веранди
                            Такива например направиха на циганите от виетнамските общежития.
                            Има по голям шум ама той си е твоя.
                            Турците правят по евтини с бетопан. Нашите търгаши искат майка си и баща си.
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                            Коментар


                            • Сглобяеми къщи - мнение

                              Здравейте, искам да помоля за мнение относно сглобяемите къщи за целогодишно ползване. Тъй като цената им на строителство е доста по-ниска от тази на стандартното монолитно строителство, ми е интересно какви са съответните минуси при ползването им.

                              Благодаря!
                            Working...
                            X