If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Малко имам едно на ум като видя човек с първо мнение, ама айде. С доста от нещата съм съгласен, но не и с най-важното - е как го получи това 530 лв/дка ще ми кажеш ли? Щото простите сметки доста по-различни числа показват. Дори и да не броя въобще другите активи освен кеша (което е абсурдно ама карай), повече от 350 на дка при текущата цена не мога да получа
Maй Човекът говори за някакъв приход, а не за чист профит
С моментната цена на акциите придобивате на около 530 лв/дка, което е може би и средната пазарна цена в момента. Сметнете си го. Така че, тези които виждат 3 лв тук, не е зле да си поохладят страстите.
Малко имам едно на ум като видя човек с първо мнение, ама айде. С доста от нещата съм съгласен, но не и с най-важното - е как го получи това 530 лв/дка ще ми кажеш ли? Щото простите сметки доста по-различни числа показват. Дори и да не броя въобще другите активи освен кеша (което е абсурдно ама карай), повече от 350 на дка при текущата цена не мога да получа
Привет, балонизатори!
Посоката пак ли е само нагоре
Тя посоката винаги е само напред и нагоре!
Сега малко по-сериозно. Прочетох мненията няколко страници назад и доста се посмях. Някои хора вярват, че щом фонда има средна цена на придобиване 290 лв/дка и купувайки акции на фонда и те придобиват на същата цена. Хахахахаххаха. Да ама не.
С моментната цена на акциите придобивате на около 530 лв/дка, което е може би и средната пазарна цена в момента. Сметнете си го. Така че, тези които виждат 3 лв тук, не е зле да си поохладят страстите.
И преди да се почне с това, че нямам акции тук и не съм влезнал когато трябва, рискувам да ви разочаровам. Имам акции при средна цена 1,55, така че си го спестете. Това не ми пречи да не харесвам сегашната политика на разпродажба на активи. Има признаци на забалончване тук, защото всички знаем какъв е дивидента без еднократните печалби от продажба на активи. Миналата година беше под 5 ст. Всеки да сметне каква дивидентна доходност прави това. Най-лошото е, че се предполага, че тя също страда от разпродажбите. И така в гатанката се пита, от какво ще идват бъдещите дивиденти, след силното намаляване на портфейла от земи след като се раздадат дивидентите и следователно как ще бъде достигнати тези бленувани цени от 2-3 лв за акция.
Някои ще ме опровергаят с това, че те едновремено с това купуват земи. Е добре, ама какъв е смисълът да продаваш земи, придобити да кажем на 250 лв и да купуваш такива на 580? Оптимизация на портфейла викате? А да не би да е за онези 10%, които отиват за УД при продажба?!
Привет Алхимик,
6,021 дка са купени само през март, за тримесечието са купени 8,549 дка по мои сметки. Прав си за сумичката 4,959 хил лв, което на мен ми се вързва 580 лв на дка. Ами купуват си хората значи на 580, продават си над 900 ... дай боже все така да продължават.
Поздрави и успех ти желая!
И аз мисля ,че твойте сметки са правилни иначе отдавна да сме сключили сделка и да съм им продал 340 декара на 700 лева.Не купуват на високи цени,алчни са за глеми печалби.
Привет Алхимик,
6,021 дка са купени само през март, за тримесечието са купени 8,549 дка по мои сметки. Прав си за сумичката 4,959 хил лв, което на мен ми се вързва 580 лв на дка. Ами купуват си хората значи на 580, продават си над 900 ... дай боже все така да продължават.
Как е, кой ще коментира отчета на Адванс Терафонд-а? Значи към 31 март вече имат продадени 12,512 дка и предварителни договори за продажба на още 12,216 дка. Успокоихте ли се че дивидента хич няма да е еднократен?
А иначе и покупките не лъжат, успели са да купят над 6 хил дка само за март (чакам да видя цената само, че нещо аз не я открих). Хич не говорим за ликвидация, а за добър бизнес модел според мен.
А аз не видях това число - 6 хил. дка. но ще те ориентирам за цената - виж във фин.отчет на стр. 10 - перото " придобити през периода" - 4 959 хил. лв. което прави по около 826 лв/дка ако са купили 6 хил. дка. Поздрави.
Как е, кой ще коментира отчета на Адванс Терафонд-а? Значи към 31 март вече имат продадени 12,512 дка и предварителни договори за продажба на още 12,216 дка. Успокоихте ли се че дивидента хич няма да е еднократен?
А иначе и покупките не лъжат, успели са да купят над 6 хил дка само за март (чакам да видя цената само, че нещо аз не я открих). Хич не говорим за ликвидация, а за добър бизнес модел според мен.
Коментар