If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Много просто, щото от тук се и излиза най лесно и сгодно като му затрябва на човек кеш за някъде.
А до следващия Май време бол, тепърва почваме да калкулираме и дивидента в цената
За мен е интересно да видя напролет ще задмине ли макар и с малко Еларга или не.
Чудя се какво му харесвате изобщо на еларга, там е изпята песен и тотална спекула с идеята дали ще мине 2,20 2,40 или дано не се окаже под 2
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Всичкото й добре, на хартията, но защо не излитаме !?!?
Много просто, щото от тук се и излиза най лесно и сгодно като му затрябва на човек кеш за някъде.
А до следващия Май време бол, тепърва почваме да калкулираме и дивидента в цената
За мен е интересно да видя напролет ще задмине ли макар и с малко Еларга или не.
Балониада, със сигурност в отчета ще са различни, защото ще обявят печлбата спрямо около 500 лв на колкото средно е преоценена земята към края на 2011. Но дивидент се разпределя спрямо реалната покупна, не спрямо преоценената и оттам ти идва неразбирането предполагам.
Всичкото й добре, на хартията, но защо не излитаме !?!?
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Прочетох малко по-отзад, че говорите за дивидент. Някои прогнозират 30 стотинки, други 50. Аз мога да ви кажа какво казаха от мениджмънта по този въпрос на последната регулярна среща с акционерите: тогава казаха, че очакват дивидента да е поне 30-35 стотинки, но в никакав случай по-малко. Лично мен ме устройва и затова не се чудех дълго и напълних още на 2,03 лв.
Балониада, със сигурност в отчета ще са различни, защото ще обявят печлбата спрямо около 500 лв на колкото средно е преоценена земята към края на 2011. Но дивидент се разпределя спрямо реалната покупна, не спрямо преоценената и оттам ти идва неразбирането предполагам.
Еми хайде посметни и ти при 305лв/дка портфейл и 70К дка продажна на 869лв/дка за колко милки печалба става дума.
Не забравяй и 6М от рента. А и годината не е свършила още.
Според мен правите грешка при осмисляне на средни данни, трупани с години и съпоставяйки със сегашни, текущи. Официалният Отчет за тримесечието след като излезе ще ви покаже печалбата и вероятно ще видите, че данните ви са по-различни от очакваните. Паживьом увидем.
Апропо, активизацията в темата показва, че сме минали първата от трите фази, за които споменах по-долу
Оставям ви на спокойно да развиете 2ра фаза, а през следващите дни и 3-та
Не е препоръка
Някой правилно каза че трябва да се мисли и да се смята, но други пък все така се опъват и не искат да правят нито едното, нито другото
По-прости сметки от тези тук трудно мога да си представя - продажби на 69хил дка за 9-месечието на средна цена 869 лв на дка, средна покупна 305, печалба ..., при 85 млн акции ... не е много сложно и като заложиш че ще се разпределят межу 90 и 100% от тях като дивидент ...
За пореден път поздравления на мениджмънта и дай боже повече такива компании на изстрадалата ни борса!
Това имах предвид, че е очаквано, умните пари са влезли отдавна а при реализация на новините си позволяват и да излизат )))
50 стинки си е абсурд за дивидент. А допускам и вероятността да няма и 30. Напомням че в съобщението се говори за приходи от продажби но не и за печалбата. Смятай внимателно.
Еми хайде посметни и ти при 305лв/дка портфейл и 70К дка продажна на 869лв/дка за колко милки печалба става дума.
Не забравяй и 6М от рента. А и годината не е свършила още.
Коментар