IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Предвидих половин Пънкар напролет, ама май ще стане по-рано?

А туй, дето го пише Пипбелов, показва най-точно уникалността на акцията - някоя друга акция на БФБ да е върнала нивата си от есента на Седма година? Може би най-близо до тези нива е Жабокът, не зная.
    Last edited by Императорът; 22.11.2012, 19:40.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
      Не е само за шестмесечието, Императоров. Най-високото ниво изобщо е.
      Е не, 1 стотинка може да е, ма малко ви не стигна. На 10 Сеп 07 е била 2.30
      Дирижаблъовци такива.
      Внимателната там горе из стратосферите, аче въздуха редичък....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Хъх.

Нали уж имаше спихване, бе - и бъзикаха някои с мен - Императорът, кво ставало днес туканка? Рекордни нива за шестмесечието.
        Не е само за шестмесечието, Императоров. Най-високото ниво изобщо е.

Коментар

• Хъх.

Нали уж имаше спихване, бе - и бъзикаха някои с мен - Императорът, кво ставало днес туканка? Рекордни нива за шестмесечието.

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
            Поизясни се въпросът с комисионите Е щом са на база придобиване защо са ревали преди 3-4 години акционерите в темата че на база преоценки се взимат по-високи такси нз абе все тая някой знае ли дали атерата има някаква инвестиция и съответно дял в карол финанс както еларгът в агроменидж
            Защото по-рано беше така, но от УД решиха да се вслушат в акционерите и да си намалят таксите

Коментар

Императорът - не балонира, Императорът - инвестира.
              Йок! Императорът не инвестира! Дезинформира и спекулира !
              И наистина - кой е Пророков? Това Императорът ли?
              Не може императорът да е всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
                . А Koй е Пророков ?
                The Prophet
                Чети малко по към дъното на страницата де.

Коментар

Императорчето ли балонира днес хартията ? ))
                  Императорът - не балонира, Императорът - инвестира.

И наистина - кой е Пророков? Това Императорът ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    По скоро аз, с подкрепата на Пророков след диспута ни с Тонито снощи на тема Атера vs Фарма.
                    Май сме били по убедителни от него, че гледам оттатък пак е на минус..
                    Въпреки че никак, ама никак не е в мой интерес да се балонира прекалено тука.
                    Всичко над 2.30-32 след Еларга ще ми е неизгодно за допълване преди дивидента.
                    А тоя Тони, направо се оля с тая фарма. Ама всеки луд с номера си. Фармата сме я гледали и на 1,70, така, че не си и помислям над 1,80. А Koй е Пророков ?

Коментар

Императорчето ли балонира днес хартията ? ))
                      По скоро аз, с подкрепата на Пророков след диспута ни с Тонито снощи на тема Атера vs Фарма.
                      Май сме били по убедителни от него, че гледам оттатък пак е на минус..
                      Въпреки че никак, ама никак не е в мой интерес да се балонира прекалено тука.
                      Всичко над 2.30-32 след Еларга ще ми е неизгодно за допълване преди дивидента.

Коментар

• Императорчето ли балонира днес хартията ? ))

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Хмм, отворко. Той щял да ме води на сборище.
                          Да не ти го водя сборището аз ..
                          Вече имам 2 килца жабоци, смятай го - имам засега 0.5%
                          А ако реша да взема още след Еларга може и да ти стана мажо седейки на сборището в президиума редом до готината ви царица жабка
                          Хе-хе - за мажо няма да ти стигнат паричките

Коментар

Значи ще пазаруваш жабоци. То докато земеш сухото от еларгът, тука може да е половин Пънкар цената.
                            Жабоци по 5.50-5.60 Ако пъкнеш насам, ще те заведа на сборище.
                            Хмм, отворко. Той щял да ме води на сборище.
                            Да не ти го водя сборището аз ..
                            Вече имам 2 килца жабоци, смятай го - имам засега 0.5%
                            А ако реша да взема още след Еларга може и да ти стана мажо седейки на сборището в президиума редом до готината ви царица жабка

Коментар

• Поизясни се въпросът с комисионите Е щом са на база придобиване защо са ревали преди 3-4 години акционерите в темата че на база преоценки се взимат по-високи такси нз абе все тая някой знае ли дали атерата има някаква инвестиция и съответно дял в карол финанс както еларгът в агроменидж

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                                Добре си го написал това. Факт че такива мнения са кът.
                                Поздравления за което.
                                Мисля че точно в това се състои и противоречието на АДСИЦ и АТЕРА в частност. Идеята е да се привлекат инвеститори разчитащи на дивиденти (т.е. по-скоро дългосрочни), а в същото време компанията е спекулативна в поведението си - опитва се да купува евтино и да препродава по-скъпо. По всичко личи че няма как да се издържа от рентите. Отделен въпрос е какво точно правят със свободния кеш.
                                Хората, които са ходили на сборището, писаха няколко мнения назад, че кеша се държи при лихва 3.8%.

А относно дългосрочно, краткосрочно или средносрочно и това кой какви мотиви има да купува тази акция са различни. 10 инвеститора - 20 мнения.

Лично аз съм тук, защото смятам, че цената на земята ще расте. И понеже не ми се занимава да ходя насам натам, да тичам и да купувам земя. Много по-лесно е да цъкнеш копчето и да си купиш акции на фонд, който инвестира в земя. Отделно винаги си има риска когато ти купуваш, ама точно на този парцел в точно това землище да не му се качи цената.

И още в момента земята му се оценява на 500 лв на декар според пазарната капитализация. А такива цени едва ли има някъде все още. Средната им покупна минава 600 лв. на декар за последните месеци.

Та затова съм вътре - вярвам че цената на земята ще расте по-бързо, отколкото печалбите на Софарма, примерно.

В един момент ще стане обратно и ще сменим позициите. Само дано го умерим.

Не е препоръка.
                                Last edited by mathematician; 21.11.2012, 23:48.

Коментар

Working...
                                X