IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Извратеното беше когато земята на реалния пазар вървеше 500 лева а през Атера струваше 130. Извратено щеше да е ако земята струваше 500 лева а през атера излизаше 1000. Сега за мен е просто нормално Който чака спад на земята да продава, а който чака ръст да купува.
    Точно това имам предвид и аз, какво се случи за 1-1,5 г., че преди това сме оценявали по един начин, а сега всички прогледнахме? Тук трябва да се споменат и успеха на Б.Б. със субсидиите в този сектор /без да влизаме в политически теми/, който обаче също е под въпрос в перспектива. Не ме разбирайте погрешно, Атерата ми е втора по големина в портфейла, просто се случва нещо странно и ме кара да съм нащрек!

П.С. Другото нещо, че земята е твърде трудна за оценка - това не е офис сграда на дадено място и да е дадеш 1000 Евра на м3 примерно. Не знам колко човека всъщност знаят какви земи реално се продават и какви остават, това с категориите е несериозно!
    Last edited by 15%; 07.06.2013, 20:13.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      Извратеното беше когато земята на реалния пазар вървеше 500 лева а през Атера струваше 130. Извратено щеше да е ако земята струваше 500 лева а през атера излизаше 1000. Сега за мен е просто нормално Който чака спад на земята да продава, а който чака ръст да купува.
      Много точно казано !

А иначе по отношение на земята, ще бъдете много изненадани как ще се движи следващите години... Само гледайте какво ще стане като само се чуе за Закон за комасацията, почнат проекти за мелиорации или недай си боже се появят някой китайски или катарски фондове....

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
        Бенца е прав за нещо - вече има нещо извратено тук. Някой беше казал, че на ОСАто едвам се побрали хората. Това е някакъв знак и аз лично мисля да изкакам нива около 2,4-2,5 и да продам поне 1/2, въпреки че много ми допада на мирогледа
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• как ги правите тия сметки вии си знаете, то ако броите парцелите брефа струва левче без парцелите вече минахте 620 с 78% отдаденост на земята агрофинанс с 98% отдаденост вървят по към 500-520. може карол и американците да са усетили накъде духа вятъра и да пълнят преди да направят ликвидация, все пак браво на устискалите дотук,
          не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            Бенца е прав за нещо - вече има нещо извратено тук. Някой беше казал, че на ОСАто едвам се побрали хората. Това е някакъв знак и аз лично мисля да изкакам нива около 2,4-2,5 и да продам поне 1/2, въпреки че много ми допада на мирогледа
            2.40 e 610 лв/дка.
            Щом викаш че е извратено, ОК, продавай

Импе - ти ли се пъниш на 2.30 да купиш тия 77 бройки ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
              До колко ще надувате балона?
              Я погледнете 3 г. графика на какво прилича?
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Мен не ме слагай, Не ме вълнува. Само анализирам една за мен абсурдна ситуация. Аз такава графика не съм виждал с тaкова постоянно и контролирано покачване - няма волатилност, нямa промяна, няма корекции - една изпъната линия нагоре вече повече от 18 месеца нон стоп...не е препоръка
                Много отскоро си на борсата, едва февруари си регистриран.
                И графично и фундаментално явно доста уроци има да учиш

Коментар

Само анализирам...
                  Пази боже...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
                    За какъв период ти е малко?
                    Мен не ме слагай, Не ме вълнува. Само анализирам една за мен абсурдна ситуация. Аз такава графика не съм виждал с тaкова постоянно и контролирано покачване - няма волатилност, нямa промяна, няма корекции - една изпъната линия нагоре вече повече от 18 месеца нон стоп...не е препоръка
                    Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

само още 20 ст, ли? много малко бе
                      Оттам нататък почваме да калкулираме новия дивидент

Коментар

За какъв период ти е малко?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
                          Поне до 2.50 Геко!

Коментар

До колко ще надувате балона?
                            Поне до 2.50 Геко!

Коментар

• До колко ще надувате балона?

Коментар

• леле нов ол тайм хай, и само преди няколко месеца акцията струваше по-малко с 42 милиона вътре вчера се замислих че смятам рентната доходност с рентите за предишната година, днеска гледам агрофинанс вече са отдали 98% от земята
                                иначе интересен пост алонсо, колко чудати хора има но спада на зърната няма как да не ви удари, и все пак няма се сбъднат явно на арендаторите бляновете за връщане на цените към 500-600 лева, по-скоро 750 вече ако тръгнат други сектори на земеделието може и повече

Коментар

Working...
                                X