IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Засега цените са около 300лв тон.
    Добивите - според зависи 400-600кг дек за пшеница и ечемик.
    Все още излиза добра печалба за арендаторите, но ще зависи много от слънчогледа и царевицата.

В САЩ май са засели повече соя от очакваното от USDA.
    Търсенето на царевица за експорт от САЩ остава много слабо.
    Сега сложете в сметките и безкрайните, руски, плодородни полета и ще придобиете една доста по-реалистична картинка..

Коментар

• Засега цените са около 300лв тон.
      Добивите - според зависи 400-600кг дек за пшеница и ечемик.
      Все още излиза добра печалба за арендаторите, но ще зависи много от слънчогледа и царевицата.

В САЩ май са засели повече соя от очакваното от USDA.
      Търсенето на царевица за експорт от САЩ остава много слабо.

Коментар

• То положението е нестабилно вече от няколко месеца и явно това е калкулирано в цените на акциите като най-лош вариант. Ако правителството се беше оказало стабилно, сега SOFIX щеше да е над 450 според мен, но тъй като то не е, го няма очаквания ръст, но и няма причина да пада.

Ако евентуално станат някакви много сериозни финансови проблеми, като падане на борда или фалити на банки (и двете са много малко вероятни разбира се), мен ми се струва че парите са по-защитени в акции (особено от типа на ATERA) отколкото в кеш.

Аз даже не знам ако падне правителството дали борсата няма да реагира положително

Коментар

• Първоначално изпратено от MiceM Разгледай мнение
          Никаква идея нямам какво да купувам!
          мдааа, това може да става все по-голям проблем след още някой месец

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
            Правите грешка, според мен да бягате нацяло от т.нар. сигурни позиции. В несигурно време, капитала се насочва към по-сигурни места. А капитал има все още много. Къде си представяш, че ще се забие ако цяло лято се клати правителството!? В Хим, Синергон, Еврохолд и Инс или в пак в дивидентските от типа атера, сфтрд, жабоци и сие. Виждаме вече, че някои от тях започнаха да растат, в противовес на спекулантските "избушеняци" за които се изписаха толкова памфлети за бързата доходност от видните форумни спекуланти ...
            Не е препоръка
            Но ми е любопитно какви хартии ще купувате сега, като започнете да се конкурирате с милионите борсов кеш
            Никаква идея нямам какво да купувам!

Коментар

• Първоначално изпратено от MiceM Разгледай мнение
              Приключих с АТЕРАТА, след точно година и половина и два дивидента ... позицията ми тук е 0. Благодаря АТЕРА.
              Правите грешка, според мен да бягате нацяло от т.нар. сигурни позиции. В несигурно време, капитала се насочва към по-сигурни места. А капитал има все още много. Къде си представяш, че ще се забие ако цяло лято се клати правителството!? В Хим, Синергон, Еврохолд и Инс или в пак в дивидентските от типа атера, сфтрд, жабоци и сие. Виждаме вече, че някои от тях започнаха да растат, в противовес на спекулантските "избушеняци" за които се изписаха толкова памфлети за бързата доходност от видните форумни спекуланти ...
              Не е препоръка
              Но ми е любопитно какви хартии ще купувате сега, като започнете да се конкурирате с милионите борсов кеш

Коментар

• Приключих с АТЕРАТА, след точно година и половина и два дивидента ... позицията ми тук е 0. Благодаря АТЕРА.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                  реших и продадох, може да съм сбъркал. надявам се др седмица да върне. не е препоръка да продавате и да купувате
                  Споко бе, не се коси. Нали за туй е борса, артиите не са за колекциониране, аче има и такива колеги...
                  И чок биче кат мене тука продаде някой друг декар вчера, не си сам
                  2.75 (с дивидента) не е лоша цена....не че няма потенциал за доста повече.
                  Просто реших да си докарам всички останали 71дка напълно безплатни.
                  Все още ( а и в обозримо бъдеще като гледам) си ми е безапелационна водеща артия с 41% от портфейла и съм и мноооого чак.

Коментар

• http://www.agweb.com/article/power_h..._corn_margins/

нещо интересно пазарът на царевица в следващите пет години

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                      Абе, къде изчезна Бенца... такъв срив, а той не гъкна ?
                      Да не се е облажил на 2,19 ?
                      Според мен се нашил някъде а не се е облажил.

Коментар

• Много изкуствен ми се струва ръста от вчера, но пък обемите бяха добри.
                        Предните дни при спадовете никой не купуваше, а цените бяха по ниски от вчерашните. Последната седмица, две при ръстове много се купува, а при спадове никой, а си мисля, че ако искаш да влезеш ще го направиш при падащи цени. При следващ спад ще си купя, ноооооо не знам кога ще е той
                        Не е препоръка!

Коментар

• вий пък атерата да не е ракета да лети само нагоре, вижте тука http://www.reit.com/REIT101/REITDire...kerSymbol.aspx дали ще намерите адсиц с дивидент от наеми под 4-5% и то в държави със супер разхлабена политика на централната банка, а в острова на стабилност бг атерите и агрофинанс с по няма и 4% от наеми но наистина не намерих само земеделски адсиц та да направя сравнение... умната

Коментар

Какво направихте? продадох днес и къде я закарахте цената
                            Голяма грешка...

От какво се уплаши ?

Коментар

• реших и продадох, може да съм сбъркал. надявам се др седмица да върне. не е препоръка да продавате и да купувате

Коментар

Какво направихте? продадох днес и къде я закарахте цената
                                Катеричоков - що продаде на ниското, бе...
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X