IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има вече :http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=131418187

Първоначално изпратено от pkbg Разгледай мнение
    Някой има ли информация за бюлетина.
    Защо се бави?

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Kak да се спре, като трепери за хартиите )))
      тези хартии са ценни и е човешко да се трепери,а е божествено да се печели от тях(и потвърждавам че според мен са доста подценени към моментното състояние на пазара)

Коментар

• Месечен бюлетин

Някой има ли информация за бюлетина.
        Защо се бави?

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
          Човече, спри се, разбрахме че смяташ АТЕРА за много подценена още първия път когато го каза.
          Kak да се спре, като трепери за хартиите )))
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
            незнам кой какво мисли и как си тълкува нещата,но факт е че има голямо търсене и покупки на акции на Атера на цени от 2.20.Може би има доста добре информирани бизнесмени,които търсят висока доходност при ниско ниво на риск
            Човече, спри се, разбрахме че смяташ АТЕРА за много подценена още първия път когато го каза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              В моментът и тук и в други АДСИЦ-ове човекът може спокойно да си пазарува, разчитайки на 10-12% доходност само от дивидентченца. Аз не пазарувам само защото не искам да нарушавам балансът в портфейлът си - Атерката ми е втора по тежест компания.
              а на мен ми е първата-въпрос на нюх или на вътрешно усещане
              Last edited by orakula; 12.10.2013, 23:49.

Коментар

• незнам кой какво мисли и как си тълкува нещата,но факт е че има голямо търсене и покупки на акции на Атера на цени от 2.20.Може би има доста добре информирани бизнесмени,които търсят висока доходност при ниско ниво на риск

Коментар

• Първоначално изпратено от rumenin Разгледай мнение
                  Искам да попитам какво мислите за това- http://agrocredit.elana.net/ и дали лизингът на земеделска земя ще се наложи на пазара и дали това ще засегне бизнеса на Атера?
                  Според мен е много добра концепция !

Определено ще намерят мястото си, въпреки че ценово не може да се каже, че ще са много атрактивни спрямо банките, но за сметка на това имат редица други плюсове... това накратко.... за по-дългата версия - можеш да прочетеш един мой постинг по темата конректно за това дружество по-напред в темата

Колкото да влиянието върху Адванс терафонд, трудно може да се очаква кой знае колко съществено влияние, но със сигурност ще е по-скоро добре отколкото нищо - предполагам все ще имат някоя и друга сделка с клиенти които ще купят от Адванс...

Коментар

• Одобрени са схемите на доплащания за ниви, тютюн и животни през 2013 г.
                    16:13 | 09.10.2013 |
                    Министерският съвет одобри в сряда схемите, по които се ще разпределят националните доплащания за фермерите през 2013 г., от които 43.5 млн. лв. са осигурени от актуалицазията на тазгодишния бюджет. Това съобщиха от правителствената служба в сряда, а от Министерството на земеделието уточниха, че това е станало след получено разрешение от Европейската комисия.

Одобрените от Брюксел схеми за национални доплащания са за земеделска земя, тютюн, говеда, биволи, крави с бозаещи телета, овце-майки и кози-майки. От своя страна Министерски съвет одобри конкретния размер на подпомагането, в което ще се включат и средства от Държавен фонд "Земеделие".

За подпомагане на обработващи земеделски земи се отпускат от актуализацията на бюджета 32 млн. лв. От подпомагането с национални доплащания за хектар земеделска земя се изключват площите, заети с винени сортове лозя, тютюн и постоянно затревените площи.

За тютюна държавната хазна дава 11.5 млн. лв., а подпомагането на производителите ще нето на тютюнопроизводителите ще става според средногодишното количество изкупен качествен тютюн (1-3 клас) по сортови групи през референтен период 2007-2009 г. Размерът на помощта ще се определя на килограм изкупен тютюн.

На животновъдите ще бъдат изплатени средства по схемите за национални доплащания за животни. Те ще получат субсидиите си на два транша. Първият транш ще бъде изплатен през настоящия месец, а вторият в началото на 2014 г.

Коментар

• Както и да го погледнем Елана нищо няма да промени на пазара, защото ресурсът и е нищожен, а и кредитите не променят зърнените пазари, които основно движат бизнеса. Моето мнение е, че Елана се опитват да спечелят МНОГО от акционерите – както и от фонда го правеха.
                      Засега пазарите стоят на нивата от последните седмици. Реколтата в Северното полукълбо закъсня и чак сега по-големи количества от САЩ, Украйна, Русия и Франция ще излязат на пазара. Очаквам царевицата да спадне въпреки ниските и цени сега.
                      Фермерите в БГ засега купуват земя, но все повече се отдръпват. Купуват се малки обеми без цените да са се понижили съществено. Атера си намалиха цените.
                      Трябва да се отбележи, че фермерите много намалиха покупките на техника и сега оправят най-вече финансите си.
                      Мисля, че догодина цените на зърната ще са по-високи /ако Азия не ни изиграят номер/, но не очаквам и тазгодишните добиви. Паричният поток на фермерите ще си остане вероятно без промяна.
                      Фермерите ще продължат да купуват земя, но не и пакети и не на цените от началото на тази година. Атера след като видят, че търговията им не върви – незнам какъв ход ще направят. Може да продават при по-ниски цени с малък марж, може и да чакат. Добре е да им се види потенциала без продажби на земя – само от ренти.

Коментар

• Първоначално изпратено от rumenin Разгледай мнение
                        Искам да попитам какво мислите за това- http://agrocredit.elana.net/ и дали лизингът на земеделска земя ще се наложи на пазара и дали това ще засегне бизнеса на Атера?
                        разбира се че това е положителен сигнал-елана не са от вчера на пазара на земеделска земя-а че умеят да правят пари от това-го доказаха не един и два пъти.Така че може да им пожелаем успешен бизнес,който до известна степен ще донесе и повече възможности за покупка на земи,където успешно и целесъобразно оперира и мениджмънта на Атера

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Защо му казваш: "Питке"?

Да - ако някой купил на 2.68 - малко прецакано. Аз последно пазарувах на около 2.6, но средната ми цена е 2.3.
                          едва ли има голямо значение за конкретната цена на която си купил-при една ликвидация следващата година около 3.50-4.00 лева ще имаш достатъчно поводи да благодариш на Атера за средствата,които ти е донесла

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
                            Питке, ти на върха ли купи в аретара - не мога да си обясня с друго този зор за вдигане на цената...
                            според мен акцията е силно подценена и тези големи покупки на 2.20 доказват моето твърдение-тепърва това ще се установи след няколко месеца.Моето виждане за акцията е за силен,траен и продължителен ръст в нейната цена

Коментар

• Искам да попитам какво мислите за това- http://agrocredit.elana.net/ и дали лизингът на земеделска земя ще се наложи на пазара и дали това ще засегне бизнеса на Атера?

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
                                Питке, ти на върха ли купи в аретара - не мога да си обясня с друго този зор за вдигане на цената...
                                Защо му казваш: "Питке"?

Да - ако някой купил на 2.68 - малко прецакано. Аз последно пазарувах на около 2.6, но средната ми цена е 2.3.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X