IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Както и да го погледнем Елана нищо няма да промени на пазара, защото ресурсът и е нищожен, а и кредитите не променят зърнените пазари, които основно движат бизнеса. Моето мнение е, че Елана се опитват да спечелят МНОГО от акционерите – както и от фонда го правеха.
    Засега пазарите стоят на нивата от последните седмици. Реколтата в Северното полукълбо закъсня и чак сега по-големи количества от САЩ, Украйна, Русия и Франция ще излязат на пазара. Очаквам царевицата да спадне въпреки ниските и цени сега.
    Фермерите в БГ засега купуват земя, но все повече се отдръпват. Купуват се малки обеми без цените да са се понижили съществено. Атера си намалиха цените.
    Трябва да се отбележи, че фермерите много намалиха покупките на техника и сега оправят най-вече финансите си.
    Мисля, че догодина цените на зърната ще са по-високи /ако Азия не ни изиграят номер/, но не очаквам и тазгодишните добиви. Паричният поток на фермерите ще си остане вероятно без промяна.
    Фермерите ще продължат да купуват земя, но не и пакети и не на цените от началото на тази година. Атера след като видят, че търговията им не върви – незнам какъв ход ще направят. Може да продават при по-ниски цени с малък марж, може и да чакат. Добре е да им се види потенциала без продажби на земя – само от ренти.

Коментар

• Първоначално изпратено от rumenin Разгледай мнение
      Искам да попитам какво мислите за това- http://agrocredit.elana.net/ и дали лизингът на земеделска земя ще се наложи на пазара и дали това ще засегне бизнеса на Атера?
      разбира се че това е положителен сигнал-елана не са от вчера на пазара на земеделска земя-а че умеят да правят пари от това-го доказаха не един и два пъти.Така че може да им пожелаем успешен бизнес,който до известна степен ще донесе и повече възможности за покупка на земи,където успешно и целесъобразно оперира и мениджмънта на Атера

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Защо му казваш: "Питке"?

Да - ако някой купил на 2.68 - малко прецакано. Аз последно пазарувах на около 2.6, но средната ми цена е 2.3.
        едва ли има голямо значение за конкретната цена на която си купил-при една ликвидация следващата година около 3.50-4.00 лева ще имаш достатъчно поводи да благодариш на Атера за средствата,които ти е донесла

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
          Питке, ти на върха ли купи в аретара - не мога да си обясня с друго този зор за вдигане на цената...
          според мен акцията е силно подценена и тези големи покупки на 2.20 доказват моето твърдение-тепърва това ще се установи след няколко месеца.Моето виждане за акцията е за силен,траен и продължителен ръст в нейната цена

Коментар

• Искам да попитам какво мислите за това- http://agrocredit.elana.net/ и дали лизингът на земеделска земя ще се наложи на пазара и дали това ще засегне бизнеса на Атера?

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
              Питке, ти на върха ли купи в аретара - не мога да си обясня с друго този зор за вдигане на цената...
              Защо му казваш: "Питке"?

Да - ако някой купил на 2.68 - малко прецакано. Аз последно пазарувах на около 2.6, но средната ми цена е 2.3.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• В моментът и тук и в други АДСИЦ-ове човекът може спокойно да си пазарува, разчитайки на 10-12% доходност само от дивидентченца. Аз не пазарувам само защото не искам да нарушавам балансът в портфейлът си - Атерката ми е втора по тежест компания.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                  някои се е заредил сериозно да влиза на 2.20 със 110 000 лота-явно ниските и изгодни за покупки цени на Атера са към края си

Коментар

• някои се е заредил сериозно да влиза на 2.20 със 110 000 лота-явно ниските и изгодни за покупки цени на Атера са към края си

Коментар

• сега ако се случи и една бърза ликвидация-всички ще намажем добре филията

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
                        +1
                        Харесва ми балансирания ти и спокоен подход към инвестирането
                        fortiss е един от най-интелигентните и запознати с материята форумци според мен-хубаво е човек да знае,че има такива като него сред нас- за да ни помага в решенията ни с компетентното си мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          не бързай за високите цени
                          на лято с дивидента ще купиш пак
                          аз вече и да искам немога че неостанаха пари за тази дейност,но пък за сметка на това ще гледам с интерес мача в близките седмици и месеци

Коментар

+1
                            Харесва ми балансирания ти и спокоен подход към инвестирането

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                              просто нямам кеш,каквото имаше го вложих на 2.16-2.17 иначе чесно казано бих си взел още на тези изгодни цени

Коментар

защо не купуваш още?
                                или да си мълчиш и като имаш пари да купваш?
                                не мога да разбера поведението ти
                                просто нямам кеш,каквото имаше го вложих на 2.16-2.17 иначе чесно казано бих си взел още на тези изгодни цени

Коментар

Working...
                                X