Първоначално изпратено от Van Basten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Last edited by X_Y; 24.08.2015, 11:13.
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеE и ти малко прекаляваш с коленето и бесенетоНикой не е Господ, че да се взема за такъв, нали е демокрация. Админката е преценила колко да остави. Имат си началство, психология на тълпата, ала бала. Това са дружески закачки. Много ясно, че никой не мисли лошото на фортисов, изказването е срещу загубата на време в атера. По приницип може и да е прав човека - нищо не расте вечно, след горна мъртва точка буталото се връща назад.
Просто се е опитал да привлече внимание с по-предизвикателното изказване. Може да има защо. Може би счита че хората дремят и трябва да ги разбуди. Преди време по време на бума, от елана пак така предизвикателно заявиха че борсата е като тенджера под налягане - що плюене падна тогава срещу това изказване. Е да, ама който беше в час и се кешира на време направи над десетократен профит. На щатска борса се отчита за волатилността мнението на мечи и на бици. И двете са показателни. Няма нужда да се трепят едни за сметка на други. Пазара ще покаже кой прав, кой крив.
Не е препоръка
Проблема НЕ е, че пича се опитва да сигнализира или каквото там прави (защото се съмнявам каква точно му е целта).
Проблема е, че само троли без да постне нищо аналитично или обосновано.... Моля те посочи ми поне 1 негов пост, в който има някакъв елемент на анализ базиращ се на числа (било то на коментираната компания или на пазара на земя като цяло) или някакви причинно-следствени икономически разсъждения изобщо в мненията му....
Всичките му постове съдържат само "панически" думи - "спасявайте се, срив, спад, даун" и т.н..... Най-аналитичния му коментар беше в последния пост, в който каза че "било балон нещо което има номинал 1 лв. да струва на пазара 2 лв.", което само по себе си е показателно за професионализма му....
А по-големия проблем е, че при явната тотална некомпетентност има наглостта да обижда доказани форумци като Fortiss, който пък в пълна противоположност винаги се опитва да базира мненията си на някакви факти (въпреки че както казах, лично аз не винаги съм бил съгласен с него)... Това ме вбеси и мен (за което и аз отнесох квалификация в последствие), така че според мен точно това визираше и Tony1975... а не че иска да забранява на някой да си изказва мнението....Last edited by Van Basten; 22.08.2015, 10:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПрибирам се от моренце, преглеждам любимия форум и що да видя
И аз много се карам и споря с Фортис по други теми на скайп, ама такива обиди мисля че са недопустими и синоним на много ниска култура и образование!!!
Не знам кой ти е бил предния ник и не ме интересува, ама ако имаш нещо да казваш не се прави на много голям тук, моля!!! Можеш да дойдеш на някое оса и да обсъдим становищата ти.
Рядко отговарям на заяждания и с доста форумци просто спрях да пиша, но днес ще помоля ако има админи да те изхвърлят от тук!!!
Благодаря!Никой не е Господ, че да се взема за такъв, нали е демокрация. Админката е преценила колко да остави. Имат си началство, психология на тълпата, ала бала. Това са дружески закачки. Много ясно, че никой не мисли лошото на фортисов, изказването е срещу загубата на време в атера. По приницип може и да е прав човека - нищо не расте вечно, след горна мъртва точка буталото се връща назад.
Просто се е опитал да привлече внимание с по-предизвикателното изказване. Може да има защо. Може би счита че хората дремят и трябва да ги разбуди. Преди време по време на бума, от елана пак така предизвикателно заявиха че борсата е като тенджера под налягане - що плюене падна тогава срещу това изказване. Е да, ама който беше в час и се кешира на време направи над десетократен профит. На щатска борса се отчита за волатилността мнението на мечи и на бици. И двете са показателни. Няма нужда да се трепят едни за сметка на други. Пазара ще покаже кой прав, кой крив.
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеАми има какво да покаже, вече виждаме какво е да е застой. Хората почнаха да се изнервят, предсоти и ни да видим и нещо невиждано тук последните 5 г. - един добър даун тренд - тип Софарма.
За разлика от Атера, ти няма какво да ни покажеш. Вече всички знаят, че ти си мажоретката по позицията и всичко всичките ти номера са отдавна изтъркани. Не помагаш с нищо на акцията.
И аз много се карам и споря с Фортис по други теми на скайп, ама такива обиди мисля че са недопустими и синоним на много ниска култура и образование!!!
Не знам кой ти е бил предния ник и не ме интересува, ама ако имаш нещо да казваш не се прави на много голям тук, моля!!! Можеш да дойдеш на някое оса и да обсъдим становищата ти.
Рядко отговарям на заяждания и с доста форумци просто спрях да пиша, но днес ще помоля ако има админи да те изхвърлят от тук!!!
Благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнениено всяка година - намаляващ дивидент. Част от това, което имахме предвид като казахме, че е с липса на перспектива
но това е положението, всеки сам да прецени дали тази акция е за него или не е
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение+ 1
за съжаление си абсолютно прав. Акции като атера са бели лястовици на БФБ, а масата са едни дружества, които са публични само до момента в който мажо вземе кеша, че да си земе майбах и нови цици за любовницата
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнениеНяма да ги привлече защото са в банките поради стрес. А стресираните пари не ходят в хартии. Най-много да се излупат в имоти. И с останалото да сменят банките.
1 година мина откакто КТБ фалира - освободиха се няколко милиарда, а на борсата не се усеща 1 лв. да е влязъл оттам. Даже по-зле става състоянието на индекса, а алъш-вериша се затъркаля отколо 100к/ден.
за съжаление си абсолютно прав. Акции като атера са бели лястовици на БФБ, а масата са едни дружества, които са публични само до момента в който мажо вземе кеша, че да си земе майбах и нови цици за любовницататова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениемоето мнение е, че позицията ще е за инвеститори доволни и на по-ниска доходност
примерно дивидент 7-8%http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеЛипсата на привлекателни алтернативи пък може да привлече друг тип инвеститори (такива дето кътат общо 40 млрд в банките).
1 година мина откакто КТБ фалира - освободиха се няколко милиарда, а на борсата не се усеща 1 лв. да е влязъл оттам. Даже по-зле става състоянието на индекса, а алъш-вериша се затъркаля отколо 100к/ден.http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнениеНищо не излиза така за 3 лв. - човека е смятал само приходи. НЯМА сметнати разходи. Като ги сметне ще се усети, че цената е толкова, колкото я е наклонил пазара. По-лошо - липсата на перспектива може да обезкуражава кандидат-печалбарите
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнениеНищо не излиза така за 3 лв. - човека е смятал само приходи. НЯМА сметнати разходи. Като ги сметне ще се усети, че цената е толкова, колкото я е наклонил пазара. По-лошо - липсата на перспектива може да обезкуражава кандидат-печалбаритеdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПри 1 000 лева цена на декар, излиза към 3 лв акцията. Това ликвидационна стойност - спарведлива за мен.
Трябав да призная пред аудиторията, че не очаквах поскъпване на земята от началото на годината и то със 100-200 лева/декар, което се случи. Бях доста по-консервативен, защото при разговори с фермери имах настройка за по-ниски цени, но действията им показват друго - дават и по-високо.http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеАйде, да не кажеш че се измъквам от въпроса, ще ти дам насоки как сам да стигнеш до реалната стойност на акцията. Няма да ти я давам наготово, потруди се поне веднъж сам, но ще ти дам базовите данни, тъй като съм сигурен, че никога не си отварял отчет на компанията....
Дружеството има като активи:
1.) пари (+парични вземания);
2.) земеделски земи;
3.) неземеделски имоти;
Дружеството няма банкови задължения или някаква съществени пасиви изобщо, така че до голяма степен можеш да разделиш притежаваните активи на броя акции за да разбереш реалната стойност на 1 акция.
Сега смятай:
1.) След изплащане на дивидента, парите кеш са около 15 млн.лв., като компанията има и около 5 млн.лв. вземания от наеми. Т.е имаш около 20 млн.лв., които разделени на 85 млн. акции, прави по около 0,23 лв./ акция.
2.) В момента "Атера" има около 227500 дка. земеделски земи. Прецени сам по колко да ги остойностиш. Миналата година продаваха по 1200 лв./дка, тази продават по 1500-1600 лв./дка..... Умножаваш по колкото прецениш и делиш на 85 млн.акции.
3.) Индустриалните имоти общо взето май никой не ги брои, но все пак ги има.... като цяло ги остойностяват на около 10-15 млн.лв. (което вероятно е консервативна оценка), така че раздели и тях на акцииите.
След това събери горните точки и ще стигнеш сам до отговора на въпроса, който те вълнува....
Трябав да призная пред аудиторията, че не очаквах поскъпване на земята от началото на годината и то със 100-200 лева/декар, което се случи. Бях доста по-консервативен, защото при разговори с фермери имах настройка за по-ниски цени, но действията им показват друго - дават и по-високо.
Коментар
Коментар