If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Благодаря за смисления и аргументиран отговор Пип! Определено не съм подготвен така добре за Атерата като теб и някои други съфорумци и поради тази причина ще се въздържа от анализи.
- Ей 15% , то верно съм си в градуса от Траминера , ама що си толкоз обран в картинката и с ръка за помощ без контактна ???
Щом си влязъл значи имаш някакви очаквания и искаш да ги сравниш ?
OK, ще ти кажа накратко как ги виждам нещата ( към момента) с дивидента в 5г срок 2016-2020.
Те 9мес вече минаха и доста неизвестни отпаднаха.......
Благодаря за смисления и аргументиран отговор Пип! Определено не съм подготвен така добре за Атерата като теб и някои други съфорумци и поради тази причина ще се въздържа от анализи.
Ясно бе, не съм го разбрал, помислих си че юли е излязъл борсово от адванса за да купува земя на пазара.
Я пак повтори ако обичаш че и тебе не мога те хвана.
Тия 6539дка са ясни че са дир.продажби досега...ма това 622 +/- 1% що е бе джанъм ?
Уж не съм бъркал джибри като тебе днеска ма не мога зацепя....
е вече сядам на софрата , туй 622лв. +/- 1% е покупна + тек р-ди до продажбаааа за Тия 6539дка !!! - а речи твоята ?
Хайде бре , Пипсметало ... къде се дяна,
И мен ме озадачи с тия превъртулки твои ! Форти право ти казва , че не го разбра !
Приятеля му купи ония де не бяха обявени , а само в послеписа за Q2 !
Ясно бе, не съм го разбрал, помислих си че юли е излязъл борсово от адванса за да купува земя на пазара.
п.п. Рекох ти 622,00+/- 1% повече не отпускам -за продадените
6539дка ли бяха
Я пак повтори ако обичаш че и тебе не мога те хвана.
Тия 6539дка са ясни че са дир.продажби досега...ма това 622 +/- 1% що е бе джанъм ?
Уж не съм бъркал джибри като тебе днеска ма не мога зацепя....
Хайде бре , Пипсметало ... къде се дяна,
И мен ме озадачи с тия превъртулки твои ! Форти право ти казва , че не го разбра !
Приятеля му купи ония де не бяха обявени , а само в послеписа за Q2 !
- Ще се ловиш ли или ще ме оборваш за числата ???
п.п. Рекох ти 622,00+/- 1% повече не отпускам -за продадените 6539дка ли бяха
Този твой приятел за да се лиши от диверсификацията която предлага атера, още повече от ликвидността и свързаната с нея възможност да продаваш близо до/над nav и да купуваш при приличен дисконт - би трябвало да има за мен поне 20-25% по добри параметри на диви доходност за да си заслужава такъв арбитраж.
Щото той е продал зз през фонда оценена понастоящем на 540-550лв /дка (при реална средна за страната 850-900) която му носи 35лв/дка рента, или 6.4% рентна доходност.
Да му пожелаем успех ако е закупил такава на 7.7-8% със стабилна доходност.
Не всеки е толкова добър да набара такива параметри, по скоро е изключение.
Все едно е ти да намериш свястна земя добруджа на 1000-1050лв която да ти носи същата рента от 80лв де вземаш сега.
Не е невъзможно, ма бая трудничко ми се чини.
Аз доколкото знам най си е коректно към настоящата пазарна цена.
Има и YOC , ма това си е индивидуално и друга тема...
Да ти река - измислих я докато бърках джибрите , че съм им набрал от не искат да преврът- не спират !!! - направо на ракия ли ще я обръщат не знам.
А формулата си е вярна от лета, - димек дор отчета аз съм я докарал до 0,13 !!!!!
Пък ко щеш ми вярвай ,- То не съм и за вяра де ....
п.п Обзалагам се с теб, за още +0,02ст. или 0,15 за ОСА ди-т . Този месец се разплащат с земеделците и ще влязат поне 98% от не събраните ~ 21%!!!
моят приятел, който правеше доста обороти на Адванса до сега, включително и тази година - негова беше сделката, която се показа през юли - повече няма да пазарува от Адванса на тези цени, пазара на дребно е с доста по-ниски цени и предлага достатъчно количество земя - особено като се има предвид понижената рентабилност на зърнопроизводството.
заложи доста по-лош песимистичен сценарий - защото твоя песимистичен аз го виждам като над реалистичния....
Този твой приятел за да се лиши от диверсификацията която предлага атера, още повече от ликвидността и свързаната с нея възможност да продаваш близо до/над nav и да купуваш при приличен дисконт - би трябвало да има за мен поне 20-25% по добри параметри на диви доходност за да си заслужава такъв арбитраж.
Щото той е продал зз през фонда оценена понастоящем на 540-550лв /дка (при реална средна за страната 850-900) която му носи 35лв/дка рента, или 6.4% рентна доходност.
Да му пожелаем успех ако е закупил такава на 7.7-8% със стабилна доходност.
Не всеки е толкова добър да набара такива параметри, по скоро е изключение.
Все едно е ти да намериш свястна земя добруджа на 1000-1050лв която да ти носи същата рента от 80лв де вземаш сега.
Не е невъзможно, ма бая трудничко ми се чини.
Алгоритъма е сложен но не и нерешим , сегашната цена е с фундаментално покритие + потенциален ръст от общ икономически такъв, защото тези които работят - ще трябва да бъдат изхранвани .
Пип, след 5 години къде виждаш цената, защото калкулираш дивидентите спрямо текуща цена, каква е полза да взимаш в негативен развой на дивиденти, без да взимаш и бъдеща цена - не го виждам като голяма оферта, да получа 50 ст. дивидент в кофти вариант и цената да е паднала с толкова ...
Алгоритъма е сложен но не и нерешим , сегашната цена е с фундаментално покритие + потенциален ръст от общ икономически такъв, защото тези които работят - ще трябва да бъдат изхранвани .
Коментар