Тук не е за краткосрочна спекула ,тук е банка
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
3 лв е при 25% надолу от тази цена 1450 лв, т.е. 1190 за декар ...без да броим приходи от рента. В крайна сметка никой не очаква чудеса тук като доходност, но пък при всички положения има логика да се държи Атера.
Естествено имам акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Това как го сметна, колко мислиш е средната цена на земята им?В момента продават хубавата на 1450 лева, но в портфейла им има доста и по-ниска категория. Като извадиш комисионните на ОД-то, дисконтираш парите във времето /защото е постепенна ликвидация/, добавиш и риска за спад на пазара и какво ще излезе ?
Естествено имам акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеВиждам от бюлетина, че рентите падат, което значи че и цените падат на земята.. земята също намалява с около 10%- тук се върви към постепенна ликвидация, съответно активите на акция намаляват.
Не знам защо очаквате капиталова печалба изобщо...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
защото ликвидиацията е близо 3 лв на акцияВ момента продават хубавата на 1450 лева, но в портфейла им има доста и по-ниска категория. Като извадиш комисионните на ОД-то, дисконтираш парите във времето /защото е постепенна ликвидация/, добавиш и риска за спад на пазара и какво ще излезе ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеВиждам от бюлетина, че рентите падат, което значи че и цените падат на земята.. земята също намалява с около 10%- тук се върви към постепенна ликвидация, съответно активите на акция намаляват.
Не знам защо очаквате капиталова печалба изобщо...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПрез 2017г. очаквам продажбите на Адванса да са по-слаби от тези през 2016 година. Дивидентът вероятно ще бъде 12-13 стотинки, което при цена на акцията то 2лв е повече от добре.
напълно съм съгласен с колегата...успех на всички акционери"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПрез 2017г. очаквам продажбите на Адванса да са по-слаби от тези през 2016 година. Дивидентът вероятно ще бъде 12-13 стотинки, което при цена на акцията то 2лв е повече от добре.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Статистически до сега акцията след екс-дивидент датата пада с размерът му + някоя допълнителна стотинка. Както писа kc_3011, по - важно е след това какво ще се случи. Ще има ли нови айсберги от продавачи и на какви нива, но и най - същественото: Размерът на продажбите през годината?
Last edited by k.o.; 13.05.2017, 17:46.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнениеЕдва ли някой се съмнява, че след плащането на дивидента акцията ще се смъкне с 15-20 ст. По-важно е колко бързо след това ще се възстанови, а защо не и да се покачиКапиталовата печалба блазни всеки инвеститор.
Не е препоръка, разбира се...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнениеЕдва ли някой се съмнява, че след плащането на дивидента акцията ще се смъкне с 15-20 ст. По-важно е колко бързо след това ще се възстанови, а защо не и да се покачиКапиталовата печалба блазни всеки инвеститор.
Коментар
Коментар