Първоначално изпратено от toto 2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
Е това е пълна глупост на шефовете на фондаИ дава възможност за спекула и манипулативни дейности.
Затова са значи и тези спадове в цената 2 години подред юни месец.Взимат си дивидента и продават да си въртят парите другаде.
Земеделската земя се обработва от рентиерите основно от есента до другата есен,ако е за жито,ечемик. Хората с реална земя подписват договори за рента от да речем октомври ,до следващата година октомври.Би трябва и дивидента тук да е на същия принцип.
Ако си притежавал акции през 4 месеца от този период ти дават дивидент,разделен на 3 и така нататък.Ако си притежавал цяла година,цял.
Не разбирам логиката на подобна глупост
Поздрави и успехв инвестирането.
Коментар
-
Аз да съм знаел тази вратичка,щях да купя преди месец , сега да взема цял дивидент и да си продам акциите След юни месец ,та чак до Нова Година няма никакъв смисъл да се купуват акции,освен ако няма голям спад в цената им.А тяхната цена ще се качва основно, ако има покачване в цената на земята,а то такова не се очаква.Или ако тръгне такъв процес,тогава да купиш веднага и да държиш.
- 1 like
Коментар
-
Е това е пълна глупост на шефовете на фондаИ дава възможност за спекула и манипулативни дейности.
Затова са значи и тези спадове в цената 2 години подред юни месец.Взимат си дивидента и продават да си въртят парите другаде.
Земеделската земя се обработва от рентиерите основно от есента до другата есен,ако е за жито,ечемик. Хората с реална земя подписват договори за рента от да речем октомври ,до следващата година октомври.Би трябва и дивидента тук да е на същия принцип.
Ако си притежавал акции през 4 месеца от този период ти дават дивидент,разделен на 3 и така нататък.Ако си притежавал цяла година,цял.
Не разбирам логиката на подобна глупост)
- 1 like
Коментар
-
Нямам против да те уча да инвестираш - вярвам и нозина тук тоже нямат против - ама преди това трябва да почетеш малко повечко и да изучиш системата. Просто - ако си незапознат, ставаш твърде рисков. Инвестирането е сериозна работа, трябват познания - а сега: без да се сърдиш, но моите ученичета в 10 клас са ного по-грамотни инвестиционно от тебе. Ако някой от тях ми зададе такива въпроси, ще го бия.Пръво значи трябва повечко да почетеш, преди да започнеш сериозно да инвестираш.
И спадът на цената с размерът на дивидентът е временен, ако компанията е читава. Специално Атерката е страшно стабилна акция и почти не мърда.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Иначе ако се сещаш за други акции,или друго с подобен дивидент,ще се радвам да ги чуя.
Виж по света - вариантите за акции, носещи добри дивиденти - над 4.5% - са ного-ного. Хем компании, които сами са по-големи от цялата ни палячовска борса.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнениеМерси на всички за отговорите.Само за дивидента не разбрах.Нека дам пример, за да го разбера:
1.Купувам акции малко след ексдивидентната дата ,да речем 1 юни.Продавам си акциите септември същата година.На другата ексдивидентната дата получавам ли дивидент за срока юни-септември ?
2.Купувам акции декември 2018.Продавам ги малко след следващата ексдивидентната дата ,да речем юни 2019.Цял дивидент ли получавам за 2018/19 или само за периода декември/юни ? И ако е второто как се смята той.Годишния дивидент разделен на месеците който съм притежавал ?
Твоето мислене, че получаваш само за срока, в който си притежавал книжата, важи за облигациите и лихвата по тях - ама не за акциите.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Ами точно така е само дето цената спада с колкото е дивидента и няма смисъл
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
така еИ дава възможност за спекула и манипулативни дейности.
Коментар
-
Значи ако купя акции 1 месец преди дивидентната дата,и продам месец след нея ,получавам цял годишен дивидент ? ,все едно съм притежавал акции през цялата година.Така ли е ?
Коментар
-
Значи ако купя акции 1 месец преди дивидентната дата,и продам месец след нея ,получавам цял годишен дивидент ? ,все едно съм притежавал акции през цялата година.Така ли е ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Втора точка ти е верният отговор, получаваш цял дивидент без значение колко месеца си ги притежавал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Не бръзай да вземаш инвестиционни решения само по каквото си чул вчера. Земеделска земя - хубаво - но в България и това не е напълно сигурна дългосрочна инвестиция.
В момента чувам ,че в Добруджа почват да продават някой хора ,но не и под 2к/д.Има охлаждане на пазара,но аз не мисля, че ще има голям спад.Пък и купувам дългосрочно 5-10г.С комасирането (вече почти направено) ,покачващите се хранителни цени нагоре заради задаващата се инфлация, земеделската земя е много добра инвестиция дългосрочно.Първия знак за тази инфлация е поскъпването на долара,което тече в момента .Смятам и че до година две,ще отпадне и забраната за купуване от чужденци.(което ще е положително за цената)
В момента имам хартиики в банката и искам да ги пусна да правят около 5-6%/годишно, без да се занимавам ,и да е горе-долу сигурно.Мислех да купя директно земя в Добруджа ,или там в региона,но чувам че имало проблем с рентиери.Отделно трябва да дам 4-5% допълнителни за такси ,а и дивидента е 1% по-нисък по мой сметки.От друга страна ,едно е да имаш нотариален акт на земята,съвсем друго е да имаш някви цифри някъде.И в моя случай купувайки дългосрочно 5-10г ,само това ме спираше.
Иначе ако се сещаш за други акции,или друго с подобен дивидент,ще се радвам да ги чуя.Last edited by kurta007; 21.05.2018, 08:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнениеМерси на всички за отговорите.Само за дивидента не разбрах.Нека дам пример, за да го разбера:
1.Купувам акции малко след ексдивидентната дата ,да речем 1 юни.Продавам си акциите септември същата година.На другата ексдивидентната дата получавам ли дивидент за срока юни-септември ?
2.Купувам акции декември 2018.Продавам ги малко след следващата ексдивидентната дата ,да речем юни 2019.Цял дивидент ли получавам за 2018/19 или само за периода декември/юни ? И ако е второто как се смята той.Годишния дивидент разделен на месеците който съм притежавал ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАко има друго: питайСамо за дивидента не разбрах.Нека дам пример, за да го разбера:
Коментар
Коментар