Първоначално изпратено от kurta007
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Виж сега,колко точно приходи има компанията от ренти и колко от разлика в цената купува/продава както и др. приходи и разходи, хората са го описали до стотинка в така наречените финансови отчети .Там прочети и ще се убедиш самичък.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКурта, ти лекции ли ни изнасяш...Много се отвори стс съветите
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
Ок,може и така да е,но ме съмнява.В този случай обаче активите на фонда трябва да намаляват,съответно и цената на акцията,а аз такова нещо не виждам.
Запознат с цената на земята през годините,както и колко рента се дава/ла по райони ,пак през годините.
Тренда на цената на земята е основно и само нагоре последните години. Как тогава ми кажи ,купуват евтино и продават скъпо и то всяка поредна година ,като тренда е само нагоре ?И говорим не за 1000-2000д а огромни количества на малък пазар.Това трябва да се някакви финансови гурута и магъосници
да правят такава печалба,ако както казваш дивидента го взимат от разликите купува/продава и не разпродават активите.
Ето аз едва от 5 дена знам за този фон ,и ти казвам че най-малко 70% от дивидента го взимат от рента ,пък вие ме обвинявайте в каквото искате
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениекойто му го преподава, а не да спори или да му обяснява.
Първите две три мнения бяха полезни , където казаха хората чрез кои платформи да търгувам и оттам се почна един спам и съвети да "чета" и че съм пълен аматъор
Не се взимайте за някакви финасови гурута,щото не сте ! Търгувам от 20г ,виж ми акунта.Аз трябва да ви уча,не вие мен
Както казах, имам над 3000% миналата и по-миналата година.Има ли някой с повече ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнениеПомощ е много силна думаКакто казах купувам земя в Добруджа и забравям.
Исках да разбера логиката как работи "системата".
Успех!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Колега, аз съм объркан - ти търсиш помощ от форумаКакто казах купувам земя в Добруджа и забравям.
Исках да разбера логиката как работи "системата".Last edited by kurta007; 21.05.2018, 14:40.
Коментар
-
Ок,може и така да е,но ме съмнява.
Но пък съм запознат с цената на земята през годините,както и колко рента се дава/ла по райони ,пак през годините.
Тренда на цената на земята е основно и само нагоре последните години. Как тогава ми кажи ,купуват евтино и продават скъпо и то всяка поредна година ,като тренда е само нагоре ?И говорим не за 1000-2000д а.Това трябва да се някакви финансови гурута и магъосници
да правят такава п,ако както казваш дивидента го взимат от разликите купува/продава.
Ето аз едва от 5 дена знам за този фон ,и ти казвам че най-малко 70% от дивидента го взимат от рента ,пък вие ме обвинявайте в каквото искатеПътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение
Драги ми колега, този фонд го познавам много добре. Основната част от печалбата за разпределение като дивидент идва от разликата купува-продава на земя през годината.
Запознат с цената на земята през годините,както и колко рента се дава/ла по райони ,пак през годините.
Тренда на цената на земята е основно и само нагоре последните години. Как тогава ми кажи ,купуват евтино и продават скъпо и то всяка поредна година ,като тренда е само нагоре ?И говорим не за 1000-2000д а огромни количества на малък пазар.Това трябва да се някакви финансови гурута и магъосници
да правят такава печалба,ако както казваш дивидента го взимат от разликите купува/продава и не разпродават активите.
Ето аз едва от 5 дена знам за този фон ,и ти казвам че най-малко 70% от дивидента го взимат от рента ,пък вие ме обвинявайте в каквото искатеLast edited by kurta007; 21.05.2018, 14:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНямам против да те уча да инвестираш - вярвам и нозина тук тоже нямат против - ама преди това трябва да почетеш малко повечко и да изучиш системата. Просто - ако си незапознат, ставаш твърде рисков
Не съм новак .Чел съм доста ,преди да питам.С инвестирането имам опит и успехи вероятно от повечето от вас.Последните две години съм над 3000%
Всекидневно от няколко години търгувам и се занимавам с къде къде по виолатилни и рискови пазари,така че нищо не може да ме уплаши.
Просто искам да се образовам и разбера как работи този фонд,в частност и БФБ понеже има някакви трохи и тук,който могат са се клъвнат
Другия вариант е, места си го в другия крачол,отивам за 1 ден в Добруджа,купувам земя и после имам задължението ,един ден в годината да ида да си преподпиша договора с арендатора /ако не може онлайн/ и второто задължение ,да си хабя дивидента.И каквото и да стане,война,земетресение ,гиганска финансова криза ,тя земята си ми седи там.Няма кой да я открадне.И винаги ще е нужна и ще става все още и още по дефицитна,съответно и скъпа.Времевия ми период е минимум 5г ,максимум няма.Може да си я оставя и на децата.Това са моите виждания по инвестиране.Last edited by kurta007; 21.05.2018, 14:18.
Коментар
-
Колега,помисли реално и кажи не съм ли прав ?
Това не е каква да е компания,а специален фонд,който инвестира в земеделска земя,комасира я, и я отдава под наем на арендатори.
Фонда има задължение да дава 90% от печалбата си в дивидент.В този случай цената на акцията основно зависи от цената на активите ,а именно земя.Ако земята в Бг тръгне към 3к лв тази година/да речем в Добруджа/,акциите ще фръкнат над 3лв ,и обратното.
И ти откъде мислиш че идва дивидента който раздават ????????
Основната част е от едногодишната реколта на дадената под наем земя.Не от едномесечната,понеже такава реколта няма.
Така се създава вратичка и някой може,както дадоха пример да купи акции само за две седмици и да вземе същата рента ,каквато е взел и инвеститор с едногодишни акции.В този случай този с едногодишните акции е ОЩЕТЕН,понеже вместо да дават незаслужен дивидент на първия за две седмици, е можело да купят още земя,и така да се качи рентата и съответно дивидента на втория.
Разбираш ли за какво говоря?.За мен това е пълен непрофесионализъм или има някаква дупка в законодателството и правилата ,по който работят тези фондове
Коментар
-
Офффффффф.
Написах ти, че това не е "фонд" и разпределянето на дивиденти си има правила, еднакви в цял свят. Ти си знаеш твоето - не било справедливо. Ами няма справедливост на тоя свят. Ако някой си е купил акции на другият ден след ексдивидентната дата и ги е продал следващата година три дена преди ексдивидентната дата, няма да получи дивидент, макар че може да е държал акциите и повече от година, ама това си е негов проблем. Може да го е направил за капиталова доходност, може просто да е невежа и глупав - кьорав карти не играе.
Сам казваш, че не разбираш нещата - едва вчера си научил, че има фондова борса и акции, а вече раздаваш оценки - ей-това не го разбирам. Ти - вчера научил - а тука има хора с 20-годишен стаж и опит.
Заначало повече чети и по-малко критикувай, с най-добро чувство ти го казвам туй.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Колега,помисли реално и кажи не съм ли прав ?
Това не е каква да е компания,а специален фонд,който инвестира в земеделска земя,комасира я, и я отдава под наем на арендатори.
Фонда има задължение да дава 90% от печалбата си в дивидент.В този случай цената на акцията основно зависи от цената на активите ,а именно земя.Ако земята в Бг тръгне към 3к лв тази година/да речем в Добруджа/,акциите ще фръкнат над 3лв ,и обратното.
Основната част е от едногодишната реколта на дадената под наем земя.Не от едномесечната,понеже такава реколта няма.
Така се създава вратичка и някой може,както дадоха пример да купи акции само за две седмици и да вземе същата рента ,каквато е взел и инвеститор с едногодишни акции.В този случай този с едногодишните акции е ОЩЕТЕН,понеже вместо да дават незаслужен дивидент на първия за две седмици, е можело да купят още земя,и така да се качи рентата и съответно дивидента на втория.
Разбираш ли за какво говоря?.За мен това е пълен непрофесионализъм или има някаква дупка в законодателството и правилата ,по който работят тези фондове
Коментар
-
Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение
Много претенциозно мнение. Това може да е вярно, ако притежаваш реална земя, обработваш и търсиш отделните времеви рамки. Когато си решил да купуваш акции във фонд инвестиращ в земеделска земя и търсиш доходност - много по-различна е ситуацията . Част от детайлите са написани в предходните постове- прочети, помисли и... тогава давай тези дълбокомислени мнения.
Поздрави и успехв инвестирането.
Last edited by kurta007; 21.05.2018, 13:54.
Коментар
Коментар