IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• АТЕРА

Да, точно така, взех го от официалният им сайт.
    http://www.advanceterrafund.bg/bg/pr...cultural/?id=3
    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Re: Alee,

Бихте ли изяснили, цитираните от 3900 хил. дка е купената вече от ТЕРАФОНД земя, ли, не ми стана ясно.

Коментар

• ATERA

Закупена земя от АТЕРА в категорията земеделски земи:
        Местонахождение Североизточна, Северозападна и Югоизточна България
        Площ 3900.00 дка
        Начин на трайно ползване : ниви - около 1100 декара са за трайни насаждения , а останалите са за едногодишни насаждения
        Категория на земята от 2 до 6 категория на земята
        Коментар: Средната големина на един парцел е 25 дек. при средна цена 160 лв. на декар

Коментар

• Uvazaemi,
          makar 4e tova koeto pixex prili4a pove4e na platen PR na ATERA go priemam i smjatam 4e si napalno parv. Az imam i ot dvata tipa akzii, pove4e ATERA, no imam i razli4ni o4akvanija. Nikoga ne sam vjarval na izhvarljanija ot tipa 500% za 5 godini, zastoto znam 4e ne moze da stane.
          Vsastnost moze da stane no ako tezi drujestva bjaha startirali prez 2004, a ne realno prez 2006
          Elana sasto e goljam investitor, no e po extravertirana ot karol, koeto v slu4aja e grexka. S obextanijata za rust na tzenata napompaha o4akvanija v prodava4i na zemja i napraviha zhivota si po truden/za tova sam pisal ve4e nekolkokratno vav foruma/
          Taka 4e az se radvam na tzenite na ATERA i o4akvam tozi trend da se zapazi i za napred, makar i s mnogo po umereni tempove

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko
            Dnes tzenata goni trojka
            zasto li e taka?
            Митко,

Дори при такава цена след като си вземеш още 16 бр. по 1 лв. след увеличението на капитала средната ти цена ще дойде под 1.12лв. Сравни я с алтернативната цена от над 1.20 за фонда на Елана.

Добави към това и факта, че акциите се притежават от голям фонд (Адванс инвест) и ограничен кръг инвеститори, които са си направили сметка какво количество да купят, така че да могат да си запишат от новите акции. Няма да има голямо предлагане на акции след предстоящото увеличение.

От своя страна Елана събраха голям брой дребни инвеститори с обяви по вестниците, обещаващи 500% за 7 години. За някои хора това изглежда като доходен дългосрочен депозит. Сега те трудно ще схванат идеята за всяка притежавана акция да си купят още 7 и то на цена по 1.20 за 1 лев номинал. Малко вероятно е акциите от увеличението да се запишат изцяло.

Познай сега кои акции ще дръпнат по-бързо напред?

Според мен с тези условия за емитиране и увеличаване на капитал Елана ще постигнат две неща: 1) Бързо да качат цените на конкурентните ATERA и 2) Да си затруднят пласирането на емисията.

Коментар

• Dnes tzenata goni trojka
              zasto li e taka?

Коментар

• Re: Днешните сделки

Първоначално изпратено от Alee
                Looser, видя ли нивата на днешните сделки? какво мислиш, ще се запишат ли правата според теб?
                Успех!
                Да, видях ги Имаше по-голямо търсене отколкото предлагане. Същото се случи и при Елана и видяхме тамошните максимуми. В момента мисля, че ако и утре не се задоволи търсенето на тези нива значи сегашните акционери съвсем съзнателно не продават имайки основателна причина за това. Основателна причина в този бизнес може да бъде само по-голяма печалба. От тук правя извода, че нещата може би са предварително ясни и наистина няма да видим голямо предлагане и при правата поради големия интерес към увеличението от страна на големи и малки инвеститори. Това е, което мисля в момента...а времето ще покаже как е всъщност.
                Успех и на теб!
                Keep walking ...

Коментар

• Днешните сделки

Looser, видя ли нивата на днешните сделки? какво мислиш, ще се запишат ли правата според теб?
                  Успех!

Коментар

• Категорично съм убеден, че свободните права ще бъдат много малко.
                    Повечето от новите акции ще бъдат записани за отрицателно време, тъй като правата са собственост на солидни институционални инвеститори.
                    Развитието на Террафонда ще бъде коренно различно от това на Елана по простата причина, че карол имат различна стратегия /макар и привидно сходна/. Разходите, които правят от карол до момента / и правилно/ са много по-малко от тези на Елана-липсва излишна показност и биене на тъпана
                    Интересно е единствено за колко време ще наместят новото увеличение и кога ще поискат следващо!
                    А иначе бъдещето е ясно - постепенно нарастване на цените
                    Аз лично имам доста акции на Терафонда и смятам да ги увеличавам при възможност поради високото доверие към позицията и ясната перспектива

Коментар

• еджа ли някой 6те продава права под 1 лв,аз под 1.5 няма да продам(за права говоря) все пак са само 650К а след увели4ението едва ли 6те паднат под 1.2.Каролл 6те привлекат институционални инвеститори.

Коментар

• Re: Looser, твърде много приказки изприказва...

Първоначално изпратено от Alee
                        Но нали знаеш как стоят нещата-пазарът определя цената. А мога да те уверя , че индивидуалните инвеститори ще закупят всичко по правата си, така че след увеличението цената ще е над 1,06. For sure!
                        Знам и го казах Откъде знаеш, че ще закупят всичко? Ако беше така нямаше да има продажби и в момента. Не съм ли прав? Иначе ми се струва, че има потенциал дружеството и съм съгласен, че и покупка от сегашните нива има потенциал. Наистина ще видим на колко ще ги оцени пазара.
                        Keep walking ...

Коментар

• Looser, твърде много приказки изприказва...

Но нали знаеш как стоят нещата-пазарът определя цената. А мога да те уверя , че индивидуалните инвеститори ще закупят всичко по правата си, така че след увеличението цената ще е над 1,06. For sure!

Коментар

• Re: .

Първоначално изпратено от Bobi75
                            looser, ама това е безкрайно ясно. ако всеки си вземе 16-те нови акции по 1 лев, които му се падат за една стара, то цената на акциите не би трябвало да стане не повече от 1.06. посмятай малко.
                            акциите тепърва трябва да растат от 1.06 лева нагоре. а сега са 2 и нещо заради предстоящото увеличение.
                            За някоя ясно, за други не толкова ясно Идеята е да се опитаме да прогнозираме кога и на каква цена е най-удачно да се влезе. Ясно е вече, се ако човек влезе сега влиза на 1,06 за акция. Аз мисля, че ще има и по-добри нива но не мога да бъда сигурен защото не познавам намеренията на всички играчи. Ако до 05.10.2005 не видя нива около 1,50 (1,03 лв акция) предпочитам да не влизам считайки, че при търгуването на правата ще намеря по-добра цена. Цена от 1,01 до 1,03 лв за акция ми се струва реална. Въпросът е как пазара ще я оцени. Сега е ясно на колко я оценява. Интересно ми е ти как виждаш нещата
                            Keep walking ...

Коментар

• .

looser, ама това е безкрайно ясно. ако всеки си вземе 16-те нови акции по 1 лев, които му се падат за една стара, то цената на акциите не би трябвало да стане не повече от 1.06. посмятай малко.
                              акциите тепърва трябва да растат от 1.06 лева нагоре. а сега са 2 и нещо заради предстоящото увеличение.

Коментар

• Според мен няма смисъл да се купуват акции сега на тази цена. По-добре да се купят права и срещу всяко право да запишеш по 16 акции.Някой знае ли как се изчислява началната цена на правата?

Коментар

Working...
                                X