Парите и на двете дружества си стояха блокирани заради бавната процедура на регистриране в Централния депозитар. Тепърва ще видим кой ги влага по-бързо и по-добре. Аз лично не мога да дам предимство на някой от двата мениджърски екипа. Ще имаме наблюдения чак след месец-два. Но е вярно, че колкото са повече парите, толкова по-трудно се инвестират печелившо.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
IQ, радвам се, че има и други, които мислят като мене и разбират за какво става дума. Подобни неща съм написал и аз в моите постинги по-долу преди няколко дни и за това няма да навлизам в подробности.
Все още е рано да се каже доколко добре работят двете конкурентни дружества, но само по това, че ЕЛАНА събраха парите на хората без да имат възможност да ги инвестират /което те много добре знаеха още в самото начало/, само за да приберат тлъстите комисиони, човек може да си направи много изводи за мениджмънта на ЕЛАРГ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГариПървоначално изпратено от IQЯвно си вложил доста пари в елана ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от IQЯвно си вложил доста пари в елана ...
Коментар
-
Според мен цената на Терафонд-а ще настигне цената на акциите на фонда на Елана, защото скоро ще бъде обявено новото увеличение на капитала и реално сега книжата се търгуват с право за записвяне на новите акции. Друг плюс е че акционерите чак сега ще внесат другите 10 млн., а не са ги внесли още преди 4 месеца и досега да стоят по банкови сметки, а Елана да си дърпа такси за управлението им. Отделно че Адванс Терафонд-а вече има повече земя и средния размер на парцелите е над този на Елана.
Все пак съм оптимист за бъдещето и на двата фонда, защото създателите им са доказали че може да им се има доверие.
Успех на всички!
Коментар
-
Гари, нека да не се обиждаме.
Това че елана направиха емисионната си стойност 1.20 не е показател за качеството на акциите им, а напротив те сами си избутаха цената нагоре, докато Карол оставиха пазара да направи това. Явно си вложил доста пари в елана щом се жегна, но целта ми не е била да зесегна нито теб нито някой от останалите акционери, просто изказах мнение и се надявам и другите участници във форума да изкажат своето без да се засягаме
Коментар
-
Не знам как ги виждате вие нещата, но според мен при положение, че АТЕРА имат повече закупена земя от Елана /34000дка/, при по-малък капитал и сходни цени и качество на парцелите, по-голяма възможност за гъвкавост при инвестиране в имоти, мога да си направя два извода - или Атера е силно подценена или ELARG е надценена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от harry....Мажоритарите, наистина не дават на цената да пада като купуваха след увеличенията. Но защо? Просто печелят време и пазят доверието на инвеститорите...
... мажоритарите ще продават.....
В днешно време, който е чувал думата борса - прави АДСИЦ, но качествените са малко и са за тези, които ще платят най-много за тях, защото хубавите неща са скъпи.
Успех и приятен weekend
;-)I prefer to be approximately right than precisely wrong...
Коментар
-
Много глупости изписах и аз тук в тази тема. Продадох в първия ден на търгуването на увеличението, като си мислех да си купя на по-ниски нива. За което съжалявам много. Трябва обаче да ви кажа, че единствено Боби каза истината. Акциите няма да падат повече. Мажоритарите, (защото и двата фонда на този етап са близки, като показатели за закупуване) наистина не дават на цената да пада като купуваха след увеличенията. Но защо? Просто печелят време и пазят доверието на инвеститорите. В най-скоро време ще се направи преоценка на вече закупените земи и те ще влязат по новата си пазарна стойност в новите отчети. И преди новите увеличения на капитала, цената ще потегли пак нагоре. Тогава мажоритарите ще продават, а повечето от вас ще купуват. И наистина новите акции, няма да са на 1 лв. На колко ще са, само пазара ще ги определи.
Настоящето мнение не е препоръка, за покупка или продажба. Автора не притежава акции в момента на нито един от споменатите два фонда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bobi75хе хе хе хе хе хеееееее хе хе хе хе хеееее хе хе
кеф, знаех си аз, че няма да падне
а това означава, че и правата от следващото повишение за ATERA ще са доста скъпички
Коментар
-
Bobi75
хе хе хе хе хе хеееееее хе хе хе хе хеееее хе хе
кеф, знаех си аз, че няма да падне
а това означава, че и правата от следващото повишение за ATERA ще са доста скъпички
хе хе хо хо хи хи
като идиот си се смея
Коментар
Коментар