IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Парите и на двете дружества си стояха блокирани заради бавната процедура на регистриране в Централния депозитар. Тепърва ще видим кой ги влага по-бързо и по-добре. Аз лично не мога да дам предимство на някой от двата мениджърски екипа. Ще имаме наблюдения чак след месец-два. Но е вярно, че колкото са повече парите, толкова по-трудно се инвестират печелившо.

Коментар

• IQ, радвам се, че има и други, които мислят като мене и разбират за какво става дума. Подобни неща съм написал и аз в моите постинги по-долу преди няколко дни и за това няма да навлизам в подробности.
      Все още е рано да се каже доколко добре работят двете конкурентни дружества, но само по това, че ЕЛАНА събраха парите на хората без да имат възможност да ги инвестират /което те много добре знаеха още в самото начало/, само за да приберат тлъстите комисиони, човек може да си направи много изводи за мениджмънта на ЕЛАРГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
        Първоначално изпратено от IQ
        Явно си вложил доста пари в елана ...
        Вложил съм поравно и в Елана и в Терафонд. И двете ще вървят нагоре. Това, че емисионната цена е по-висока, увеличава активите, които стоят зад тази акция. Кешът, който са събрали от продажба на права и акции и който стои зад всяка ценна книга, при Елана е с 12-13 ст. повече. Нормално е да има и такава разлика в цените. Поне докато все още основната част от активите и на двете дружества са пари в брой.
        относно набрания капитал си прав, но моята мисъл е друга - елана събраха голям капитал, но за момента той е неефективен, дори е в ущърб на акционерите тъй като се държи по сметки и елана си прибират такси върху него. От тази гледна точка смятам че карол постъпиха по коректно и съответно управляват капитала по-ефективно в интерес на акционерите.

Коментар

• Първоначално изпратено от IQ
          Явно си вложил доста пари в елана ...
          Вложил съм поравно и в Елана и в Терафонд. И двете ще вървят нагоре. Това, че емисионната цена е по-висока, увеличава активите, които стоят зад тази акция. Кешът, който са събрали от продажба на права и акции и който стои зад всяка ценна книга, при Елана е с 12-13 ст. повече. Нормално е да има и такава разлика в цените. Поне докато все още основната част от активите и на двете дружества са пари в брой.

Коментар

• Според мен цената на Терафонд-а ще настигне цената на акциите на фонда на Елана, защото скоро ще бъде обявено новото увеличение на капитала и реално сега книжата се търгуват с право за записвяне на новите акции. Друг плюс е че акционерите чак сега ще внесат другите 10 млн., а не са ги внесли още преди 4 месеца и досега да стоят по банкови сметки, а Елана да си дърпа такси за управлението им. Отделно че Адванс Терафонд-а вече има повече земя и средния размер на парцелите е над този на Елана.

Все пак съм оптимист за бъдещето и на двата фонда, защото създателите им са доказали че може да им се има доверие.

Успех на всички!

Коментар

• Гари, нека да не се обиждаме.
              Това че елана направиха емисионната си стойност 1.20 не е показател за качеството на акциите им, а напротив те сами си избутаха цената нагоре, докато Карол оставиха пазара да направи това. Явно си вложил доста пари в елана щом се жегна, но целта ми не е била да зесегна нито теб нито някой от останалите акционери, просто изказах мнение и се надявам и другите участници във форума да изкажат своето без да се засягаме

Коментар

• Нещо не ти е високо това IQ. При положение, че Елана направиха увеличението при емисионна цена 1.20 лева, а Терафонда - на 1.00, нима очакваш да няма никаква разлика в цените.

Коментар

• Не знам как ги виждате вие нещата, но според мен при положение, че АТЕРА имат повече закупена земя от Елана /34000дка/, при по-малък капитал и сходни цени и качество на парцелите, по-голяма възможност за гъвкавост при инвестиране в имоти, мога да си направя два извода - или Атера е силно подценена или ELARG е надценена.

Коментар

• Първоначално изпратено от harry
                    ....Мажоритарите, наистина не дават на цената да пада като купуваха след увеличенията. Но защо? Просто печелят време и пазят доверието на инвеститорите...
                    ... мажоритарите ще продават.....
                    Ми нормално е да купуват от най-перспективните АДСИЦ-ове, след като цената на АТЕРА в момента е на 1.34, а след няколко месеца - на 1.60 примерно. И Адванс инвест и Високодоходния на Елана имат от тези акции и ще купуват още, но няма да продават както ти си мислиш.

В днешно време, който е чувал думата борса - прави АДСИЦ, но качествените са малко и са за тези, които ще платят най-много за тях, защото хубавите неща са скъпи.

Успех и приятен weekend

;-)
                    I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• Аз горе долу продадох веднага след първото голямо изсипване на старта и се бях заложил на 1,24. Но не успях. Но си извадих изводите.

Силата е търпение и трезва мисъл.

Коментар

• Ееее, Хари. Ти наистина ли очакваше да паднат много. Доста хора, включително и аз, предупреждаваха, че това едва ли ще стане. Порови се назад в тази тема и ще видиш.

Коментар

• Много глупости изписах и аз тук в тази тема. Продадох в първия ден на търгуването на увеличението, като си мислех да си купя на по-ниски нива. За което съжалявам много. Трябва обаче да ви кажа, че единствено Боби каза истината. Акциите няма да падат повече. Мажоритарите, (защото и двата фонда на този етап са близки, като показатели за закупуване) наистина не дават на цената да пада като купуваха след увеличенията. Но защо? Просто печелят време и пазят доверието на инвеститорите. В най-скоро време ще се направи преоценка на вече закупените земи и те ще влязат по новата си пазарна стойност в новите отчети. И преди новите увеличения на капитала, цената ще потегли пак нагоре. Тогава мажоритарите ще продават, а повечето от вас ще купуват. И наистина новите акции, няма да са на 1 лв. На колко ще са, само пазара ще ги определи.

Настоящето мнение не е препоръка, за покупка или продажба. Автора не притежава акции в момента на нито един от споменатите два фонда.

Коментар

• Разликата в цената на придобитата цена е и поради това, че АТЕРА купуват само над 10 дка, а ЕЛАРГ - и по 5-7 дка. С увеличаването ЕЛАРГ целят да осигурят много средства и по естествен път да постигнат окрупняването на площите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                              хе хе хе хе хе хеееееее хе хе хе хе хеееее хе хе
                              кеф, знаех си аз, че няма да падне

а това означава, че и правата от следващото повишение за ATERA ще са доста скъпички
                              Колко ще са скъпички зависи от емисионната стойност. Няма да е пак 1 лев, можеш да си сигурен. По-скоро 1,30.

Коментар

• хе хе хе хе хе хеееееее хе хе хе хе хеееее хе хе
                                кеф, знаех си аз, че няма да падне

а това означава, че и правата от следващото повишение за ATERA ще са доста скъпички

хе хе хо хо хи хи

като идиот си се смея

Коментар

Working...
                                X