IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ама защо се хабиш? Човекът каза, че иска да види следващия отчет,
    Първоначално изпратено от Billy
    а не да ми смяташ наум колко земя купили на некви твои измислени цени....
    Остави го да види отчета и след това да си купи АТЕРА на 1,70 примерно.

Коментар

• С думи прости положението би трябвало да е следното :
      - 37 000 декара земя по 165 лв са равни на 6 М плюс 5 декара край София = около 6.5 - 7 М вложени в земя
      - остават около 4 М
      - процедурата за от старт на нова емисия до реално получаване на пари от дружеството трае средно 3 месеца
      - при около 1.5 - 2 М нужни на месец за покупки стартът на новата емисия си е съвсем навреме...
      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Добре, чакай следващия отчет. Нямам нищо против. Даже, ако искаш, може да чакаш да излезе и консолидирания отчет. Успех!

Коментар

• Взе да ми става интересно... Може ли някой с прости думи да обясни за какво са им на АТЕРА новите пари?
          Предварително се извинявам за елементарно формулирания въпрос

Коментар

• Ти сега на интересен ли се правиш.....в последният отчет е написано:

I. ИНВЕСТИЦИОННИ ИМОТИ 3 719 401

III. ПАРИЧНИ СРЕДСТВА
            1. Парични средства в брой 108 418
            2.Парични средства по безсрочни депозити в лева 21 953
            3. Парични средства по банкови депозити в лева 7 650 000

СУМА НА АКТИВА 11 824 110
            кКато видя последното съотношение в новия отчет обърнато тогава ми приказвай....,а не да ми смяташ наум колко земя купили на некви твои измислени цени....

Коментар

• А бе човек, ти видя ли линковете? Погледна ли ОФИЦИАЛНАТА интернет страница на АТЕРА?
              http://www.advanceterrafund.bg/bg/pr.../agricultural/

Коментар

• Хмм.....ти явно имаш достъп до непубликуваните им отчети

Както и да е.....ще почакаме още 10 дена ще видим какво ще стане с правата.

Коментар

• Мнооооого стара информация. Това, което ти написах може да го сравниш с инфото в долните два линка. Дори Инвестора твърди, че АТЕРА имат 38 000 дка.

http://www.advanceterrafund.bg/bg/pr.../agricultural/
                  http://investor.bg/article.php?id=33605

Коментар

• Били, как така сметна, че 60% о капитала все още не е инвестиран?
                    Ами инфото от Дневник:

Приходите за периода са малко над 37 хил. лв. и се дължат основно на платени лихви. За периода активите на компанията са в размер на 11.824 млн. лв., основната част от които, или 7.78 млн., лв. са под формата на парични средства.
                    Това е към края на 2005г.....ако оттогава са купували като замаяни...

Коментар

• Обещавам, че ако има права по 5 ст, ще ги изкупя всичките.....
                      на никого нищо не препоръчвам

Коментар

• Били, как така сметна, че 60% о капитала все още не е инвестиран?
                        Според последната информация имат 37 000 дка = около 6 млн и един имот в Герман = на около 1 млн. Те обаче пазаруват постоянно и към момента едва ли имат повече от 3 млн свободни пари, които ще бъдат инвестирани докато пристигнат парите от новото увеличение. Така че новото увеличение се прави точно в подходящия момент, за разлика от Елана, които решиха да събират прекалено голям капитал, който е ясно че не може да бъде инвестиран само и само за да вземат комисионите и все още са инвестирали едва около 25% от капитала на ЕЛАРГ.

Коментар

• Първо кешът може и да е в момента по малко спрямо последният отчет и второ процедурата по набиране на капитал е сравнително бавна / 2-3 месеца/ и за това се стартира предварително.
                          Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Corruptio optimi pessima

Коментар

• Имат доста спазарени имоти , които тепърва ще заплатят

Коментар

• Бе то хубаво го знаете тоя латински, ама се научете да пишете на кирилица първо и тогава демонстрирайте "невероятните" си полиглотски умения.....спрете със спама моля!

Интересно ми е как ще коментирате, че повече от 60% от активите на Терафонда са кеш.....капитал имат, а правят ново увеличение. Нещо не ми се връзват нещата.

Коментар

Working...
                                X