If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
С думи прости положението би трябвало да е следното :
- 37 000 декара земя по 165 лв са равни на 6 М плюс 5 декара край София = около 6.5 - 7 М вложени в земя
- остават около 4 М
- процедурата за от старт на нова емисия до реално получаване на пари от дружеството трае средно 3 месеца
- при около 1.5 - 2 М нужни на месец за покупки стартът на новата емисия си е съвсем навреме...
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Взе да ми става интересно... Може ли някой с прости думи да обясни за какво са им на АТЕРА новите пари?
Предварително се извинявам за елементарно формулирания въпрос
Ти сега на интересен ли се правиш.....в последният отчет е написано:
I. ИНВЕСТИЦИОННИ ИМОТИ 3 719 401
III. ПАРИЧНИ СРЕДСТВА
1. Парични средства в брой 108 418
2.Парични средства по безсрочни депозити в лева 21 953
3. Парични средства по банкови депозити в лева 7 650 000
СУМА НА АКТИВА 11 824 110
кКато видя последното съотношение в новия отчет обърнато тогава ми приказвай....,а не да ми смяташ наум колко земя купили на некви твои измислени цени....
Били, как така сметна, че 60% о капитала все още не е инвестиран?
Ами инфото от Дневник:
Приходите за периода са малко над 37 хил. лв. и се дължат основно на платени лихви. За периода активите на компанията са в размер на 11.824 млн. лв., основната част от които, или 7.78 млн., лв. са под формата на парични средства.
Това е към края на 2005г.....ако оттогава са купували като замаяни...
Били, как така сметна, че 60% о капитала все още не е инвестиран?
Според последната информация имат 37 000 дка = около 6 млн и един имот в Герман = на около 1 млн. Те обаче пазаруват постоянно и към момента едва ли имат повече от 3 млн свободни пари, които ще бъдат инвестирани докато пристигнат парите от новото увеличение. Така че новото увеличение се прави точно в подходящия момент, за разлика от Елана, които решиха да събират прекалено голям капитал, който е ясно че не може да бъде инвестиран само и само за да вземат комисионите и все още са инвестирали едва около 25% от капитала на ЕЛАРГ.
Първо кешът може и да е в момента по малко спрямо последният отчет и второ процедурата по набиране на капитал е сравнително бавна / 2-3 месеца/ и за това се стартира предварително.
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Бе то хубаво го знаете тоя латински, ама се научете да пишете на кирилица първо и тогава демонстрирайте "невероятните" си полиглотски умения.....спрете със спама моля!
Интересно ми е как ще коментирате, че повече от 60% от активите на Терафонда са кеш.....капитал имат, а правят ново увеличение. Нещо не ми се връзват нещата.
Коментар