Първоначално изпратено от Hakkinen
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Във връзка с публикация в ДВ, бр.20/07.03.2006 год. относно увеличаване на капитала на “Адванс Терафонд” АДСИЦ, гр. София, борсов код - ATERA, Ви уведомяваме за следното:
- брой акции преди увеличението – 11 050 000 ;
- броят акции, предложени за записване – 11 050 000 ;
- номинална стойност – 1.00 лв.;
- емисионна стойност – 1.20 лв.;
- присвоеният борсов код на издадените права – R4ATERA;
- броят на издадените права – 11 050 000;
- съотношение между издадените права и новите акции – право/акции – 1/1;
- борсов член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала – ИП “Карол” АД
-Банка, в която да бъде открита набирателна сметка- ТБ “ОББ” АД.
- Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно седем дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник или към 14.03.2006 год. /вторник/;
- Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 10.03.2006 год. /петък/;
- Конкретните дати за търговия на правата, записване на акции и аукциона по чл. 112б, ал. 7 от ЗППЦК ще бъдат посочени допълнително, след публикуване на съобщението в централен ежедневник."The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
-
Dostojno izkazvane leoparde
ot kude vidja tazi tzena 2.72
i kak rexi za katastrofalnata dohodnost
otnosno dohodnostta - ne mozhe da se o4akva drujestvo s njakolkomese4en zhivot i osnovna dejnost pokupka na nedvijimosti da e na pe4alba
Obsto vzeto tozi tip fondove i targovijata im e nesto kato targovija s nadejdi, da ne kaja iluzii. I kogato se vijda ili ozenjava, 4e edin fond, management'a mu i golemite akzioneri, sa nadejdni i OK, naj-4esto se investira tam.
Tova v nikakav slu4aj ne e niskoriskova investizija, kadeto 4ovek da si sloji parite, osven ako ne e ot u4reditelite, grubo no to4no kazano, te vinagi pe4eljat
Az sam akzioner i v dvata fonda, no predpo4itam Advance Terrafond zaradi po-dinami4noto i 4isto podnsajne na faktite
A faktite sa tezi, koito opredeljat tzenata
I oste - ne priemam ugovorkara za ograni4en zhivot na ELARG-samo njakolko godini1
A sled tova-kakvo stava?
I kak, naj ve4e, ami ako to4no togava e vuzhodat na bulgarskoto szemedelie?
uspeh, dano naistina sled 5 godini sme na 10.00 EUR
Коментар
-
Не претендирам за компетентност по въпроса и искам мнението на тези , които мислят че са компетентни.От казаното дотук се разбира , че подкрепата за ATERA е по голяма от тази на конкурента (не казвам конкурентите) което се вижда и от цените в последните седмици.Как обяснявате факта ,че ATERA имат максимална цена 2.72 и катастрофална годишна доходност , ELARG имат само 1.59 и доходност от около 50 % а и двата притежават почти равно количество земя.Увеличението на цената на ATERA само заради предстоящото увеличение на капитала ли е? Говорите за дългосрочни инвестиции и на това се основават въпросите ми.И ако правим историческа справка след 5 години може да говорим за максимални цени 10.00.Смешно ли ви е ? Все още съм в началото , на ниво "учебници" и въпреки това ,което пише там имам лостова позиция в 3500 броя ELARG??? Наричам го портфейл , по добре звучи. Няма ли да е по лесно ако всички тук кажат какво има в портфейлите им? Пишете ! И ме класифицираите като човека с най-малко практически познания тук.
Коментар
-
Аз сега разсъждавам дали да си продам правата или да участвам в увеличението на капитала. Ако участвам, процентно дела на Атера в обема на портфейла ми ще е големичък и той няма да е добре диверсифициран. Но от друга страна смятам , че перспективите на Атера са отлични. Според мен цената на правата ще е около 20 ст и ако продам на такова ниво ще ми излезе цена на акция 0.88лв.
Коментар
-
Нека сме реалисти
Предстои фактическото увеличение на капитала и пускането на 10 милиона акции на пазара.
Това ще свали за кратко цената до 1,35 вероятно /сметнато чисто аритметически/, но ми се струва, че ще е само за кратко
Факт е, че Адванс тера абсолютно затисна "колегата" си от Елана - и информационно, и ценово и повечето интереси и надежди са насочени тук.
Същевременно цената на земеделската земя като че ли плавно се покачва. Все още има дребосъци, които са за продан по 150-160 лева декара, но големи и апетитни парцели земеделска земя няма.
Не се съмнявам, че след това увеличение ще има и следващо, защото предполагам, че желанието на Адванс тера е да достигнат до обем на Активите от типа на 100 млн лева
Ето защо, относно цената, аз съм умерен оптимист и смятам че тя ще стои около 1,50-1,70 през цялата тази година и трудно ще нарастне просто поради увеличенията на капитала и "разводняването" на акционерите
не мога обаче да оспоря големият потенциал, който крият акциите на Терафонда, най-вече поради практическият 'open-end' на тази позиция, за разлика от Елана
хоризонтът е далечен и хубав, само търпение и дано България върви напред - тове ще се отрази и на цените на тези акции
Коментар
Коментар