niakoi ima li imfo na analogichni borsi ima li podobni adsic za zemia i kakvo se e sluchilo s tiah?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BecknerATERA shte pada oshte dosta, taka che ne ne se pritesnqvai shtom iskash da kopuvash
Иначе е вярно че сега всички АДСИЦ падат (преди всички растяха), но наближава момента, в който пазарът ще отсее добрите от лошите
Успех!
Коментар
-
Bobi75
какво стана с таз АТЕРА, мда
Коментар
-
Въпреки всичко цента е прекалено висока. За парцел извън регулация. Не съ и чувал да се прави нещо голямо там, което да вдигне цените. Ако е само за къщи или затворен комплекс има значително по-евтини алтернативи. Тоя дето е предлагал 100 евро/кв.м. какъв е ако не е тайна? И аз имам имот в околността и на 100 евро ще го продам веднага. Но пък и никой не ми е предлагал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AleeМоя клиентка продаде преди 3 месеца 30 дка на 65 Евро/дка, така че това не е кой знае каква цена. Но иначе всеки си приказва каквото си иска.
А това каква е връзката между земите на АТЕРА и ADVEQ, ще се види. Вервайте ми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от algoСпоред информация, публикувана днес в инвестора:
"След покупката общата площ на притежаваните от дружеството терени в района става малко над 10 дка. Средната цена на придобиване на новите имоти е около 70 евро на квадратен метър. Според плановете на компанията, окрупненият имот ще бъде отдаван под наем, след като влезе в регулация. "
От района съм и такава висока цена на кв.м. няма, дори на главен път. И то извън регулация. Какво става тук?
аз имам парцел в Герман и преди една година ми предложиха цена от 100 евро на м2 но аз отказах да го продам
Всичко зависи от това къде е парцела и за какво може да се ползва.
Дали адванс терафонда е направил добра инвестиция е много рано да се говори.
Коментар
-
ADVEQ
Коментар за ADVEQ:
НЕК ще изкупува изгодно тока от вятър
Целта е да се стимулира екоенергията
Автор: Светлана НЕНОВА
днес, 20:30
Националната електрическа компания (НЕК) ще изкупува на преференциални цени електроенергията от вятър, малки водни централи и биомаса по договори до 12 години, предвиждат промени в енергийния закон. Парламентарната комисия по енергетика одобри текста на второ четене.
Предложението е на депутата от НДСВ Йордан Костадинов. Той мотивира предложението си с искане на банките, които финансират проекти за изграждането на вятърни централи, инвеститорите да имат договори с НЕК. Така ще дадем гаранции на инвеститорите, каза депутатът от ДСБ Иван Иванов.
Комисията смята, че по този начин ще се стимулират инвестициите във възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), тъй като ангажимент на България в преговорите й с Европейския съюз е да увеличи дела на енергията от вятъра, водата и биомасата и до 2010 г. той да достигне 11%. Сега е около един процент. Европейската комисия разглежда задължителното изкупуване на енергията от ВЕИ, по-високите цени на изкупуване и дългосрочните договори като временни мерки, които целят поевтиняване на екотехнологиите. Експерти коментираха, че макар дългосрочните договори да се смятат за пазарен проблем, те ще оживят инвестициите в екологично чистата енергия.
Комисията гласува още, че преференциалните цени на електроенергията ще се отнасят и за водни централи до 10 мегавата. Депутатите решиха, че предложението за 12-годишни договори за изкупуване на тока от комбинирано производство ще се третира в промените в закона за енергийната ефективност, които трябва да са готови до есента.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
Коментар