IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре де, тук не е ли време някои мажоритари да се замислят за увеличение на капитал или нещо друго, все изпитани средства за тръгване на цените в определена посока при специфичните (неадекватни) реакции на пазара напоследък?...

Без препоръки, тя - акцията за консервативни вложители - си знае пътя.

))
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Десет пъти по - скъпа?!?!??!!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
        Първоначално изпратено от H5N1
        до 1 год. българската земеделска земя ще започне да се изкупува и наема дългосрочно от западноевропейски фермери

защо?
        Защо не?!? При тях е 10 пъти по-скъпа! Хората си имат Know-How-то - технология, препарати и т.н., у нас цигани колкото искаш да бачкат за по 300-400евро/месец (вместо български студенти за по 1000е) .... абе с 2 думи - Страна мечта! Защо не?!?! А и да не забравяме че сме европеици и от 2013г. (като ни се подооправят законите) ще ни се полага субсидия 1:1 с тази на европеиския фермер....така че - защо не?!?!?!
        и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от H5N1
          до 1 год. българската земеделска земя ще започне да се изкупува и наема дългосрочно от западноевропейски фермери

защо?

Коментар

• Първоначално изпратено от PeterNK
            Брей! Техническия анализ май върши работа. Дано и до края на седмицата нещата да са според прогнозите.
            MACD-то изгенерира buy и акцията премина 2 ?? Брей
            И при KTEX стана нещо подобно, но пък при AROMA - въпреки buy сигнала - акцията падна с почти 4 % ;-)
            така че явно MACD не може да е достатъчно надежден индикатор на БФБ (или поне не трябва да е единствен)

Коментар

• Брей! Техническия анализ май върши работа. Дано и до края на седмицата нещата да са според прогнозите.
              MACD-то изгенерира buy и акцията премина 2 ?? Брей

Коментар

• Първоначално изпратено от abc
                Привет и на теб , Кранк!
                Мнението ми е , че изключително много на цената на земята ще повлияе производството на биодизел и биоетанол.Това залегнало е в европейски директиви и 10% от горивото в скоро време ще е произвидино от земеделски продукти.И когато прогнозите за барел петрол са за около 100$ до година време , то и рентабилността на произвидиното биогориво нараства
                Просто лично мнение...
                Диверсифицирам...
                Помниш ли, абц, че още през март 2006 г. с теб участвахме в една дискусия пак в тази тема и тогава никой не ни вярваше за биогоривата?....

Сега се появява още един интересен пазарен фактор - до 1 год. българската земеделска земя ще започне да се изкупува и наема дългосрочно от западноевропейски фермери
                на никого нищо не препоръчвам

Коментар

• Реалната оценка на една позиция може да бъде определена единствено и само от пазара, не зависимо от някои негови "недоглеждания" или "симпатии" в определени моменти.
                  “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• При корекция АДСИЦ за земеделска земя са убежище

Коментар

• Привет и на теб , Кранк!
                      Мнението ми е , че изключително много на цената на земята ще повлияе производството на биодизел и биоетанол.Това залегнало е в европейски директиви и 10% от горивото в скоро време ще е произвидино от земеделски продукти.И когато прогнозите за барел петрол са за около 100$ до година време , то и рентабилността на произвидиното биогориво нараства
                      Просто лично мнение...
                      Диверсифицирам...

Коментар

Първоначално изпратено от Krank
                        Първоначално изпратено от Alee
                        Franky, само изчакай да трагне корекция, да видиш тогава как ще се държи АТЕРА и ЕЛАРГ, тогава ще бъдат вече реално оценени.
                        Според мен и сега са си малко надценени. Раздели пазарната капитализация на броя декари които имат и ще се получи една цифра която не е много хубава. Пък и с тази ялова реколта ме съмнява догодина фермерите да са склони да дават големи ренти. Единствения начин реално да се повиши стойността на дружеството е да се продадат или отдадат под наем индустриалните парцели които купиха. Иначе ако трябва да се чака на рента от земеделската земя, от която и УД заделя за себе си, е по добре парите а се вкарат в банка.
                        Забравяш комасацията само
                        Здравей ABC, аз също имам АТЕРА, само че според мен цената взе нещо много да изпреварва фундамента. От миналата година до сега АТЕРА има малко над 500 хил лв приходи от рента, коеот прави около 5лв на декар, Като махнем задълженията към УД-то остават около 4. Цената на земята е около 200лв/дка, което прави 2% доход от рента. Банките дават около 7% лихва. Та затова смятам че ако дружеството не смята да продава индустриалните си парцели или да прави нещо с тях, то рентата която поу4ава от земеделската си земя не оправдава цената в момента. А да не забравяме че и годината не беше много благосклонна към земеделците.
                        едни от най-старите ми акции които все още държа са АТЕРА и ВИПОМ, така че успех на акционерите

Коментар

Franky, само изчакай да трагне корекция, да видиш тогава как ще се държи АТЕРА и ЕЛАРГ, тогава ще бъдат вече реално оценени.
                          Според мен и сега са си малко надценени. Раздели пазарната капитализация на броя декари които имат и ще се получи една цифра която не е много хубава. Пък и с тази ялова реколта ме съмнява догодина фермерите да са склони да дават големи ренти. Единствения начин реално да се повиши стойността на дружеството е да се продадат или отдадат под наем индустриалните парцели които купиха. Иначе ако трябва да се чака на рента от земеделската земя, от която и УД заделя за себе си, е по добре парите а се вкарат в банка.
                          Като заговорихме за комасация се сетих за филма - "Мисията не....".
                          Krank е абсолютно прав за мен. Единственото им спасение е извън БФБ. Между другото има и други АДСИЦ-и, не чак толкова надценени като 2-та гиганта.
                          и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Krank

Коментар

• Nai-eftinata zemedelska zemq v cqla Europe e v BG!

Aide Uspehi!

Коментар

• Аз пък мисля, че са подценени - Виж P/E то и P/B то !
                                + Става дума за земя ... Нещо което е доста сигурно и доходно
                                + Сделката преди малко 10,000 х 2 подкрепя тезата ми

ПС: Иначе имам акции и разбира се очаквам печалба

Коментар

Working...
                                X