If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Много точно мнение според мен. Напълно споделям гледната ти точка и очакванията. Те само от депозита на свободните средства ще изкарат повече
Интересна ще е емисионната стойност на бъдещото увеличение. Дайте да коментираме ако искате.
Ами лично не вярвам да има много свободни средства. Ако ви прави впечатление, закупените декари от няколко месеца стоят на 217000 (справка бюлетина на Атерата). В същото време не ми се вярва да са спрели работа. По скоро имат набелязани и договорени, но не платени парцели, за които чакаха парите от новия кредит и това ще бъде отразено в следващия отчет - т.е. количеството закупена земя рязко ще подскочи.
Относно увеличението: Вярвам, че ще задържат цената в рейнджа 1.90 ~ 1.98 до увеличението, самото то ще бъде при цена от 2.00 лева за акция при съотношение стари/нови акции 1:1 и цена на неизползваните права 0,02~0,12 лева в зависимост от текущите цени и състоянието на пазара към момента на увеличението на капитала. А несъмнено увеличение ще има като очаквам то да е най-рано последното тримесечие на 2008 год.
това се наблюдава засега
емисия - кредит - увеличение - кредит - да се очаква увеличение
Много точно мнение според мен. Напълно споделям гледната ти точка и очакванията. Те само от депозита на свободните средства ще изкарат повече
Интересна ще е емисионната стойност на бъдещото увеличение. Дайте да коментираме ако искате.
Ами лично не вярвам да има много свободни средства. Ако ви прави впечатление, закупените декари от няколко месеца стоят на 217000 (справка бюлетина на Атерата). В същото време не ми се вярва да са спрели работа. По скоро имат набелязани и договорени, но не платени парцели, за които чакаха парите от новия кредит и това ще бъде отразено в следващия отчет - т.е. количеството закупена земя рязко ще подскочи.
Относно увеличението: Вярвам, че ще задържат цената в рейнджа 1.90 ~ 1.98 до увеличението, самото то ще бъде при цена от 2.00 лева за акция при съотношение стари/нови акции 1:1 и цена на неизползваните права 0,02~0,12 лева в зависимост от текущите цени и състоянието на пазара към момента на увеличението на капитала. А несъмнено увеличение ще има като очаквам то да е най-рано последното тримесечие на 2008 год.
В грешка си. Новият заем е в размер на 15 млн. ЕВРО, а рефинансираните задължения са в размер на близо 8 млн. ЛЕВА. Така, че за нови покупки са останали близо 22 млн. ЛЕВА, и това извън приходите от аренда...
Между другото, условията по заема са доста изгодни предвид сегашната ситуация в банковата система, и решението да се вземе такъв заем е адекватно - едва ли сега е най-подходящото време за увеличение на капитала... Такова увеличение очаквам в края на 2008 или очаквам в самото начало на 2009, когато пазарите поне частично ще са се възстановили... ...въобще решението да се прибегне до заем, но да не се спира инвестиционната програма лично за мене е правилно и оправдано
Иначе в условията на инфлационен натиск и галопиращи цени най-вече на земеделската продукция и от там на храните, аз притеснения относно потенциала на инвестициите в качествена земеделска земя нямам. Акцията е слънце, както каза колегата Профитов веднъж....
Има ли представа някой кога ще излезе годишния отчет?
Отчетът го има на сайта на дружеството от към края на март. Има преоценка за 24090 хил. лв. Включвайки нея EPS излиза към 0.52 лв/акция, P/E при цена от 1.9лв - 3.63. BV идва между 1.87 и 2.12 в зависимост дали смяташ нетни активи или не. Дългът би трябвало да бъде погасен чрез еднократна вноска на главницата изцяло към 30.06.2008 /интересно от къде ще дойдат парите затова.../
Има ли представа някой кога ще излезе годишния отчет?
Отчетът го има на сайта на дружеството от към края на март. Има преоценка за 24090 хил. лв. Включвайки нея EPS излиза към 0.52 лв/акция, P/E при цена от 1.9лв - 3.63. BV идва между 1.87 и 2.12 в зависимост дали смяташ нетни активи или не. Дългът би трябвало да бъде погасен чрез еднократна вноска на главницата изцяло към 30.06.2008 /интересно от къде ще дойдат парите затова.../
...Растящите цени на храните не са временно явление, а вероятно ще се задържат през следващите години, заяви президентът на Световната банка Робърт Зелик, цитиран от АР.
Силното търсене и използването на биогорива като алтернативен източник на енергия са намалили световните запаси от храна до ниво, граничещо с критичен случай, смята Зелик...
Малей, какви са тия кобосчета с 359000 акции. 143 изкупуват като невидели...
Субсидиите са за обработващите земята, но те индиректно ще повишат наема ( арендата ) на земята. В края на крайщата ако си земеделски стопанин и Европата ти дава 20лв./д-ка, защо да не платиш аренда примерно 30 лв./д-ка вместо досегашните 15 лева? Пак "си на далавера"...
Днес същото, само, че Кобосчето е с 464к акции....
По мои сметки по тази позиция за последните 2-3 дни минаха над милион акции. Днеска пък Райфа пуснаха голямата смукачка тук, дали пък има нещо дето не знаем ....
Малей, какви са тия кобосчета с 359000 акции. 143 изкупуват като невидели...
Субсидиите са за обработващите земята, но те индиректно ще повишат наема ( арендата ) на земята. В края на крайщата ако си земеделски стопанин и Европата ти дава 20лв./д-ка, защо да не платиш аренда примерно 30 лв./д-ка вместо досегашните 15 лева? Пак "си на далавера"...
Днес същото, само, че Кобосчето е с 464к акции....
Ама и ти си един титан на мисълта Запознат ли си с дружеството въобще?
Един съвет ще ти дам. Вземи си едно моливче и си запиши какво съм ти казал и след 6 месеца пак ще поговорим. Става ли така? Смея да твърдя, че тази акция ще се представи доста по-добре от други "ракети" и тем подобни
Ако трябва да съм коректен ще ти кажа, че съм пристрастен защото притежавам акции. Даже основната ми инвестиция е тук но смятам, че мнението ми е обективно и мога да го докажа
Надежди говежди. С чужди пари от фондовете на собственика лесно се подпира. Но даже и дълг да има, което не го вярвам, защото ще трябват ипотеки, той също ще вдигне EV и при липсващ EBIT какво става а?
Първоначално изпратено от Mr.Profit
Ами аз лично от 2 месеца насам го чакам ама все още нищо ... дали няма да ни изненадат с дългово финансиране? Скоро трябва да има развитие по въпроса.
А това измислено дружество мисля ще покаже на всички как измислено се покоряват най-високите върхове
Коментар