If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Първоначално изпратено от http://www.spekulanti.com/pazari-korporativni/21568-advans_terafond_e_prodavalo_zemia_prez_fevruari_na _cena_ot_1000_levadekar
Адванс Терафонд е продавало земя през февруари на цена от 1000 лева/декар
16 март 2012 - 09:25 | Прочетена (16) | Препоръчай (0) | Коментари (0)
Към края на февруари 2012 г. Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 294 861 дка земеделска земя и 139 дка градска земя. През месеца са купени 2488 дка при средна цена 534 лв/дка и са продадени 1627 дка, става ясно от месечния бюлетин на дружеството за февруари.
Продажбата на продадените 1627 дка земи е при средна цена 1000 лв/дка.
Сключените договори за наем и аренда за 239 320 декара или 83.9% от земите към октомври 2011г., като средната аренда, заедно с по-старите договори е 27.20 лв/дка. Очакваните за 2011-2012г. рентни приходи до момента са 6 510 386 лв.
За земеделската 2010-2011г. са събрани вземания за 5 296 314 лв. или 89.6%, се казва още в бюлетина на компанията.
НЕ
Първо се насрочва ОСА,като обявата за него е минимум 1 месец по рано.После се взема решение за дивидент и ако има такъв в 3 мес.срок трябва да го дадат.
Да не се бъркаш нещо ...... срока за изплащане при АДСИЦ-овете не беше ли в рамките на календарната година( на ОСА) , а не в 3 месечен срок
А мангизите през Април ли ще ги раздават, някаква идея имате ли?
НЕ
Първо се насрочва ОСА,като обявата за него е минимум 1 месец по рано.После се взема решение за дивидент и ако има такъв в 3 мес.срок трябва да го дадат.
Аз продадох и ще сменя коня за по висока доходност- не е препоръка а хвалба
Като гледам, ентусиазма може спокойно да я откара и до 1,60, а дори и малко отгоре. Можеше да изчакаш още малко и да шитнеш на 1,60, преди да я хване морската болест.
Мисля, че достигна нивата от преди кризата, но цената на земята и рентите сега са много по големи от преди кризата. Друго, което ми прави впечатление, е че земите са намалели нето с 42 хил. декара, а земите отдадени под аренда са намалели с 10 хил. декара. И пак да Ви питам, има ли някъде информация за разпределението по категории земя ?
ами цените над 30 лева за ХЕС бяха след сплита доколкото си спомням, а имаше и едно увеличение около 20 лв след това, а бе все цени далеко от сегашните ...
А бе малко като пишете мислете преди това - БРЕФ беше ударил 2.20, сега е на 0.74, дори да броим и с дивидентите не може да стигне и 1.30 цена. Къде къде да говорим за стигане на нивата от преди кризата.
Хес пък дето сега е около 10 лева, а 2007 беше над 30 лв ... едно от дружествата дето може и да не го видим някога на нивата преди кризата.
Не говоря дали компаниите са добри или не, определено и Хес и БРЕФ са от хубавите компании на пазара. В БРЕФ и акции имам.
Просто бях споменал че терафонда може да стигне нивата от преди кризата и от топ компаниите на пазара определено би било първото дружество (ако не броя споменатите от ОК заложни къщи).
Коментар