Първоначално изпратено от Avalaon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнениеНе бих казал че златото не го произвеждат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИ златцето и земицата са добра инвестиция - по различен начин. Просто защото и двете не ги произвеждат.
Земята би била още по-сгодна, ако в държавата имаше законност. Лично аз бих си зел 2-3 декара лозенце, ей-тъй - за занимавка (щото съм ного добър лозар), ама нали знам, че аз само ще се занимавам, ще го обгрижвам, а накрая Хъхрю ще го обере.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеАми пак добре че народа не се е намятал да си купува злато, ами купува земя, поне 1000 пъти по-умно ми се вижда.
А Атерата просто вече няма толкова голям потенциал колкото преди, иначе си струва всяка стотинка. Аз като смятам сегашните нива на атера оценяват земята на средно 460 лв/дка, което в никакъв случай няма да нарека балон.
Надявам се покрай търговете за земя да се позадържи или натисне леко земята и да могат да вземат едни 20хил дка на нива 550, което си е супер, като са я продавали на средна 864 лв.
Земята би била още по-сгодна, ако в държавата имаше законност. Лично аз бих си зел 2-3 декара лозенце, ей-тъй - за занимавка (щото съм ного добър лозар), ама нали знам, че аз само ще се занимавам, ще го обгрижвам, а накрая Хъхрю ще го обере.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
За разлика от златото дето наистина е странно защо някой после го купува (търговия със страх най-вече), земята носи постоянен доход -земеделие и щом има паричен поток, значи има и стойност.
За земяата пазар ще си има, не го мисли. При нас допреди години нямаше ама то до преди години какъв ли пазар имаше при нас.
А бе не те зарибявам да купуваш нито земя, нито акции. Всеки си има глава на раменете. Единствено смея да твърдя че не е балон това
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеАми пак добре че народа не се е намятал да си купува злато, ами купува земя, поне 1000 пъти по-умно ми се вижда.
А Атерата просто вече няма толкова голям потенциал колкото преди, иначе си струва всяка стотинка. Аз като смятам сегашните нива на атера оценяват земята на средно 460 лв/дка, което в никакъв случай няма да нарека балон.
Надявам се покрай търговете за земя да се позадържи или натисне леко земята и да могат да вземат едни 20хил дка на нива 550, което си е супер, като са я продавали на средна 864 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеВ цял свят е супер набалончена - всичко живо се е юрнало да купува земя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеБалончат я главно Добруджата. Ма кат има кой да купува....
И ако БГ е набалончена - то виж и съседите и другаде из Източна Европа. Там пък си е направо мега дирижабъл в сравнение с нас.
ПС Пък и покажи ми поне 1 друг актив където можеш за 5-8 години да му избиеш цената, а стойността му да не е паднала междувременно ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеЩе стане интересно като гръмне - според мен в момента земеделската земя е супер набалончена.
И ако БГ е набалончена - то виж и съседите и другаде из Източна Европа. Там пък си е направо мега дирижабъл в сравнение с нас.
ПС Пък и покажи ми поне 1 друг актив където можеш за 5-8 години да му избиеш цената, а стойността му да не е паднала междувременно ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениехаресвам атерата, защото към момента я възприемам като къса позиция за земеделска земя, която в момента е балон
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеНе само!
От 2014 - директните плащания на декар ще намалеят значилено - поради промяна на схемата... Т.е. рентата също!
]
Но би ли обяснил подчертаното тук какво имаш предвид и защо мислиш така ?
Всъщност още вървят дискусии и не са приети правилата по ОСП за 2014-20.
Ако има нещо сигурно обаче е че ще се върви към изравняване на субсидиите на старите и нови членки ( сега разликите са драстични) , така че в никакъв случай няма да са по-малко от преди, дори напротив. Съответно и рентата ще се увеличава според мен, а не обратното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеРазбира се!
Всичко се определя от инвестиционния хоризонт и от риск толерантността на конкретния инвеститор!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MiceM Разгледай мнениеА имаш ли идея за нещо друго, което може и с малко да е, но да расте ?
Всичко се определя от инвестиционния хоризонт и от риск толерантността на конкретния инвеститор!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеНе само!
От 2014 - директните плащания на декар ще намалеят значилено - поради промяна на схемата... Т.е. рентата също!
Цените на храните неизбежно ще се поохладят!
Украйна отваря пазара си за земя за чужденци! Предвид, че там е най-евтината земя в европа - определено ще фокусира интереса!
Не случайно фондовете за земя разпродават като бясни!
Разбира се - тренда на поскъпване на земята ще се запази - но темпът му ще е мнооого по-слаб!
Успех на инвеститорите!
Мнението ми НЕ е инвестициоона препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнениеПредвид търговете за земя тук излезнаха много дълновидни . БРАВО
Цените на храните неизбежно ще се поохладят!
Украйна отваря пазара си за земя за чужденци! Предвид, че там е най-евтината земя в европа - определено ще фокусира интереса!
Не случайно фондовете за земя разпродават като бясни!
Разбира се - тренда на поскъпване на земята ще се запази - но темпът му ще е мнооого по-слаб!
Успех на инвеститорите!
Мнението ми НЕ е инвестициоона препоръка!!!
Коментар
Коментар