Първоначално изпратено от the prophet
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение....
Макар че каква е логиката да се метнеш на нещо, което вече направи 30-40 процента нагоре, като за целта продадеш друго с 5 процента по-ниско?...
Логиката е че въпреки тия +30-40%, това първото има потенциал за още 100-200%, докато Атерката вероятно се поизчерпа.
Разни хора, разни инвест. стратегии. То затова е интересно на такива пазари, щото всеки мисли по свой начин.
Важното е трейд да става, да се събуди БФБ-то от дългата летаргия... ще има за всички тогава, за някой по-малко, за други повече
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеМай вече се е качил и трябва бързо да осигурява парите.
Макар че каква е логиката да се метнеш на нещо, което вече направи 30-40 процента нагоре, като за целта продадеш друго с 5 процента по-ниско?...Че и цената на придобиване на Еларга си пооправих
Коментар
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеТука май някой кешира, за да се качи на по-бързо яху
Макар че каква е логиката да се метнеш на нещо, което вече направи 30-40 процента нагоре, като за целта продадеш друго с 5 процента по-ниско?...
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеhttp://www.chimimport.bg/bg/about/9/structure/
А сега ще обясня с много прости думи защо Химимпорт е МНОГО по-голяма компания от Адванс Терафонд например и колко е подценена акцията на Хим.а в действителност. Достатъчно е само да хвърлим един бегъл поглед на тази табличка там, да видим че Химимпорт притежава - Банка, 2 авиокомпании, застрахователно дружесто, фирма за нефт и газ, фирма за зърнени храни, АДСИЦ и няколко строителни фирми и ++++. Това са 10, а може би повече Адванс Терафонда!!!!
Тази фирма е МАСТОДОНТ. И сега някой да ми обясни, как е възможно пазарната капитализация на тази фирма да е по-ниска от тази на Адванс Терафонд ?!?!??!?!?
Такива Брутални ДИСБАЛАНСИ могат да се случат само в България!!!! Но това, разбира се няма да е задълго, няма как пазарът да го позволи, колкото и малък да ни е той. Достатъчно е да го види само един институционален инвеститор...Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
http://www.chimimport.bg/bg/about/9/structure/
А сега ще обясня с много прости думи защо Химимпорт е МНОГО по-голяма компания от Адванс Терафонд например и колко е подценена акцията на Хим.а в действителност. Достатъчно е само да хвърлим един бегъл поглед на тази табличка там, да видим че Химимпорт притежава - Банка, 2 авиокомпании, застрахователно дружесто, фирма за нефт и газ, фирма за зърнени храни, АДСИЦ и няколко строителни фирми и ++++. Това са 10, а може би повече Адванс Терафонда!!!!
Тази фирма е МАСТОДОНТ. И сега някой да ми обясни, как е възможно пазарната капитализация на тази фирма да е по-ниска от тази на Адванс Терафонд ?!?!??!?!?
Такива Брутални ДИСБАЛАНСИ могат да се случат само в България!!!! Но това, разбира се няма да е задълго, няма как пазарът да го позволи, колкото и малък да ни е той. Достатъчно е да го види само един институционален инвеститор...The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Абе атерката става ама за 10-15% годишно и то под много много условия, като повече зависи да уцелиш някоя корекция като купуваш отколкото фундамента на акцията... за мене агрофинанс са с по-читав портфейл от земи- по-висока рента и по-висок % отдаденти земи, следете цената там и си правете изводите- не е навалица като тукаИначе ликвидация те си казаха че няма да има, па що да ликвидарат, имат си някъде 1-2 милиона гарантирани годишно от рентите и процент от земите комисиона, да не са луди да пускат кокала
Пък де да знам, като после няма еларг може атерата да е по-симпатична
Мене ми светна лампичката тия дни щото от година и нещо който вида все му викам да вкарва в адсици че са голяма "далавера"(не че се юрнаха де
) пък напоследък спрях-просто след тоя ръст не са толкова изгодни че външен човек да си рискува парите
Коментар
-
От кога пък хората започнаха да говорят толкова много за балони (балонизиране на активи) и от кога пък чак започнаха да имат способността да предвиждат тези балони, както и момента на самото спукване. Колеги мога да ви кажа, че когато се надува даден балон всички мислят само за алчността и самата дума "балон" не се споменава от никой. Именно тогава може да се очаква спукването му и единствените, които ще знаят за това ще бъдат "умните пари" , със сигурност не такива като нас дребни инвеститори, които нямат ресурса дори да си изградят един свестен портфейл. Така, че от тази ми гледна точка този сектор е далеч от своя връх, и ще бъде така докато не изчезне и малкия страх в, а остане само алчността ни. Друго, което ме кара да съм сигурен в продължението на възходящия тренд в този бранш, е именно много годишното му подценяване както в България, така и в Световен мащаб. Различните икономически цикли, притежават способността да пренасочват капитали от едни сектори в други. (което е дълъг и продължителен процес, а не в рамките на 2-3 години и веднага да се изтъкваме, че много разбираме, да викаме "БАЛОН") Може да се очаква спукването на този балон когато всеки започне да говори "колко много се печели в земеделието и по-конкретно зърнопроизводството" . Който го е страх нека напуска, точно когато, започва да се шуми повече и повече, вместо да се вози на голямата вълна към същинското надуване на балона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеЕдинственото, което ме притеснява при АТЕРА-та е това, че те ще започнат да се готвят за новия програмен период на ЕС 2014-2020. Което означава купуване на земя и то на килограм. И това може да натежи на печалбата, което може да намали дивидента и съответно цената на акциите. Аз говоря за догодина разбира се, но тези стойности трябва да започнат да се калкулират още от сега. През ноември и октомври купуваха 2 пъти повече земя, отколкото продаваха. Ще следим какво ще стане, ако продължат да купуват повече, отколкото продават несъмнено ще се отрази на печалбата, а от там и на цената на акциите. Иначе няма никакво съмнение - в дългосрочен план (говоря до фактическата ликвидация на фонда) тези акции трябва да бъдат притежавани. В краткосрочен план обаче, цената може да започне да пада. Тя ще се вдигне разбира се, в последствие, но аз ще се опитам да издебна падането, за да купя по-евтино.
Успех!
*нямам акции
*имам доста по-интересни
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМ Мишов - на колко лв/дка отговаря според тебе цена 2.30 на акция ?
А иначе както каза Лъкито - никакво пускане тук. Флагман си е бе, да не е лукова глава като някои други набедени за такива.
И колкото и да се случи да падне (дано) през годината - добре ще е дошло.
Ще дебнем отблизо в засада
Коментар
-
Първоначално изпратено от MiceM Разгледай мнениеСамо по времето на Рейгън има спад и то защото лихвата става двуцифрена, такова нещо скоро не се очаква нито тук, а още по-малко в Европа. Въобще дори не става дума за балон на земята в БГ, а за нормално плавно достигане ценовото равнище на ЕУ. Заплатите в БГ се качиха около 5 пъти за 10 години, защо да се мисли, че ЗЕМЯТА трябва да е на равнище 2006 / примерно/. Балон би бил акция на АДВАНС над 5 лева, на 2.30 акцията си е значително ПОДЦЕНЕНА.
А иначе както каза Лъкито - никакво пускане тук. Флагман си е бе, да не е лукова глава като някои други набедени за такива.
И колкото и да се случи да падне (дано) през годината - добре ще е дошло.
Ще дебнем отблизо в засада
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениеЕто и как се движат цените на зем. земя в САЩ последните 100год. Ясно е,че едва ли ще ди стигнем скоро , но някои предричат балон в цената на земята...тази графика показва,че цената може да върви нагоре повече от 100 год. при добър фундамент какъвто наблюдаваме в момента !
[ATTACH]2198[/ATTACH]
Коментар
-
Единственото, което ме притеснява при АТЕРА-та е това, че те ще започнат да се готвят за новия програмен период на ЕС 2014-2020. Което означава купуване на земя и то на килограм. И това може да натежи на печалбата, което може да намали дивидента и съответно цената на акциите. Аз говоря за догодина разбира се, но тези стойности трябва да започнат да се калкулират още от сега. През ноември и октомври купуваха 2 пъти повече земя, отколкото продаваха. Ще следим какво ще стане, ако продължат да купуват повече, отколкото продават несъмнено ще се отрази на печалбата, а от там и на цената на акциите. Иначе няма никакво съмнение - в дългосрочен план (говоря до фактическата ликвидация на фонда) тези акции трябва да бъдат притежавани. В краткосрочен план обаче, цената може да започне да пада. Тя ще се вдигне разбира се, в последствие, но аз ще се опитам да издебна падането, за да купя по-евтино.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
Коментар