IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Та значи на 20 юни, ... ще захлебим

http://www.investor.bg/novini-i-anal...0-iuni,152224/
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
      аз казвам че падна много-все пак е бил 1-2лева, не че се е дигнал. тука и да има спад някога няма да е изсипване като там
      как ще е падал от 1 год е на 50 стинки
      няма нишо общо с атерата. Там всичко си е съвсем логично.
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Че ти какво виждаш в брефа, там няма нищо перспективно, Погрешно сравнение
        аз казвам че падна много-все пак е бил 1-2лева, не че се е дигнал. тука и да има спад някога няма да е изсипване като там

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
          атерата доста хора я подценихме но все пак бъдете разумни - вижте с брефа какво стана като се обърна сентимента
          Че ти какво виждаш в брефа, там няма нищо перспективно, Погрешно сравнение
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• начален срок за дивидента - 20 юни

Коментар

• Пилците се броят на есен /сиреч в края на годината /
              Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Да бе, Фортиссов - писах смятах набръзо, защото трябваше да излизам и чак като угасих компът се учудих, че ного съм изкарал.

Корекция:

от рентички - 8.5 стинки;
              от продажбица - около 14.5 стинки.

Т.е. до моментът - около 23 стинки. Удвояваме второто число, защото остава над половин година - става 37-38 стинки. Но вероятно ще бъде повече, щото данните за продажбите са от началото на май. Възможно е дивидентът да наближи сегашният, но вероятно ще бъде малко по-малък - 42-44 стинки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                Шшттттттттт, недей че Импето още не може да проумее тази тенденция
                За каква тенденция иде дума? От нова година до сега / сиреч 5 месеца / декарите на АТЕРАТА са си едни и същи, около 245 000. А пък и нямам нищо против на бавна ликвидация носеща ми по 0,50 лева годишно за следващите 8-10 години

Коментар

• Да бе, Фортиссов - писах смятах набръзо, защото трябваше да излизам и чак като угасих компът се учудих, че ного съм изкарал.

Корекция:

от рентички - 8.5 стинки;
                  от продажбица - около 14.5 стинки.

Т.е. до моментът - около 23 стинки. Удвояваме второто число, защото остава над половин година - става 37-38 стинки. Но вероятно ще бъде повече, щото данните за продажбите са от началото на май. Възможно е дивидентът да наближи сегашният, но вероятно ще бъде малко по-малък - 42-44 стинки.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera
                    Добре звучи, нооо това си е частична ликвидация всяка година и ако продават всяка година с тези темпове след 5-10 години ще имат само офис.
                    Дай боже всяка година да продават така и да изсипват по 50 стотинки дивидент (ако може повече още по-добре). Пък голяма работа, че е частична ликвидация. Аз за тези 5-10 години докато останат само с офис(ако продължат в същия дух), ще съм си избил инвестицията в атера НЯКОЛКО ПЪТИ. Да не говорим за комасацията, която ще увеличи продажната им цена.

Не е препоръка !

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Рентички: около 8.5 стинки на акция (примерно 200 000 дка средно по 36 кинта на декар)
                      Шитната или договорена и капарирана досега земица: около 20 стинки на акция (15 000 дка на средна цена 1150 кинта) -

т.е. досега - 28 стинки на акция. Ако удвоим вторият резултат (понеже остава над половин година) - става едно хубаво число.

Колеги - бръкам някъде ли?
                      Импе, нали вече писахме, че трябва да бахнеш поне балансовата стойност на земята преди да смяташ дивидента. Отделно има и издръжка на управляващото дружество.
                      Ако смяташ така обаче да знаеш, че е частична ликвидация, защото с балансов стойност от 350лв примерно на дек не можеш да купиш нова земя. Ако правиш смяташ по пазарни цени излиза друга сметката.
                      А тези продажби на тази цена съм убеден, че са на най-хубавите им ниви. Във фонда остават средно и ниско качествени. Така че трябва постепенно да намалявате и ликвидационната оценка.

Коментар

• Някъде четох май във "infostock" ,че е определена дата 21.06 за дивидента ,ама не съм на 100% сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera
                          Добре звучи, нооо това си е частична ликвидация всяка година и ако продават всяка година с тези темпове след 5-10 години ще имат само офис.
                          Шшттттттттт, недей че Импето още не може да проумее тази тенденция
                          Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

Рентички: около 8.5 стинки на акция (примерно 200 000 дка средно по 36 кинта на декар)
                            Шитната или договорена и капарирана досега земица: около 20 стинки на акция (15 000 дка на средна цена 1150 кинта) -

т.е. досега - 28 стинки на акция. Ако удвоим вторият резултат (понеже остава над половин година) - става едно хубаво число.

Разходи нещо туй-онуй нямат ли?
                            Както си ги смятал, направо след всяка продажба ЦД да разпределя приходите като дивидент, кво ще чакате цяла година
                            |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                            |___________||__|___|)
                            (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

Споко ИМПЕ, не бъркаш! Акцията си е добре, скоро земицата няма да падне, а комасацията ще си върви години напред!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                я пак ми припомни сметките импе, че тогава не ги разбрах

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X