IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Значи или да изнасяме житце и кукурузец за Негрия и Индия (ще плащат с елмази, злато, платина) или да набиваме повече Уеб - за да правим оборот !!!

Утре за обед ке си купа един топъл ръчен уеб и ке го изручам целиот.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• В Украйна се чака царевична реколта от 27,5 млн. тона пир 20,9 млн. тона през 2012г.
      В ЕС май беше +6 млн. тона царевица, в Китай +8млн. тона.
      Най-големият скок се чака в САЩ от 273млн. тона през 2012г на 359 млн. т сега. Дори и в САЩ да не направят 359 млн. тона, а 340 млн. тона това е много над годишното им потребление и експорт, които вероятно ще са максимум 305 млн. тона.
      Сега сичко е в ръцете на потребителите, колко ще изконсумират те при ниски цени. На този въпрос никой в света не може да отговори сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Все по-близо сме до огромни реколти от царевица най-вече, умерено огромна от соя и много добра от пшеница.
        Почти няма страна в света – голям производител, която да има сериозни проблеми.
        Засега търсенето може да се окачестви като умерено добро, но в последствие ще видим до къде ще успее да повиши цените, които сега рязко се понижават.
        Пшеницата в БГ сега е 275-300лв. Царевицата ще тръгне най-вероятно на 230-240лв, а слънчогледа на 480-500-520лв. При царевицата няма да се изненадам ако цената отиде около и под 200 лв/тон.
        Сами си изчислете какви печалби остават за зърнопроизводителите при условия, че поне засега не се чува за намаляване на ренти, т.е. пазарът заработи в пълна сила.
        Печалбите не са лоши за добрите земеделци, но те не могат да поддържат цени от 1100-1200лв декар.
        я вижте и това!

http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/08...ai-dobrata_za/
        Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• Все по-близо сме до огромни реколти от царевица най-вече, умерено огромна от соя и много добра от пшеница.
          Почти няма страна в света – голям производител, която да има сериозни проблеми.
          Засега търсенето може да се окачестви като умерено добро, но в последствие ще видим до къде ще успее да повиши цените, които сега рязко се понижават.
          Пшеницата в БГ сега е 275-300лв. Царевицата ще тръгне най-вероятно на 230-240лв, а слънчогледа на 480-500-520лв. При царевицата няма да се изненадам ако цената отиде около и под 200 лв/тон.
          Сами си изчислете какви печалби остават за зърнопроизводителите при условия, че поне засега не се чува за намаляване на ренти, т.е. пазарът заработи в пълна сила.
          Печалбите не са лоши за добрите земеделци, но те не могат да поддържат цени от 1100-1200лв декар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
            Като не иска нагоре ...надолу..
            Няма страшно,нали трябва да иде малко надолу,за да може да спечелим повече в последствие я ги виж хиените как са се накатуркали по бидовете

Коментар

• 1,35

Коментар

• Като не иска нагоре ...надолу..

Коментар

• Първоначално изпратено от Зайо Байо Разгледай мнение
                  Батя, ти не беше ли почитател на Фонд имоти!? Май се канеше да го превземаш доколкото си спомням, успя ли?
                  Заец, много ти е старо инфото. Не бива така небрежно да се подхожда към инвестициите в акции, така най-лесно се занулява акаунта
                  Отдавна (преди 1,5-2 г.) си прибрах 50% загуба, разтоварвайки всичко около 8 ст. Осъзнах, макар и късно че е кауза пердута
                  От тогава същия кеш ми донесе над 120-130% печалба, така че никак не е лошо да се продава и на загуба. Неизменна част от играта е

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                    Кога си купувал атери по 0.09 ????

Не копирам нищо, просто си казвам мнението

1.6-1.7 е реалистично, а не мечта: )
                    Чул та господ ( и мене де че и аз си мечтаех за 1$ артия).
                    Само да стане - немедленно пак 100% в Атера обръщам

Коментар

• Първоначално изпратено от Зайо Байо Разгледай мнение
                      Батя, ти не беше ли почитател на Фонд имоти!? Май се канеше да го превземаш доколкото си спомням, успя ли?
                      Да бе, какво стана с организацията на миноритарите, които щяха да определят играта на оса ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение

смята ги по негов способ, вади си профита и нещо от тоя род

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Главницата е 9стинки на артия, доходността е 2327% и то не виртуална, а реална, 3/4 от най голямото количество което съм имал е кеширано вече.
                          Горната годишна доходност не включва дивидентите, а те никак не са малко
                          Мдааа, батка - в голяма заблуда си ако вярваш че само от шитове може да се печели добре.

.

Копираш мои мнения/мечти от преди доста месеци.
                          Аз ще съм в засада около 1.90 та да си ги удвоя на средна номиналче...пък ти си ги чакай там по доле

Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Затова писах на няколко пъти че не бива така кръчмарската да се изчислява "дивидентна доходност" тук.
                            Не е ясно след 1 г. като ще се плаща тая доходност върху каква главница ще е

Но може и аз да не ги разбирам тия неща, все пак съм известен НЕпочитател на дивидентски акции
                            Главницата е 9стинки на артия, доходността е 2327% и то не виртуална, а реална, 3/4 от най голямото количество което съм имал е кеширано вече.
                            Горната годишна доходност не включва дивидентите, а те никак не са малко
                            Мдааа, батка - в голяма заблуда си ако вярваш че само от шитове може да се печели добре.

Да не говорим че цени около 1.6-1.7 са напълно реалистични. Тогава може да е интересна
                            .

Копираш мои мнения/мечти от преди доста месеци.
                            Аз ще съм в засада около 1.90 та да си ги удвоя на средна номиналче...пък ти си ги чакай там по доле

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Но може и аз да не ги разбирам тия неща, все пак съм известен НЕпочитател на дивидентски акции

Коментар

• Затова писах на няколко пъти че не бива така кръчмарската да се изчислява "дивидентна доходност" тук.
                                Не е ясно след 1 г. като ще се плаща тая доходност върху каква главница ще е

Коментар

Working...
                                X