До психология е. На БФБ, понеже е пазар, който се е доказал, че в много случаи не може да оценява адекватно и навременно компаниите, дивидентните акции обикновено се търгуват с гигантска премия. Дивидентът създава усещане за някаква текуща възвръщаемост, докато в останалия случай често е до слонско търпение да дочакаш момента цената да се задвижи от някакъв конкретен интерес на мажоритаря, продажба и последващо търгово, т.н.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Не ви ли е малко скъпо вече? Получава се към 1315 на декар при тази капитализация, при положение че купуват напоследък на 1350 и над 15% не могат да я отдадат. При тази щедра оценка, излиза че земите на Агрия струват над 100 милионаdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеТази посока ми харесва
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Не мисля, че са изплащали дивиденти все още.Vanitas vanitatum...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнениеНякой тихо си пълни на 2.91 от тези които
си взеха дивидента и сега ги продават на 0 лв печалба.
Оборот да става.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ми аз миналата година я нарпавих тази врътка и бях доволен. тази година много я надухте атерката и не се включих. Явно са били доста хората, които го играят по този начин, а какво ще стане тази година - ще видим. УспехЯ всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение
Според мен няма такава зависимост.Всеки продава когато сметне за добре...Vanitas vanitatum...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеОчевидно сега продават не тези, които купуваха на 3,50 + (през последните 2 месеца), а онези които са влезли тук преди около 3-4 месеца с чисто спекулативна цел - да направят едни "бързи" 20+ процента и после кой откъдето е... Ако си купил ATERA преди точно 3 месеца, на 2,90 лв и сега я пласираш пак на 2,90 лв, но с 0,50 лв. в джоба реализираш за 3 месеца чисто 20,8%... Никак не е зле, нали?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеОчевидно сега продават не тези, които купуваха на 3,50 + (през последните 2 месеца), а онези които са влезли тук преди около 3-4 месеца с чисто спекулативна цел - да направят едни "бързи" 20+ процента и после кой откъдето е... Ако си купил ATERA преди точно 3 месеца, на 2,90 лв и сега я пласираш пак на 2,90 лв, но с 0,50 лв. в джоба реализираш за 3 месеца чисто 20,8%... Никак не е зле, нали?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Очевидно сега продават не тези, които купуваха на 3,50 + (през последните 2 месеца), а онези които са влезли тук преди около 3-4 месеца с чисто спекулативна цел - да направят едни "бързи" 20+ процента и после кой откъдето е... Ако си купил ATERA преди точно 3 месеца, на 2,90 лв и сега я пласираш пак на 2,90 лв, но с 0,50 лв. в джоба реализираш за 3 месеца чисто 20,8%... Никак не е зле, нали?Last edited by Чичо Манчо; 09.06.2022, 16:15.Vanitas vanitatum...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение....продават!
Всякакви причини има някой да реши да продава или купува.
п.п. Аз не продавам. Купувам.
- 1 like
Коментар
-
Някой тихо си пълни на 2.91 от тези които
Оборот да става.Last edited by superexpert; 09.06.2022, 17:21.
Коментар
-
Някой тихо си пълни на 2.91 от тези които
Оборот да става.Last edited by superexpert; 09.06.2022, 17:21.
- 1 like
Коментар
Коментар