и още една
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Според мен тук управлението трябва на срещата да даде точин данни и мнение защо не се получават нещата с продажбите. Да направят прогноза как те виждат нещата с цените през следващите 3 години и защо. Но не да карат с баданарката и да ни сапунисват както досега, защото вече сапунът свърши май май.
Защо отказват арендаторите да купуват на тези цени? Защо сега се купува на пазарните цени? В кои землища се купува и с каква цел? Защо рентата не се получава за всички ниви?????????????????????????????????????? Ама не да казват, че нещо прехвърляли и местили на някъде............
Ако не се получат точни, приемливи и професионални отговори на тези и подобни въпроси - направете си извод доколко тези хора са в бизнеса, доколко ни ЗАБЛУЖДАВАТ, защото може и да са, ама........, доколко знаят какво правят!!!!
Сами видяхте, че докато БФБ вървеше нагоре до 2008г - всички без изключение бяха корифеи - от фондоре и УД. Като че ли и тук вървим в тази посока!!!!!
Тя земята с цената си ще поддържа някаква стойност на акцията, ама оперативно какво ще се печели? Печалба, която да е получена от дейността на УД, а не въпреки него!!! Всеки може да сключи договор за аренда, особено с чужда земя и после всяка година да взема %.
Нещата може да отидат към някакво произовдство, за да задържат рентабилността си. Но там ще паднат в друга яма, която ще обсъждаме друг път............ Ама там дупката е доста голяма..................
успех от мен
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЗнам че макар и без 1 акция отколе ти е кеф тук Вуте.
Ма бих желал да видя подобен коментар ( и със съответните цифрички) в темата на основната ти акция.
Както и мнението ти за последните резултати там.
за Евроинс още нямам отчет - и очаквам загуба!Last edited by tony1975; 31.10.2013, 20:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПечалба 11стинки на акция!
Възнаграждението към обслужващото дружество е намаляло с 50%(може би заради по-малкия брой покупко-продажби) и е в размер само на 3 180 000лева.
Успех на инвестиралите!
Ма бих желал да видя подобен коментар ( и със съответните цифрички) в темата на основната ти акция.
Както и мнението ти за последните резултати там.
Коментар
-
След ръста при цената на пшеницата през последните седмици пазарите сигурно ще се успокоят. Индия излиза на експортния пазар с предлагане на 2 млн. тона пшеница на първо време. Започна жътвата на пшеницата в Аржентина и Австралия. Докато в Аржентина вероятно реколтата няма да е добра – около 9,5-10 млн. тона, в Австралия резултатите ще бъдат добри – 25-25,5 млн. тона.
В Русия и Украйна времето /както и в БГ/ се оказва топло и влажно, което дава възможност за засяване /дори и след оптималните срокове/ и развитие на културите. До сега в Украйна са засети 75 млн. декара с есенници при планирани 81-82 млн. декара. В Русия са засети 140 млн. декара при планирани 162-163 млн. декара. При едно по-ранно застудяване нещата щяха да са по друг начин, но не и сега.
В САЩ напредва жътвата на соя и царевица. Добивите на царевицата се очакват 160-165 бушела/акър, а реколтата дори и след редукция на площите около 350-355 млн.тона.
Високата активност при покупките на царевица от Азия не прави проблем засега, защото реколтата в САЩ наистина е огромна. Наблюдава се нещо неприятно за нас. Азиатските вносители се насочват към САЩ за покупки на царевица като излизат от Украйна, където са купували през миналия сезон. В ЕС вносът на царевица ще падне с 50% от 10 на 5 млн. тона, което също основно се правеше от Украйна.
Нещата не са нито добре, нито зле. Цените на пшеницата у нас сега е 340-350 лв, царевицата 250лв, слънчоглед 530-540 лв. Не очаквам големи промени в следващите месеци. Сигнал за такива ще бъде лошо презимуване на есенниците в Северното полукълбо или проблеми в Южна Америка с царевица и соя. Явно е, че пшеницата там ще е проблемна.
Който чака по-високи цени през лятото на 2014г /за новата реколта/ - вероятно ДА. Но при по-ниски добиви – това определено, т.е. фин. резултат за фермерите ще е без особени промени. И това в случай, че проблемите в производството и този път наобиколят БГ.
Земята – вероятно няма да промени цената си. Поне няма фактори за големи промени.
Рентите – е те ще са леко /наистина леко/ нагоре в догонване на съотношението от САЩ – 70/30 в полза на рентата. Поне за този, който може да си го направи.
Акциите на Авданса – това не го виждам – никак – незнам.
Можем да направим следното – да проследим продажбите им през периода 06-12,2013г и от там да правим някакъв извод. Може ли някой да напише какво са продали от юни до сега? И имайте предвид, че това все още е отзвук от високите цени в края на 2012 и началото на 2013г.
това, за да се върнем на пистата на разсъжденията, а не на гледането по звездите - или Звездите ми говорят !!!!!!
дивидентът от този година - замина
сега ще гушна рентата - нея за какво да я прахосам????
Коментар
-
Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнениеНа 100 % съм съгласен с Baj_Lambi, писна ми от спама на оракула. То бива хвалене, ама прекалява и най-лошото е че не се усеща...
Иначе фактологически погледнато постовете ти че Атерата е балонизирана от 30 август 2012 говорят сами по себе си колко далновидно и обективно е твоето полезрение на инвеститорския хоризонтно ти не се тревожи за това-групата на Хима,където ти си се ушил ще тръгне напред,но това ще е малко по нататък.А до тогава си е като да чакаш от умрял писмо.Но ти не се притеснявай и се надявай,че в краен случай все от някъде ще получиш едно, за да не си останеш само с чакането
Last edited by orakula; 31.10.2013, 01:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Baj_Lambi Разгледай мнениеПриятелю,
Специално заради теб си направих труда да се регистрирам в този форум.
Тъй като веднъж седмично хвърлям по едно око какво се пише тук, няма как да не ми прави впечатление, че твоя спам вече заема почти 50% от всички постове.
Надявам се занапред да се придържаш към неписаните норми и да се изявяваш само тогава, когато ще добавиш стойност към този форум, а не просто взаимно да се навивате с други ентусиасти.
Иначе допринасяш за девалвацията на информационната стойност на форума, а също така оставяш впечатление, че поради някаква причина отчаяно имаш нужда цената на акцията да скочи много нагоре за много кратък период от време.
Също така е адски смешно да се говори тук за позиции, корекции, бикове, рога, копита и т.н. предивид това, каква ни е борсата и какви са оборотите. Ако искаш да разбереш истинския смисъл на тези понятия - играй на американския пазар, където се правят големите пари и се ядат големите шамари. Показателен за това е факта, че в щатите и европа повечето индекси са около и над нивата отпреди кризата (някои дори на all time high), а тук вече повече 4 години тъпчем на едно място.
Поздрави!
П.П. "Тапата на 2.30", както някой я нарече, беше моя. И това е другия показателен факт за нашия пазар - за тапа да се приема пакет от едва 35 хил. акции. Ако някой се интересува защо я няма - не е защото очаквам скоро да стане 3 лв, а защото следвам стратегията, която приех още с пускането на поръчката преди 6 мес - ако пазарът не позволи да се продаде на тези нива до този момент, тихо и кротко да си чакам дивидента. А като споменах дивидента - тук също ставате смешни с очакванията си за над 30 ст. на акция.
Не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти.
Уважих поста ти внимателно,от който се вижда ясно,че хем в Америка се печели добре и ни пращаш там,хем ти стискаш тук Атерите и неискаш да ги продадеш.Замисляйки се върху казаното от теб може да стигнем до извода,че или ти не си наясно със себе си и позицията си към финансовите пазари или Атера са навлезли спешно и неудържимо на пазара на земеделска земя в САЩ и са придобили всичката плодородна земя,поставяйки икономиката й в зависимо положение
и сега как да подходим-продаваме Атери и отиваме там или стискаме атери и гледаме тамколкото до мненята,които съм написал за бикове рога,копита,подкови и т.н.това са термини,които не са въведени от мен в този форум,пък и той не е официален, за да изисква книжовна форма на изказване
последното "не е препоръка" го разбрахме ама не става ясно за кое....Last edited by orakula; 30.10.2013, 22:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнениеНа 100 % съм съгласен с Baj_Lambi, писна ми от спама на оракула. То бива хвалене, ама прекалява и най-лошото е че не се усеща...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗащо.
Аз даже и не мога да си представя при такъв въпрос - какъв отговор ще има???
Коментар
Коментар