интересен момент тук е че нямаше ръст при обявяването на продажбите за ноември,но да видим...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеще има ли достатъчно кеш за дивидентите на лято?
Към момента се очертава дивидент около 38-40 ст. на акция (естествено не се знае какво ще се отчете през декември), така че за дивидента ще са необходими 34-35 млн., т.е. към края на годината ще има кеш обезпечаващ поне двойно дивидента, така че си мисля че изплащането е гарантирано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеПипбелов, трябва да се отчете и потенциалът за надоле, който тук пък съответно е доста по-малък отколкото при доста от другите набалончени акции.. Освен ако разбира се в момента не изхождаш от това, че акциите вървят само в една посока
2-та кинта така и не успя да ги тества.
Ма не бих се зарекъл в рамките на следващите 1-2 години че няма да бъдат прибити сериозните нива и на 2лв и и на 1.90. Особено при комбиниране на неблагоприятни фактори ( реколти, цени, пазари )
Особено след като надали скоро ще имаме такива сосни дивиденти като последните 3 години.
Ма засега да се насладим на това дето ще ни капне другата година, пък нататък ще го мислим.
Понастоящем не виждам никаква причина да ликвидирвам тая си позиция, хоризонт - поне до края на десетилетието. Освен ако те не решат да се самоликвидират по рано....ма надали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеТи на 7, макс до 10% потенциал горещо ли му думаш
За мене върха преди дивидента е в рейнджа 2.50 до макс 2.60, зависи от пазара като цяло. Средно 2.55 го сложи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениетепърва ще става горещо тук
не е препоръка!!!
За мене върха преди дивидента е в рейнджа 2.50 до макс 2.60, зависи от пазара като цяло. Средно 2.55 го сложи.
Отделно - след снасянето му не е изключено лятото да стане бая мразовито
Ма кат си гледам дивидентните пак тука май ми се заформя най високата див.д-ст.
Да видим как ще го докараме с таймингите и врътките дето смятам да правя между някои нисе дивидентни и тука, а после наобратно.
И дали ще си заслужава упражнението.
Неслучайно повечето акции на запад си ги търгувам през ИБ, ама една част ги купувам нарочно през мойто си ИП, та да съм максимално флексибилен и да мога да ги ползвам ако се наложи на БФБ без да навлизам в репа и задължения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНадявам се ония перачи червенотиквеници да не са решили да влизат и тука.
http://www.investor.bg/novini-i-anal...-lvdka,163288/
А това що никой не коментира ?
Май май ни се заформят наистина едно поне 30 стинки чисто къмто Май 14
Увеличих аз днес малко до 16%...повечко не ми позволяват лимитите, а и не е добре.
не е препоръка!!!Last edited by orakula; 16.12.2013, 01:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСпоред мене - повече. Ако турим 680 кинта (примерно) печалба на декарче - печалбица около 36 стинки. Вярно - и купена земя - но доста по-малко. А ако турим и приходи от ренти? Печалбицата иде към 38-40 стинки на акция, ако не и повече.
Т.е. отново давам същата прогноза за дивидент като миналото година - 38 стинки.Last edited by orakula; 16.12.2013, 01:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеПочти съгласен. С 3 стинки по малко според мене.
Това са си около 15% от сегашната пазарна. А пък спрямо мойта средна да не говорим дет е в пъти по малка
Само от тая артия догодина осигурени минимум 350лв месечен доход текущи.
Никак не зле.
За някои хорица си е мечтана немалка пенсия дет бачкат кат улави цял живот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТ.е. отново давам същата прогноза за дивидент като миналото година - 38 стинки.
Това са си около 15% от сегашната пазарна. А пък спрямо мойта средна да не говорим дет е в пъти по малка
Само от тая артия догодина осигурени минимум 350лв месечен доход текущи.
Никак не зле.
За някои хорица си е мечтана немалка пенсия дет бачкат кат улави цял живот.
Коментар
-
тук май земеделцитеще раздвижат нещата
рентите заплашително нарастват и е по-добре да обрботваш собствена земя
а и пазарите на зърно макар нестабилни и ниски все пак поглъщат продукцията
спадът на зърната може да продължи и това отново да спре процесите със земята
отделно е въпросът, че Адванса материализира за акционерите си доста малка част от потенциала поради много скъпата услуга
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение1 000 000 лева минаха, а няма един оракул една прогноза да дадеLast edited by orakula; 14.12.2013, 00:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНадявам се ония перачи червенотиквеници да не са решили да влизат и тука.
http://www.investor.bg/novini-i-anal...-lvdka,163288/
А това що никой не коментира ?
Май май ни се заформят наистина едно поне 30 стинки чисто къмто Май 14
Увеличих аз днес малко до 16%...повечко не ми позволяват лимитите, а и не е добре.
Т.е. отново давам същата прогноза за дивидент като миналото година - 38 стинки.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар