IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    ФЕД може леко да обърка очакванията
    по-добре ФЕД,отколкото спад на зърната като миналото лято

Коментар

• ФЕД може леко да обърка очакванията

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Ненабалончени.

Абсурдно е да наричаш "набалончена" акция, която е дала около 48 стинки дивидент тая година, ще раздаде около 38 стинки догодина, но се търгува на 2.3-2.4 кинта !!!

Ама нищо де - като зема още един дивидент, средната ми цена на акция ще падне до около 1.44 кинта - пък нека - набалончено.
        Импе, не четеш внимателно... Говоря за ДРУГИТЕ набалончени акции, не за Атерката, която и на мен ще снесе 85 ст. на хартия за две години..

Коментар

Борислав Николов въобще не го пишете в експертите с независимо мнение
          човека си влиза в кампании за понижаване на цената и говори неистини
          макар, че от неговите приказки пазара не помръдна и милиметър
          ами те си ги знаят повечето които са в бизнеса с земя-кой какво рекламира със каква цел и в каква посока го прави.По-важното според мен е че след големия пакет,който мина позицията видимо се раздвижи и обемите нарастнаха....да проследим как ще се отрази това на цената
          не е препоръка за ПП на ЦК

Коментар

• Борислав Николов въобще не го пишете в експертите с независимо мнение
            човека си влиза в кампании за понижаване на цената и говори неистини
            макар, че от неговите приказки пазара не помръдна и милиметър

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
              Хм, като се сетя колко анализи изчетохме, каква индикация било че собствениците на "Винпром Пещера" прозорливо и навреме излизат от пазара на земеделски земи...
              само неразбрахме тези дето писаха анализите да не се окажат "близки" на тези дето купуваха земята,че на мен ми казаха преди време едни хора-че се създава една изкуствена паника,за да могат да се свалят цените и да са по-изгодни за покупката на доста земя.Но аз понже не вярвам в конспиративните теории и не съм им почитател,приех нещата с насмешка....е вече не е точно така.Стана ми ясно,че земята тепърва ще тръгне нагоре и разумните купувачи пазаруват по много и сега.Ясно се очертават и кои ще са допълнителните фактори за това(нали и тези дето купуват сега го правят с цел да спечелят)
              не е препоръка за ПП на ЦК
              Last edited by orakula; 18.12.2013, 01:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
                Само още една статия да добавя относно апетита за покупки на земя от някои едри земеделците като цяло ...

http://www.capital.bg/biznes/kompani...at_vtoriia_na/

Без да е препоръка нали знаете !!
                Хм, като се сетя колко анализи изчетохме, каква индикация било че собствениците на "Винпром Пещера" прозорливо и навреме излизат от пазара на земеделски земи...

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                  Пипбелов, трябва да се отчете и потенциалът за надоле, който тук пък съответно е доста по-малък отколкото при доста от другите набалончени акции.. Освен ако разбира се в момента не изхождаш от това, че акциите вървят само в една посока
                  Ненабалончени.

Абсурдно е да наричаш "набалончена" акция, която е дала около 48 стинки дивидент тая година, ще раздаде около 38 стинки догодина, но се търгува на 2.3-2.4 кинта !!!

Ама нищо де - като зема още един дивидент, средната ми цена на акция ще падне до около 1.44 кинта - пък нека - набалончено.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Само още една статия да добавя относно апетита за покупки на земя от някои едри земеделците като цяло ...

http://www.capital.bg/biznes/kompani...at_vtoriia_na/

Без да е препоръка нали знаете !!

Коментар

тук май земеделцитеще раздвижат нещата
                      рентите заплашително нарастват и е по-добре да обрботваш собствена земя
                      а и пазарите на зърно макар нестабилни и ниски все пак поглъщат продукцията
                      спадът на зърната може да продължи и това отново да спре процесите със земята
                      отделно е въпросът, че Адванса материализира за акционерите си доста малка част от потенциала поради много скъпата услуга
                      Сега остава да окрупнят, да комасират; да добавят стойност на земята ( под формата на напоителни системи и др.) и средната им рента да хвръкне до 100 лв. Това разбира се няма да стане за месец два. По-скоро аз го виждам в периода 2-3 години. Междувременно нека земеделците да движат нещата, спрямо техния апетит и нужди. Като все пак остава да се види и догодина положението с продукцията и цените как ще е ... така че според мен ни очаква интересно бъдеще.

Весели празници колеги и успешна следваща година.

Не е препоръка !!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                        Няма да има никакъв проблем. Кеша по септемврийски отчет беше 44,5 млн. След изключително добрите продажби през октомври и ноември, нетния ръст на кеша (след приспадане на паричните потоци за покупка на нови ниви през същите 2 месеца) е 25,6 млн. Т.е общо към края на годината ще има около 70 млн.лв. кеш. (има някои входящи и изходящи потоци, които не мога да прогнозирам точно в момента - като постъпления от ренти и лихви и разходи за обслужващото дружество... но си мисля че в най-лошия случай ще си има 70 млн., даже по-скоро повече).

Към момента се очертава дивидент около 38-40 ст. на акция (естествено не се знае какво ще се отчете през декември), така че за дивидента ще са необходими 34-35 млн., т.е. към края на годината ще има кеш обезпечаващ поне двойно дивидента, така че си мисля че изплащането е гарантирано.
                        +1

Коментар

тук май земеделцитеще раздвижат нещата
                          рентите заплашително нарастват и е по-добре да обрботваш собствена земя
                          а и пазарите на зърно макар нестабилни и ниски все пак поглъщат продукцията
                          спадът на зърната може да продължи и това отново да спре процесите със земята
                          отделно е въпросът, че Адванса материализира за акционерите си доста малка част от потенциала поради много скъпата услуга
                          +1

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                            Много интересен човек си ... следя коментарите ти и отговорите на съфорумците.

Много ясно, че едното няма нищо общо с другото.

Всичко е едно голямо надлъгване, ... не си ли го разбрал.

Съвети не давам, ... като не ми искат, ... но мисля че прекалено много емоционално гледаш на нещата. Явно си симпатяга и голям мераклия да спечелиш, за което те поздравявам, аз уважавам оптимистите ... но с акциите шега не бива.

Цената не се вдига, заради новина. Просто някаква новина в България е толкова относително нещо, че много от опарилите се, от предишни "новини" винаги имат и едно наум ... в България това е задължително, ... иначе ... рано или късно гълташ вода.

Мен, ако питаш ... при такива новини се моли цената да падне, ... някой да се обърка ... та да купиш в ниското ... доколкото разбирам би трябвало да си инвеститор, а не спекулант.
                            благодаря ти за мнението,но си мисля че към настоящия момент акцията е подценена и ако трябва да се извърши някакво действие то е на покупка според мен

Коментар

• продажбите за ноември .....
                              по-добре виж цените по пристанищата

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                                интересен момент тук е че нямаше ръст при обявяването на продажбите за ноември,но да видим...
                                Много интересен човек си ... следя коментарите ти и отговорите на съфорумците.

Много ясно, че едното няма нищо общо с другото.

Всичко е едно голямо надлъгване, ... не си ли го разбрал.

Съвети не давам, ... като не ми искат, ... но мисля че прекалено много емоционално гледаш на нещата. Явно си симпатяга и голям мераклия да спечелиш, за което те поздравявам, аз уважавам оптимистите ... но с акциите шега не бива.

Цената не се вдига, заради новина. Просто някаква новина в България е толкова относително нещо, че много от опарилите се, от предишни "новини" винаги имат и едно наум ... в България това е задължително, ... иначе ... рано или късно гълташ вода.

Мен, ако питаш ... при такива новини се моли цената да падне, ... някой да се обърка ... та да купиш в ниското ... доколкото разбирам би трябвало да си инвеститор, а не спекулант.
                                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Working...
                                X