Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНенабалончени.
Абсурдно е да наричаш "набалончена" акция, която е дала около 48 стинки дивидент тая година, ще раздаде около 38 стинки догодина, но се търгува на 2.3-2.4 кинта !!!
Ама нищо де - като зема още един дивидент, средната ми цена на акция ще падне до около 1.44 кинта - пък нека - набалончено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеБорислав Николов въобще не го пишете в експертите с независимо мнение
човека си влиза в кампании за понижаване на цената и говори неистини
макар, че от неговите приказки пазара не помръдна и милиметър
не е препоръка за ПП на ЦК
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеХм, като се сетя колко анализи изчетохме, каква индикация било че собствениците на "Винпром Пещера" прозорливо и навреме излизат от пазара на земеделски земи...
не е препоръка за ПП на ЦКLast edited by orakula; 18.12.2013, 01:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнениеСамо още една статия да добавя относно апетита за покупки на земя от някои едри земеделците като цяло ...
http://www.capital.bg/biznes/kompani...at_vtoriia_na/
Без да е препоръка нали знаете !!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеПипбелов, трябва да се отчете и потенциалът за надоле, който тук пък съответно е доста по-малък отколкото при доста от другите набалончени акции.. Освен ако разбира се в момента не изхождаш от това, че акциите вървят само в една посока
Абсурдно е да наричаш "набалончена" акция, която е дала около 48 стинки дивидент тая година, ще раздаде около 38 стинки догодина, но се търгува на 2.3-2.4 кинта !!!
Ама нищо де - като зема още един дивидент, средната ми цена на акция ще падне до около 1.44 кинта - пък нека - набалончено.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Само още една статия да добавя относно апетита за покупки на земя от някои едри земеделците като цяло ...
http://www.capital.bg/biznes/kompani...at_vtoriia_na/
Без да е препоръка нали знаете !!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетук май земеделцитеще раздвижат нещата
рентите заплашително нарастват и е по-добре да обрботваш собствена земя
а и пазарите на зърно макар нестабилни и ниски все пак поглъщат продукцията
спадът на зърната може да продължи и това отново да спре процесите със земята
отделно е въпросът, че Адванса материализира за акционерите си доста малка част от потенциала поради много скъпата услуга
Весели празници колеги и успешна следваща година.
Не е препоръка !!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеНяма да има никакъв проблем. Кеша по септемврийски отчет беше 44,5 млн. След изключително добрите продажби през октомври и ноември, нетния ръст на кеша (след приспадане на паричните потоци за покупка на нови ниви през същите 2 месеца) е 25,6 млн. Т.е общо към края на годината ще има около 70 млн.лв. кеш. (има някои входящи и изходящи потоци, които не мога да прогнозирам точно в момента - като постъпления от ренти и лихви и разходи за обслужващото дружество... но си мисля че в най-лошия случай ще си има 70 млн., даже по-скоро повече).
Към момента се очертава дивидент около 38-40 ст. на акция (естествено не се знае какво ще се отчете през декември), така че за дивидента ще са необходими 34-35 млн., т.е. към края на годината ще има кеш обезпечаващ поне двойно дивидента, така че си мисля че изплащането е гарантирано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетук май земеделцитеще раздвижат нещата
рентите заплашително нарастват и е по-добре да обрботваш собствена земя
а и пазарите на зърно макар нестабилни и ниски все пак поглъщат продукцията
спадът на зърната може да продължи и това отново да спре процесите със земята
отделно е въпросът, че Адванса материализира за акционерите си доста малка част от потенциала поради много скъпата услуга
Коментар
-
Първоначално изпратено от daris Разгледай мнениеМного интересен човек си ... следя коментарите ти и отговорите на съфорумците.
Много ясно, че едното няма нищо общо с другото.
Всичко е едно голямо надлъгване, ... не си ли го разбрал.
Съвети не давам, ... като не ми искат, ... но мисля че прекалено много емоционално гледаш на нещата. Явно си симпатяга и голям мераклия да спечелиш, за което те поздравявам, аз уважавам оптимистите ... но с акциите шега не бива.
Цената не се вдига, заради новина. Просто някаква новина в България е толкова относително нещо, че много от опарилите се, от предишни "новини" винаги имат и едно наум ... в България това е задължително, ... иначе ... рано или късно гълташ вода.
Мен, ако питаш ... при такива новини се моли цената да падне, ... някой да се обърка ... та да купиш в ниското ... доколкото разбирам би трябвало да си инвеститор, а не спекулант.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеинтересен момент тук е че нямаше ръст при обявяването на продажбите за ноември,но да видим...
Много ясно, че едното няма нищо общо с другото.
Всичко е едно голямо надлъгване, ... не си ли го разбрал.
Съвети не давам, ... като не ми искат, ... но мисля че прекалено много емоционално гледаш на нещата. Явно си симпатяга и голям мераклия да спечелиш, за което те поздравявам, аз уважавам оптимистите ... но с акциите шега не бива.
Цената не се вдига, заради новина. Просто някаква новина в България е толкова относително нещо, че много от опарилите се, от предишни "новини" винаги имат и едно наум ... в България това е задължително, ... иначе ... рано или късно гълташ вода.
Мен, ако питаш ... при такива новини се моли цената да падне, ... някой да се обърка ... та да купиш в ниското ... доколкото разбирам би трябвало да си инвеститор, а не спекулант.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
Коментар