IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За някой ако 1-2 млн. не са пари ,то за мен са . Това вече е от години и несериозно звучи оправданието ,че видите ли договорите били заварено положение или пък ,че земята се държи за продаване и затова не се арендува и т.н . Всичко е въпрос на преговори ,ако не им стигат хората да наемат още

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
      Sorry за тъпия въпрос, но кой е Мариян ?
      Някой колега от форума ?
      - http://www.investor.bg/lektori/418/a...rdanov,171071/

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
        На събранието казаха че ще се опитат да купят около 30 000 и продадат около 30 000 декара през тази година.
        Мариян ги попита в кои райони купуват, но те не отговориха нищо конкретно само споделиха, че това са райони, които смятат че в бъдеще ще стават атрактивни.
        За ниските ренти една част от обяснението са наследени договори, които няма как да
        прекратят докато се плащат редовно.
        Sorry за тъпия въпрос, но кой е Мариян ?
        Някой колега от форума ?

Коментар

• казаха че разглеждат доста оферти на година около 60000 и много малък процент от тях
          се осъществяват, като сделки;
          обикновено земите които купуват са с договори, защото обикновено тези имоти дето стават за нещо са с договори;
          имали са случай и току що купен имот да бъде препродаден в комплект с други;
          сега не купуват в Добрич и Силистра
          това е от мен каквото съм запомнил, който си е водил записки може да сподели повече неща
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            Фортис,
            не знам как не се измори да задаваш едни и същи въпроси в някакъв форум, отиваш на ОСА или още по-лесно вдигаш телефона и се обаждашаш на ДВИ, ако не те удовлетворяват отговорите, търсиш изпълнителния директор, аз колкото пъти съм искал да говоря с някого и да задавам въпроси съм го правил. Ако не ти харесват отговорите нямаш много избор - просто не си купуваш или ако имаш - продаваш. Това са механизмите.
            Относно районите в който продават-купуват, трудно е да ти дават пълен отчет за всичко което са купили и продали, мисля че е напълно безмислено. Към всяко тримесечие ти дават по общини колко декари имат, можеш лесно да се ориентира всяко едно тримесечие къде са продавали/купували стига да искаш.

Успех ти желая!
            изморих се, но сега са почивни дни и нямам работа много много
            ако нещо не ми харесат отговорите - продавам, няма повече да се занимавам

Коментар

• Фортис,
              не знам как не се измори да задаваш едни и същи въпроси в някакъв форум, отиваш на ОСА или още по-лесно вдигаш телефона и се обаждашаш на ДВИ, ако не те удовлетворяват отговорите, търсиш изпълнителния директор, аз колкото пъти съм искал да говоря с някого и да задавам въпроси съм го правил. Ако не ти харесват отговорите нямаш много избор - просто не си купуваш или ако имаш - продаваш. Това са механизмите.
              Относно районите в който продават-купуват, трудно е да ти дават пълен отчет за всичко което са купили и продали, мисля че е напълно безмислено. Към всяко тримесечие ти дават по общини колко декари имат, можеш лесно да се ориентира всяко едно тримесечие къде са продавали/купували стига да искаш.

Успех ти желая!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                ...Те да продължават да плащат такива дивиденти, пък ти ако щеш си пазарувай.
                А дали ще е така и занапред

Коментар

• Фортиссов - ще чакаме с интерес и наживо отговорите на твоите въпроси.
                  Там обикновено ходи и едно дядо, дето ного разпитва, така че ни чака интересно сборище.

Шоков - мене пък ме кефи. Те да продължават да плащат такива дивиденти, пък ти ако щеш си пазарувай.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Според мен адциц по принцип не е перспективна форма за доход освен за мениджърите му
                    Има перспектива само ако е много подценен, но този специално никак не е от много подценените
                    Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                      На събранието казаха че ще се опитат да купят около 30 000 и продадат около 30 000 декара през тази година.
                      Мариян ги попита в кои райони купуват, но те не отговориха нищо конкретно само споделиха, че това са райони, които смятат че в бъдеще ще стават атрактивни.
                      За ниските ренти една част от обяснението са наследени договори, които няма как да

Защо не дават отчет къде купуват??? От кого се крият? От акциотерите ли???
                      Въпросът след това е - Кои са за тях атрактивните райони?
                      Това за наследените договори вече не тежи много, защото те едната част от тези наследени договори ги продават на други - нали активно търгуват.
                      Без да дадат точно инфо на всички въпроси - с цифри, а не отнесени отговори - съмненията ще си остават. Нека да дадат цифри - всеки сам ще си прецени????
                      Как може да дадат такъв отговор на Мариян - за районите където купуват???? Това на какво прилича?????????????

Навремето бях на едно ОС, където много активно започнаха и неудобни въпроси към управляващите. Един от тяхведнага се опита да подтави така нещата, че това е вътрешна информация. Обаче собственика на дружеството го отряза, че на ОС може да се задават всякакви въпроси и да се търсят адекватни отговори.

Коментар

• На събранието казаха че ще се опитат да купят около 30 000 и продадат около 30 000 декара през тази година.
                        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          Изпратих следните въпроси към фонда за ОС. Ако нещо съм пропуснал моля да допълвате.

Задавам въпросите си предварително, за да може да се подготвите с отговорите.

1.Какъв процент от закупените земи през 2013г и отделно през периода 01.2014-03.2014г са били с договори за аренда? Какъв е средният размер на арендните плащания на тези закупени земи – по-договорите подписани от предходния собственик? Има ли някакви предоговарния след това, какво са променили новите договорки – в стойност и в какъв срок са се случвали?

2.В кои общини са закупувани земи през 2013г и 01.2014-03.2014г – като области и размери на покупките по общини – примерно най-големите 20 общини? Какъв размер от тях веднага са отдадени под аренда?

3.В кои общини са продадени земи през 2013г и отделно през периода 01.2014-03.2014 година?

4.Какъв процент от продажбите на земи през 2013г и отделно през периода 01.2014-03.2014г са били с договори за аренда и каква е била средната рента на продадените земи?

5.При продажба на собствени земи през стопанска година, фонда получава ли рентата за съответната година или тя се получава от новия собственик?

6.Какъв процент от закупените през настоящата стопанска година /начало 01.09.2014г/ земи са с преотстъпено прав за получаване на рента то стария собственик?

7.В кои общини собствената на фонда земя е с най-голям процент на липсващи договори за аренда – съответно приходи? Можете да фиксирате данните към 31.12.2014г и 31.03.2014 година.

8.С каква срочност са договорите за аренда на фонда – по проценти до 1г, до 3г, до 5 години или нещо подобно?

9.Защо около 63 хил. декара са без арендни договори – или без приходи към фонда?

10.Какво означава подготовка за продажба – прекратява се договора за аренда, не се получава рента по някаква причина или нещо друго?

11.Като се има предвид, че фондът е крупен собственик, рента от около 36лв/декар за 2013г и то на отдадените под аренда площи е много ниска. Според Вас на какво се дължи това?

12.Ако има спорове по договори на придобити земи в какъв среден срок се уреждат и през това време получава ли се получава рента?

13.При закупуването на нови земи без договори в какъв срок те се отдават под аренда?

14.Земите на фонда, за които няма сключени договори за аренда и не се получава плащане – какво се случва с тях? Не се обработват или се обработват без ФОНДА да получава плащане? Правите ли проверка тези неотданени земи в какво състояние са – обработваеми или не? Някой получава ли за тях субсидия по СЕПП или национални плащания?

Може да ми отговорите и писмено преди ОС. Предвид на Вашите отговори вероятно ще имам още въроси.
                          +1
                          много добре си поставил въпросите Форти-с интерес ще чакам отговорите им!!!

Коментар

• Изпратих следните въпроси към фонда за ОС. Ако нещо съм пропуснал моля да допълвате.

Задавам въпросите си предварително, за да може да се подготвите с отговорите.

1.Какъв процент от закупените земи през 2013г и отделно през периода 01.2014-03.2014г са били с договори за аренда? Какъв е средният размер на арендните плащания на тези закупени земи – по-договорите подписани от предходния собственик? Има ли някакви предоговарния след това, какво са променили новите договорки – в стойност и в какъв срок са се случвали?

2.В кои общини са закупувани земи през 2013г и 01.2014-03.2014г – като области и размери на покупките по общини – примерно най-големите 20 общини? Какъв размер от тях веднага са отдадени под аренда?

3.В кои общини са продадени земи през 2013г и отделно през периода 01.2014-03.2014 година?

4.Какъв процент от продажбите на земи през 2013г и отделно през периода 01.2014-03.2014г са били с договори за аренда и каква е била средната рента на продадените земи?

5.При продажба на собствени земи през стопанска година, фонда получава ли рентата за съответната година или тя се получава от новия собственик?

6.Какъв процент от закупените през настоящата стопанска година /начало 01.09.2014г/ земи са с преотстъпено прав за получаване на рента то стария собственик?

7.В кои общини собствената на фонда земя е с най-голям процент на липсващи договори за аренда – съответно приходи? Можете да фиксирате данните към 31.12.2014г и 31.03.2014 година.

8.С каква срочност са договорите за аренда на фонда – по проценти до 1г, до 3г, до 5 години или нещо подобно?

9.Защо около 63 хил. декара са без арендни договори – или без приходи към фонда?

10.Какво означава подготовка за продажба – прекратява се договора за аренда, не се получава рента по някаква причина или нещо друго?

11.Като се има предвид, че фондът е крупен собственик, рента от около 36лв/декар за 2013г и то на отдадените под аренда площи е много ниска. Според Вас на какво се дължи това?

12.Ако има спорове по договори на придобити земи в какъв среден срок се уреждат и през това време получава ли се получава рента?

13.При закупуването на нови земи без договори в какъв срок те се отдават под аренда?

14.Земите на фонда, за които няма сключени договори за аренда и не се получава плащане – какво се случва с тях? Не се обработват или се обработват без ФОНДА да получава плащане? Правите ли проверка тези неотданени земи в какво състояние са – обработваеми или не? Някой получава ли за тях субсидия по СЕПП или национални плащания?

Може да ми отговорите и писмено преди ОС. Предвид на Вашите отговори вероятно ще имам още въроси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                              Някой ходил ли е на срещата на инвеститорите вчера ?

Нещо интересно от нея ?
                              като гледам никой нищо не казва....явно не е имало присъстващи от тук пишещите колеги(ако все пак има някой присъствал ще сме му благодарни ако даде някакво инфо по въпроса)

Коментар

• Някой ходил ли е на срещата на инвеститорите вчера ?

Нещо интересно от нея ?

Коментар

Working...
                                X