IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• аз няма да присъствам тази година за съжаление понеже имам доста неща,които трябва да свърша и няма как да отложа искаше ми се да се запознаем и да изпием по някоя бира заедно....но пък живот и здраве ще го отложим за догодина....
    ти с кой колега ще ходиш?
    ако кажат нещо интересно пиши после...
    лека вечер от мен
    Last edited by orakula; 11.05.2014, 23:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
      има ли колеги от форума които ще ходят на ОСА?
      нашата групичка сме двама
      какво да нося, че да ме познаете?
      ти какво ще носиш?

Коментар

• има ли колеги от форума които ще ходят на ОСА?

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
          Какво ти е мнението за влиянието на събитията в Украйна за реколтата там... Поне теоритично трябва да има ръст в себестойността от евентуално повишени цени на горива, торове и т.н. в следствие на нестабилността там, което да повлияе и на цените.

За събирането на реколтата - не знам къде точно са земеделските райони - доколкото съм запознат Източната размирна част е индустриалната, но не знам дали е така. Ако има по-равномерно разпределение на земеделските райони, предполагам може да има проблеми предвид събитията на изток.

И накрая - за износа. Предполагам основно Украйна изнася през черноморските пристанища. Кримските явно ще са недостъпни, а не знам дали Одеса може да поеме всичко, а и тя не е много стабилна май....

Поне според мен, събията ще се отразят в някаква степен на пазара, извън чисто метереологични и пазарни фактори, но знам ли....

Относно Украйна:
          1.Определено в страната има финансова криза /+ всички останали/. Няма валута, намален внос и т.н. Още от есента се знаеше, че Украйна и Русия поръчват по-малко семена за пролетници. Очаквам по-лошо гледане на посевите и по-малки реколти. Колко ще се отрази това – предполагам, че 5-10%, но няма как точно да се определи.
          2.Относно повишението на себестойността. Да, това е така, но в рамките на един сезон няма да окаже влияние върху пазара, т.е. по-малко засяване с цел избягване на загуби. А нещо произведе ли се – трябва да се продаде. Тук нещата са средносрочни 3-5 години.
          Това мисля, но то е много относително, без точна калкулация.

Продължава тенденцията на бързо увеличение на световното производство на всички култури. По-високите цени предизвикват разширяване на площите, влагане на повече средства в производството и по-добри резултати. От друга страна нови сортове, разширяване на поливните площи.
          САЩ и Китай са лидери в поливането. Няма как по друг начин да се произвежда толкова стабилно големи количества царевица. Продадените 160 дек при 5100лв/декар са поливни площи.

Разговарях с приятели, които са клиенти на Адванс и купуват земя от тях.
          Има ли в района фермер с пари – те не му отдават под аренда, а го натискат да купува. Обаче цената, която чух не е много висока.
          Покупките на фонда са на ниски цени – ако купят.
          Имат доста необработваеми земи – 15-25-30%.
          Подобрявам си мнението за фонда, но моите подозрения, че голяма част от нивите им не се работят се затвърждава.
          Купуват земи, макар и трудно, но не много скъпо. След това се опитват да препродават, но разликата, която правят е 200-250-300 лв.
          Определено мога да кажа, че ракета тук не търсете. Не мога точно да изчисля доходността им слез 2-3 години, защото непрекъснато ме изненадват с добри новини. Като отчитам и пазара на зърно по света, в БГ, доходността на фермерите, динамиката на арендите и др такива неща, предполагам, че обща доходност от 15-18% или малко отгоре /капиталова и дивиденти/ ще бъде достижима, което за мен е повече от добре. Това го имам предвид без обезценяване на основния актив, т.е. разпродажба на земята по какъвто и да е механизъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            още ли се чудите докъде ще е шуса и кога ще е старта?
            чудя се защо ни товариш с безсмислените си изказвания?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

Предполагам, че производството на пшеница ще се понижи още в САЩ, Украйна и Русия. Понижението обаче няма да е много голямо.
              Какво ти е мнението за влиянието на събитията в Украйна за реколтата там... Поне теоритично трябва да има ръст в себестойността от евентуално повишени цени на горива, торове и т.н. в следствие на нестабилността там, което да повлияе и на цените.

За събирането на реколтата - не знам къде точно са земеделските райони - доколкото съм запознат Източната размирна част е индустриалната, но не знам дали е така. Ако има по-равномерно разпределение на земеделските райони, предполагам може да има проблеми предвид събитията на изток.

И накрая - за износа. Предполагам основно Украйна изнася през черноморските пристанища. Кримските явно ще са недостъпни, а не знам дали Одеса може да поеме всичко, а и тя не е много стабилна май....

Поне според мен, събията ще се отразят в някаква степен на пазара, извън чисто метереологични и пазарни фактори, но знам ли....

Коментар

Ха толкова май и ги четете нали !? За кои и колко години сте чели за шусове, че не е ясно, като само през миналата за първи път са ви дали сериозен дивидент, а за тази година официално ви информираха, че такъв бомбастичен дивидент остава в историята )) Четете ги тези официални информации, които ви спускат от балоняка, не се оставяйте на самонабалончването във форума, да ви отнеме представата за реалността За усредняването - Избягвам да усреднявам балоняци
                Балон ? Стига се излага !

Вземи изсмятай малко наличния кеш + земи + други имоти, при ~ 0 лв. задължения и ги съотнеси към акциите. Изкарай някое число и го изкоментирай тук, а недей само да хвърляш модерни думички.... Айде да ми говориш примерно за надценена акция, няма да се съглася, но ще те разбера.... ама да ми цепиш някакви "балони" точно тук ?!? Дай малко анализ, това не ти е BGMAMA все пак

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                  тези шусове ги четем преди раздаването на всеки дивидент в последните години...кажи го поне със спих или нещо подобно......да се внесе малко разнообразие
                  Ха толкова май и ги четете нали !? За кои и колко години сте чели за шусове, че не е ясно, като само през миналата за първи път са ви дали сериозен дивидент, а за тази година официално ви информираха, че такъв бомбастичен дивидент остава в историята )) Четете ги тези официални информации, които ви спускат от балоняка, не се оставяйте на самонабалончването във форума, да ви отнеме представата за реалността За усредняването - Избягвам да усреднявам балоняци
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• USDA направи първата си прогноза за 2014 – 2015 МГ.
                    Прави впечатление, че реколтата от царевица остава на нивото от предходната година – 979 млн. тона, което е втори много добър резултат. Запасите то царевица се повишават от 168,4 млн. тона до 181,7 млн. тона. Потреблението нараства от 942,2 млн. тона на 964,3 млн. тона.
                    При пшеницата производството има спад от 17 млн. тона, но крайните запаси се увеличават с почти 1 млн. тона до 187,4 млн. тона.
                    При соята производството расте бързо до 299,82 млн. тона от 283,79 млн. тона. Запасите от соя се увеличават от 66,98 млн. тона на 82,23 млн. тона. При маслените малко успокоение може да бъде намаляващото с 2,1 млн. тона до 40,45 млн. тона производство на слънчоглед, като то основно идва от Аржентина.

Наистина ли това ще се получи????
                    Трябва да се има предвид следното:
                    1.USDA винаги стартира годината с много високи резултата и постепенно намалява или задържа. Много рядко може да се види различни движения при нейните прогнози – нагоре – надолу.
                    2.Тяхната прогноза е статична, към определен момент, а от там нататък се разчита на много добри метеорологични условия.

Предполагам, че производството на пшеница ще се понижи още в САЩ, Украйна и Русия. Понижението обаче няма да е много голямо.
                    При царевицата – САЩ няма да успеят отново да произведат 354 млн. тона царевица, а около 340 млн. тона.
                    Проблем засега виждам в маслените, където голямото производство на соя повишава много запасите. Тук площите в САЩ се увеличават и от там е повишеното производство.
                    Засега виждам цените на пшеницата около 330-360 лв, на царевицата 300-320лв, на слънчоглед 600лв. Но е много вероятно сушата да напредне и нещата да се променят.

Коментар

• Само да имам малко време ще напиша за прогнозите на USDA.
                      Сега ще отбележа един търг проведен в САЩ. Продадена е ферма със 159,5 мек обработваема земя и 2,4 дек необработваема. Средните добиви от царевица са били над 1380 кг. На търгът е имало 27 участници. Цената е стартирала от 1 977 USD/декар, търгът се е провел много бързо, а цената достига 3 632 USD/декар. Купувачът е съседен фермер. Това е над 5 100 лв/декар.

Коментар

още ли се чудите докъде ще е шуса и кога ще е старта?
                        тези шусове ги четем преди раздаването на всеки дивидент в последните години...кажи го поне със спих или нещо подобно......да се внесе малко разнообразие
                        сигурно нямаш от тези и ти се ще да си добавиш от тях на по нисичка цена...........е след датата на корекция може и да се оредиш на около 2.50
                        Last edited by orakula; 11.05.2014, 01:58.

Коментар

• още ли се чудите докъде ще е шуса и кога ще е старта?
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...rafond,171978/

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Вчера USDA публикува майския си доклад.
                              В случй, че прогнозата им се сбъдне - край на всичките ни мечти ......
                              Кажи за какво става дума, че тая област (земеделската) ми е малко далечна. Благодаря предварително.

Коментар

• Вчера USDA публикува майския си доклад.
                                В случй, че прогнозата им се сбъдне - край на всичките ни мечти ......

Коментар

Working...
                                X