Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнението сега момента също е най-подходящ, някои да попита приелите закона, какво са имали в предвид, как се очаква да работи този закон (с две думи детайлите на замисъла)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ilioo Разгледай мнениеРазбирам те, но те не притежаат земя, а акции на компания. Като си купя акции на Apple, телефон ли си купувам?
При ликвидация да дружество, не се раздава земя на инвеститорите, а се разпродава и се плащат парички.
Ако бъркам ...
- Несъразмерство на санкцията. Как така ще ни наложат глоби от порядъкът на 22 КБ, за това, че някой офшоркаджия е купил например 5 акции за 12 кинта? Все едно да ти дадат доживотна присъда за неправилен десен завой.
- Реално санкционирани лица. Налагайки такава глоба, те реално санкционират не компанията като някакъв юридически абстрактен субект, а нейните акционери - мене, тебе, Фортиссов и т.н. На мен една такава глоба ще ми струва например 500-600 кинта - съразмерен дял от компанията в която съм инвестирал, БЕЗ да броя капиталови загуби. Е, каква е МОЯТА вина, че да бъда санкциониран? АЗ ли съм извършил нарушението - аз ли съм офшоркаджия? Могъл ли съм и мога ли аз да спра офшоркаджията да купи пет акции или пет милиона акции, че АЗ да бъда наказван и ощетяван? Ръководството ли - на компанията в която съм инвестирал - ли има вина и може ли то да спре офшоркаджията да си купи пет акции или 5 милиона акции - на един по закон свободен пазар? - Ами не, не и не. Не е ли очевидно, че в случая ВСЕКИ акционер има пълното право да съди и огромна вероятност да ОСЪДИ държавата за нанесени имуществени щети, а по Конституция държавата трябва да компенсира тия щети? Ако това се случи (а би трябвало), КОЙ ще плаща обезщетенията? Мръсни боклуци като менда ли - или пак данъкоплатеца, тоест ние в някакъв смисъл сами на себе си да плащаме обезщетения?
- Очевидно противоречие в законите. Първо - не могат да забранят на публични компании да притежават недвижими имоти извън регулация - такъв закон няма и не може да има, защото е абсурден. Второ - законът не поставя ограничения върху търговията над акциите на публични компании - той не забранява и не може да забрани на никое физическо или юридическо лице да си купи акции на някоя компания. КАК едно АД или в случаят АДСИЦ да забрани на някоя офшорка да купи нейни акции, щом законът не и позволява така? Не наказват ли тогава Атерката ни за действие извършено от друг (покупката на акции от офшорка), която дружеството и ръководството и просто няма как да предотврати?
- Индиректно ощетени лица. Атерката е една от водещите инвестиции в доста от пенсионните фондове. Голяма част от тези 22 КБ реално ще излязат от джоба на обикновените хора, осигуряващи се във втория и третия стълб на пенсионната система - като се удари доходността на техните фондове... и най-гнусното е, че след месец или година някой политически парцал като менда ПАК ще обвини ПФ, че доходността им била малка, след като лично е натиснала доходността им надолу... все едно да блъснеш баба си по стълбите и да я питаш защо тича.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеАко въобще се стигне до ликвидация - то няма да е ликвидация, а продажба само на земеделската земя, приходите от нея ще бъдат около 200-220 млн. лева. Това с хоризонт на продажби до юни.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеЕдва ли има по-подходящ момент ДВИ-то или г-н Манолов да вземат отношение относно влиянието на законовата промяна конкретно върху Атера.
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеА бре аз напълних спекулативно, за вас не знам. Тука ще пада бърза печалба при тея обеми... тя падна вече де...Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от ilioo Разгледай мнениеРазбирам те, но те не притежаат земя, а акции на компания. Като си купя акции на Apple, телефон ли си купувам?
При ликвидация да дружество, не се раздава земя на инвеститорите, а се разпродава и се плащат парички.
Ако бъркам ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПроблемът е, че само ги пцуем, вместо да правим с тях други неща - а в градинката зад парламентът има такива красиви дървеса с удобни, яки хоризонтални клони....
Крайно време е като пада правителство, да пада направо в казана, защото иначе няма управия.
всички наред едно и също правят
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеПсуваме управляващите! Любимците от БСП и ДПС са в опозиция (за вторите -само официално). И аз да съм в опозиция, и аз ще гласувам при очевидно безумие, сега всички си спомниха войната пред парламента миналата година - всички се надявахме на по-добро...
Тук е заровен по-сериозен въпрос за спекулата със земя, евросредства и кой я притежава в момента, ама подхода показва умението да е управлява, а резултатът е на платформата. Некое прасе доволно потрива ръце
Крайно време е като пада правителство, да пада направо в казана, защото иначе няма управия.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар