IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Тук има и някои други аспекти, които правят законът и прилагането му противоправни:
    - Несъразмерство на санкцията. Как така ще ни наложат глоби от порядъкът на 22 КБ, за това, че някой офшоркаджия е купил например 5 акции за 12 кинта? Все едно да ти дадат доживотна присъда за неправилен десен завой.
    - Реално санкционирани лица. Налагайки такава глоба, те реално санкционират не компанията като някакъв юридически абстрактен субект, а нейните акционери - мене, тебе, Фортиссов и т.н. На мен една такава глоба ще ми струва например 500-600 кинта - съразмерен дял от компанията в която съм инвестирал, БЕЗ да броя капиталови загуби. Е, каква е МОЯТА вина, че да бъда санкциониран? АЗ ли съм извършил нарушението - аз ли съм офшоркаджия? Могъл ли съм и мога ли аз да спра офшоркаджията да купи пет акции или пет милиона акции, че АЗ да бъда наказван и ощетяван? Ръководството ли - на компанията в която съм инвестирал - ли има вина и може ли то да спре офшоркаджията да си купи пет акции или 5 милиона акции - на един по закон свободен пазар? - Ами не, не и не. Не е ли очевидно, че в случая ВСЕКИ акционер има пълното право да съди и огромна вероятност да ОСЪДИ държавата за нанесени имуществени щети, а по Конституция държавата трябва да компенсира тия щети? Ако това се случи (а би трябвало), КОЙ ще плаща обезщетенията? Мръсни боклуци като менда ли - или пак данъкоплатеца, тоест ние в някакъв смисъл сами на себе си да плащаме обезщетения?
    - Очевидно противоречие в законите. Първо - не могат да забранят на публични компании да притежават недвижими имоти извън регулация - такъв закон няма и не може да има, защото е абсурден. Второ - законът не поставя ограничения върху търговията над акциите на публични компании - той не забранява и не може да забрани на никое физическо или юридическо лице да си купи акции на някоя компания. КАК едно АД или в случаят АДСИЦ да забрани на някоя офшорка да купи нейни акции, щом законът не и позволява така? Не наказват ли тогава Атерката ни за действие извършено от друг (покупката на акции от офшорка), която дружеството и ръководството и просто няма как да предотврати?
    - Индиректно ощетени лица. Атерката е една от водещите инвестиции в доста от пенсионните фондове. Голяма част от тези 22 КБ реално ще излязат от джоба на обикновените хора, осигуряващи се във втория и третия стълб на пенсионната система - като се удари доходността на техните фондове... и най-гнусното е, че след месец или година някой политически парцал като менда ПАК ще обвини ПФ, че доходността им била малка, след като лично е натиснала доходността им надолу... все едно да блъснеш баба си по стълбите и да я питаш защо тича.
    Не търси справедливост !!!! Адванса хакат няколко хилки адвокатски хонорар на много по-малко вземане. Тук къде е справедливостта?

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
      то сега момента също е най-подходящ, някои да попита приелите закона, какво са имали в предвид, как се очаква да работи този закон (с две думи детайлите на замисъла)
      Ти наистина ли мислиш, че може да получиш какъвто и да е смислен отговор от тия кретеноиди ??? Все едно да питаш някой хъхряк от Максуда какво му е мнението за квантовата механика...
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ilioo Разгледай мнение
        Разбирам те, но те не притежаат земя, а акции на компания. Като си купя акции на Apple, телефон ли си купувам?
        При ликвидация да дружество, не се раздава земя на инвеститорите, а се разпродава и се плащат парички.

Ако бъркам ...
        Тук има и някои други аспекти, които правят законът и прилагането му противоправни:
        - Несъразмерство на санкцията. Как така ще ни наложат глоби от порядъкът на 22 КБ, за това, че някой офшоркаджия е купил например 5 акции за 12 кинта? Все едно да ти дадат доживотна присъда за неправилен десен завой.
        - Реално санкционирани лица. Налагайки такава глоба, те реално санкционират не компанията като някакъв юридически абстрактен субект, а нейните акционери - мене, тебе, Фортиссов и т.н. На мен една такава глоба ще ми струва например 500-600 кинта - съразмерен дял от компанията в която съм инвестирал, БЕЗ да броя капиталови загуби. Е, каква е МОЯТА вина, че да бъда санкциониран? АЗ ли съм извършил нарушението - аз ли съм офшоркаджия? Могъл ли съм и мога ли аз да спра офшоркаджията да купи пет акции или пет милиона акции, че АЗ да бъда наказван и ощетяван? Ръководството ли - на компанията в която съм инвестирал - ли има вина и може ли то да спре офшоркаджията да си купи пет акции или 5 милиона акции - на един по закон свободен пазар? - Ами не, не и не. Не е ли очевидно, че в случая ВСЕКИ акционер има пълното право да съди и огромна вероятност да ОСЪДИ държавата за нанесени имуществени щети, а по Конституция държавата трябва да компенсира тия щети? Ако това се случи (а би трябвало), КОЙ ще плаща обезщетенията? Мръсни боклуци като менда ли - или пак данъкоплатеца, тоест ние в някакъв смисъл сами на себе си да плащаме обезщетения?
        - Очевидно противоречие в законите. Първо - не могат да забранят на публични компании да притежават недвижими имоти извън регулация - такъв закон няма и не може да има, защото е абсурден. Второ - законът не поставя ограничения върху търговията над акциите на публични компании - той не забранява и не може да забрани на никое физическо или юридическо лице да си купи акции на някоя компания. КАК едно АД или в случаят АДСИЦ да забрани на някоя офшорка да купи нейни акции, щом законът не и позволява така? Не наказват ли тогава Атерката ни за действие извършено от друг (покупката на акции от офшорка), която дружеството и ръководството и просто няма как да предотврати?
        - Индиректно ощетени лица. Атерката е една от водещите инвестиции в доста от пенсионните фондове. Голяма част от тези 22 КБ реално ще излязат от джоба на обикновените хора, осигуряващи се във втория и третия стълб на пенсионната система - като се удари доходността на техните фондове... и най-гнусното е, че след месец или година някой политически парцал като менда ПАК ще обвини ПФ, че доходността им била малка, след като лично е натиснала доходността им надолу... все едно да блъснеш баба си по стълбите и да я питаш защо тича.

Коментар

• Дали няма скрита някоя под точка , -да се продава на офшорки на лииииизинг ???

Коментар

• то сега момента също е най-подходящ, някои да попита приелите закона, какво са имали в предвид, как се очаква да работи този закон (с две думи детайлите на замисъла)
            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• И аз подкрепих..... с ~ 5дка. Редно е да ни осветлят как ще се прилагат новите ограничителни мерки.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Ако въобще се стигне до ликвидация - то няма да е ликвидация, а продажба само на земеделската земя, приходите от нея ще бъдат около 200-220 млн. лева. Това с хоризонт на продажби до юни.
                А не е ли по-лесно и ефективно и очевидно, вместо да правим ликвидация, за 1% от тия пари да наемем килъри, които да ни разчистят сметките с неколцина разбойници-политици? Докога ще търпим гаври?

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                  Едва ли има по-подходящ момент ДВИ-то или г-н Манолов да вземат отношение относно влиянието на законовата промяна конкретно върху Атера.
                  да, подкрепям

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                    А бре аз напълних спекулативно, за вас не знам. Тука ще пада бърза печалба при тея обеми... тя падна вече де...
                    На колко ги взе ?!
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• А бре аз напълних спекулативно, за вас не знам. Тука ще пада бърза печалба при тея обеми... тя падна вече де...
                      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Едва ли има по-подходящ момент ДВИ-то или г-н Манолов да вземат отношение относно влиянието на законовата промяна конкретно върху Атера.

Коментар

• Ако въобще се стигне до ликвидация - то няма да е ликвидация, а продажба само на земеделската земя, приходите от нея ще бъдат около 200-220 млн. лева. Това с хоризонт на продажби до юни.

Коментар

• Първоначално изпратено от ilioo Разгледай мнение
                            Разбирам те, но те не притежаат земя, а акции на компания. Като си купя акции на Apple, телефон ли си купувам?
                            При ликвидация да дружество, не се раздава земя на инвеститорите, а се разпродава и се плащат парички.

Ако бъркам ...
                            слушам различни търгования на закона, аз не съм специалст в това направление

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Проблемът е, че само ги пцуем, вместо да правим с тях други неща - а в градинката зад парламентът има такива красиви дървеса с удобни, яки хоризонтални клони....

Крайно време е като пада правителство, да пада направо в казана, защото иначе няма управия.
                              то от предното тръгнаха нещата така, не само от това
                              всички наред едно и също правят

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                                Псуваме управляващите! Любимците от БСП и ДПС са в опозиция (за вторите -само официално). И аз да съм в опозиция, и аз ще гласувам при очевидно безумие, сега всички си спомниха войната пред парламента миналата година - всички се надявахме на по-добро...
                                Тук е заровен по-сериозен въпрос за спекулата със земя, евросредства и кой я притежава в момента, ама подхода показва умението да е управлява, а резултатът е на платформата. Некое прасе доволно потрива ръце
                                Проблемът е, че само ги пцуем, вместо да правим с тях други неща - а в градинката зад парламентът има такива красиви дървеса с удобни, яки хоризонтални клони....

Крайно време е като пада правителство, да пада направо в казана, защото иначе няма управия.

Коментар

Working...
                                X