Първоначално изпратено от puf paf
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Пада ограничението за публичните дружества с участие на офшорки да притежават земеделски земи
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеИзлезна отчета за Q1 2015 - http://www.x3news.com/?page=Reports&...=5540aaef8f054
Е? Да купуваме ли или да продаваме
Иначе сериозно, похвално е, че въпреки всичко са купили над 4К дка земя през тримесечието!
Коментар
-
Излезна отчета за Q1 2015 - http://www.x3news.com/?page=Reports&...=5540aaef8f054
Е? Да купуваме ли или да продавамеМнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Скъсах го не защото имам нещо против фирмата ,а защото беше на неподходящо място на вратата на входа .Мисълта ми беше ,че са плъзнали навсякъде с рекламитеПървоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеВ крайности изпадате - само по един плакат се скъсали !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеИ аз като ги видя ще им късам плакатите - и аз имам акции в Софкома
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеВчера скъсах един плакат на "Агрион" залепен на нашия вход ...
Скоро имаше статия с тях и се говореше ,ако не се лъжа за 500-600 лв./д-ка ,ама не знам дали някой им продава освен крайно нуждаещите .т.е изземват се функциите на заложните къщи
Коментар
-
Вчера скъсах един плакат на "Агрион" залепен на нашия вход ...
Скоро имаше статия с тях и се говореше ,ако не се лъжа за 500-600 лв./д-ка ,ама не знам дали някой им продава освен крайно нуждаещите .т.е изземват се функциите на заложните къщиLast edited by toto 2; 27.04.2015, 21:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеОтносно присъствието им в градовете си абсолютно прав колега. Те почти едновременно отвориха лъскави офиси в повечето големи градове. Да не говорим ,че отварянето им дори беше рекламирано по телевизиите. В моя град забелязвам, че присъстват като голямо рекламно каре всяка седмица във вестника на Кауфланд. А селата са ги облепили с плакати все едно са преди избори !Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеПотвърждавам, че и аз имам такова впечатление, само че от градовете.... Поне в няколко града съм виждал лъскави офиси в центъра на дадения град.
На входовете на жилищните блокове пък са разлепени рекламни плакати...
Явно разчитат, че и в градовете ще намерят собственици на земя, така че не атакуват само селата.
====
Иначе, ако трябва да съм честен, дори и за такъв оптимист за развитието на бизнеса със земеделски земи като мене, хипер-активността им ме изненадва.
Освен лъскавите офиси в градовете и споменатите масови реклами в градове и села, да не забравяме, че са и първия (поправете ме ако греша) търговец на земеделска земя, които почна да рекламира по телевизията
Явно сметнаха за целесъобразно дори да налеят пари за да се опитат да си купят подходящо законодателство.
Като цяло, след последните две немного добри години за земеделците, като че ли настъпи едно отрезвяване в очакванията за запазване на бурните ръстове на цената на земята, което се споделя и много хора тук във форума.
Но като погледна как тия пичове инвестират като за световно средства за да си подсигурят купуването на земи, почвам да се чудя дали не сме подценили потенциала за продължаващо нарастване ?
Обективно погледнато - за какво биха купували толкова агресивно земи, ако не очакват ръст... аз поне не съм чул да са накупили трактори и комбайни, за да си обработват тези декари които изкупуват толкова агресивно ?
Относно присъствието им в градовете си абсолютно прав колега. Те почти едновременно отвориха лъскави офиси в повечето големи градове. Да не говорим ,че отварянето им дори беше рекламирано по телевизиите. В моя град забелязвам, че присъстват като голямо рекламно каре всяка седмица във вестника на Кауфланд. А селата са ги облепили с плакати все едно са преди избори !
Коментар
-
Статегиите на Адванса и Агрион са различни. Не може да се сравнява какво правят едните с другите. Адванса търгуват и им трябва марж. Агроин купуват и не продават.
Обаче маржът го няма вече - не е такъв както беше. Имаше май една сделка на свързаните с Агроин лица - продажба на доста земя на чужденци.
Сега Адванса купуват по-лоши земи с надеждата да поскъпнат след време и да ги продадат.
Бях пуснал един материал преди време за качеството на земята, рентабилността и работата при по-ниски цени на зърното. Сега Адванса навлизат в този период - още по-лоши земи и чакане на нещо.Last edited by fortiss; 27.04.2015, 11:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеКато стана дума за Агрион вчера бях в едно Хасковско село и да ви кажа цялото село е облепено с плакати на тия юнаци ! Купуват яко и не си поплюват ! ...
На входовете на жилищните блокове пък са разлепени рекламни плакати...
Явно разчитат, че и в градовете ще намерят собственици на земя, така че не атакуват само селата.
====
Иначе, ако трябва да съм честен, дори и за такъв оптимист за развитието на бизнеса със земеделски земи като мене, хипер-активността им ме изненадва.
Освен лъскавите офиси в градовете и споменатите масови реклами в градове и села, да не забравяме, че са и първия (поправете ме ако греша) търговец на земеделска земя, които почна да рекламира по телевизията
Явно сметнаха за целесъобразно дори да налеят пари за да се опитат да си купят подходящо законодателство.
Като цяло, след последните две немного добри години за земеделците, като че ли настъпи едно отрезвяване в очакванията за запазване на бурните ръстове на цената на земята, което се споделя и много хора тук във форума.
Но като погледна как тия пичове инвестират като за световно средства за да си подсигурят купуването на земи, почвам да се чудя дали не сме подценили потенциала за продължаващо нарастване ?
Обективно погледнато - за какво биха купували толкова агресивно земи, ако не очакват ръст... аз поне не съм чул да са накупили трактори и комбайни, за да си обработват тези декари които изкупуват толкова агресивно ?
Коментар
Коментар