IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Цената на зърното е с 50% по-висока отпреди година и половина
    Не знам какво повече искате
    вярно е, че видяхме и 400 евро цена, но тези нива не са устойчиви, защото повече от половината свят не може да си ги позволи
    И това имах предвид. Засега аз не мога да се ориентирам кое е скъпо и евтино.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение

Русия сега изнася по 1 мнл. тона пшеница седмично. Зърното е мн малка сума спрямо петрол и газ,жт.е. не може да финансира нищо. Много се надявам да излезе фактор, който повиши пазара, но засега такъв няма. Може би ако Русия получи под 80 млн. тона пшеница през лятото ще се промени много. Украйна дори и с малка реколта пак ще изнесе около 10 млн. тона пшеница през 2023/24. Нищо не е еднозначно.
      Цената на зърното е с 50% по-висока отпреди година и половина
      Не знам какво повече искате
      вярно е, че видяхме и 400 евро цена, но тези нива не са устойчиви, защото повече от половината свят не може да си ги позволи

Коментар

• Първоначално изпратено от Здравко Разгледай мнение
        Тази година няма как зърното по света да поевтинее. За съжаление, бих допълнил (защото ми писна от тази безумна инфлация).
        Войната е далече от приключване. Украйна вече разпродаде запасите си от пшениеца от миналата година, а за тази са засети само 50% от посевните площи. Отделен въпрос е колко от тях ще успеят да ожънат през лятото (когата ще са големите военни сблъсъци). Русия има запаси от зърно, но тя реално не може да го изнася на световните пазари. След спирането на кранчето с газа и петрола, зърното и въобще храните е последното останало средство за финансиране на мръсната война на Путлер. Мислите ли, че Запада ще отпусне хватката сега, когато най-сетне е притиснала джуджето диктатор в ъгъла?
        А населението на земята продължава да се плоди и плоди и иска да папа. И то все по-качествена (калорична) и ОБИЛНА храна (пример замогващия се Китай). Земеделската земя по света (особено плодородната такава) има само една посока - към поскъпване.
        А какво ще стане със зърното когато Украйна влезе в ЕС е интересен въпрос, но засега въобще не е на тезгяха. За съжаление няма да е на тезгяха поне още едно десетилетие...
        В резюме, Атерата в моите очи е най-перспективната и стабилна компания на БФБ. И ако е рекъл Господ (т.е. съм жив и здрав) ще си държа акциите до самия край (моя или на компанията - евентуална ликвидация).

Успех на всияки акционери!
        Русия сега изнася по 1 мнл. тона пшеница седмично. Зърното е мн малка сума спрямо петрол и газ,жт.е. не може да финансира нищо. Много се надявам да излезе фактор, който повиши пазара, но засега такъв няма. Може би ако Русия получи под 80 млн. тона пшеница през лятото ще се промени много. Украйна дори и с малка реколта пак ще изнесе около 10 млн. тона пшеница през 2023/24. Нищо не е еднозначно.

Коментар

• Тази година няма как зърното по света да поевтинее. За съжаление, бих допълнил (защото ми писна от тази безумна инфлация).
          Войната е далече от приключване. Украйна вече разпродаде запасите си от пшениеца от миналата година, а за тази са засети само 50% от посевните площи. Отделен въпрос е колко от тях ще успеят да ожънат през лятото (когата ще са големите военни сблъсъци). Русия има запаси от зърно, но тя реално не може да го изнася на световните пазари. След спирането на кранчето с газа и петрола, зърното и въобще храните е последното останало средство за финансиране на мръсната война на Путлер. Мислите ли, че Запада ще отпусне хватката сега, когато най-сетне е притиснала джуджето диктатор в ъгъла?
          А населението на земята продължава да се плоди и плоди и иска да папа. И то все по-качествена (калорична) и ОБИЛНА храна (пример замогващия се Китай). Земеделската земя по света (особено плодородната такава) има само една посока - към поскъпване.
          А какво ще стане със зърното когато Украйна влезе в ЕС е интересен въпрос, но засега въобще не е на тезгяха. За съжаление няма да е на тезгяха поне още едно десетилетие...
          В резюме, Атерата в моите очи е най-перспективната и стабилна компания на БФБ. И ако е рекъл Господ (т.е. съм жив и здрав) ще си държа акциите до самия край (моя или на компанията - евентуална ликвидация).

Успех на всияки акционери!

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Грешни според мен са сметките за земята като цяло ако смятаме само изменението в цената на зърното . Важни са маржовете - ако например цената на торовете, горивата и други разходи паднат сумарно с 50% например а зърното с 10% само пример давам щото не зная каква част от крайната цена е образувана от този вид ПОСТОЯННИ разходи които не могат да бъдат избегнати към момента печалбата може да бъде и по- висока въпреки по-ниските цени. Основен риск за зърнарите според мен е ако Украйна влезе в Евросъюза и митата паднат. Тогава може да наводнят пазара.
            Как ще се случи интегрирането на украинското земеделие в ЕС

Ако сега се опасявате от украинското зърно, почакайте Киев да стане член на ЕС.
            А може членството на Украйна в ЕС да доведе най-накрая до дългоочакваната реформа в ОСП

Коментар

• Първоначално изпратено от dragi mi smehurko Разгледай мнение

С колкото падне цената на зърното, с толкова ще паднат рентите и от там и цената на земята: може би около 10 - 15%.
              Грешни според мен са сметките за земята като цяло ако смятаме само изменението в цената на зърното . Важни са маржовете - ако например цената на торовете, горивата и други разходи паднат сумарно с 50% например а зърното с 10% само пример давам щото не зная каква част от крайната цена е образувана от този вид ПОСТОЯННИ разходи които не могат да бъдат избегнати към момента печалбата може да бъде и по- висока въпреки по-ниските цени. Основен риск за зърнарите според мен е ако Украйна влезе в Евросъюза и митата паднат. Тогава може да наводнят пазара.
              Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

https://money.bg/economics/nedostiga...mno-kalbo.html Вярвай си ти в задгробен живот,както казваше баба ми!P.S.Затова моята рента от 85 стана 95 лева за тази година!Ама и как хубаво си се кръстил!​​​​​

Да сме живи и здрави да видим как ще е .

Коментар

• Първоначално изпратено от dragi mi smehurko Разгледай мнение

С колкото падне цената на зърното, с толкова ще паднат рентите и от там и цената на земята: може би около 10 - 15%.
                  https://money.bg/economics/nedostiga...mno-kalbo.html Вярвай си ти в задгробен живот,както казваше баба ми!P.S.Затова моята рента от 85 стана 95 лева за тази година!Ама и как хубаво си се кръстил!​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
                    Земята доста поскъпна. Да видим покрай нормалните цени на зърното какво ще стане.

Коментар

• Земята доста поскъпна. Да видим покрай нормалните цени на зърното какво ще стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
                        Когато му дойде времето
                        По традиция - април
                        Ако имаш впредвид около 16 ст. дивидент за някаква положителна новина - да ще има. Нещата обаче в земеделския сектор съвсем не са толкова оптимистични, както им се иска на някой.

Коментар

• Когато му дойде времето
                          По традиция - април

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Очевидно е че някой помпа цената, с поръчки от рода на 70 бройки с 10ст над следващата поръчка и писаници по форуми.
                            Ето днес пак се забелязват някакви "големи" помпи с поръчки 2х50 за цял ден с 8ст по-висока цена от следващата реална поръчка.
                            Не е ли време някой да се включи в темата с положителна новина и да се бутне едни 10ст цената, че нещо не вървят нещата?
                            Last edited by pwise; 10.02.2023, 16:03.

Коментар

• Тук си е "сребърен фонд", не е за алчни хора

Коментар

• Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение
                                Тук позицията май се готви за свободно падане?!
                                "Яхтата" няма да допусне спад под 3.10 преди дивидента. Акцията не се влияе значимо от други борсови движения и ще си дава 5-6% дивидентна доходност и в близките години, но за "златните" години от миналото - забравете!

Коментар

Working...
                                X