Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеТук перспективите са добри и с оглед на все по сериозният инфлационен натиск, който ще наблюдаваме. Европа излезна от дефлационната спирала и инфлацията ще се ускорява все повече и повече, особено с продължаващата и изглеждаща необратима обезценка на еврото.
???
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеНе е ли по-добре след като една акция се оценява по ликвидационна стойност, но ликвидацията е далеч, да се махне и да се вложи направо в земя - случая на атерата.
Така няма да се плащат такси и ще се взема рента както трябва.
Ако земята поскъпне ще се възползваш от това 1/1 без разни удръжки.
Дори и за 30-40 хилки да купиш земя, пак ще имаш полза.
Който си задавах и преди 3-4 години и съм доволен че направих правилния избор.
И все още отговора ми е - по скоро не.
Ти какво качествено би купил сега за 670-80лв/дка ( щото толкова идва без кеша и градската земя) и да си сигурен че поне 30лв/дка рента ще вземаш ?
Можеш ли да oбещаеш че няма да имаш главоболия с арендатора в 1 бъдещ момент....?
Или че хамавата ни държава/или съответна община няма да реши да наложи 2% данък за да си оправя бюджета или за да удари дребните та да помогне на КОЙ...
Те вече почнаха да си правят устата, тяхната....
Освен че подкрепям предните 2 мнения мисля че по основния довод е че тук е ликвидно и можеш да си въртиш парите както решиш и да разполагаш когато ти потрябват, било за нещо спешно, било за някакъв маркет краш на нисе или тук когато може да станат много нужни за други съблазнителни алтернативи.
Бондоподобна акция убежище, нещо като банка без лоши кредити, а и СК расте всяка година заедно с цената на земята.
А тези около 2% за управление дето те притесняват се компенсират повече от елементарно с малка част от средствата ежегодно по метода бай лоу/сел хай.
Лично за мен оптималното съотношение между притежаваната реална земя (наследствена) и тази чрез атера ( и други акции в сектора) е между 1:2 до 1:4, в момента по скоро първото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениесъгласих се
има го и този момент
значи трябда да станеш по-голям собственик
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеПазара е динамичен, може да купиш земя в перспективен към даденият момент район, но рентата и бъдещата цената да са по-малки отколкото ако имаш дял в подобен фонд. Фонда ти позволява да диверсифицираш поземления ти портфейл в различни райони. Собствена земя означава пряка зависимост от конкретен район. При продажба на крупни пакети се достигат и по-добри цени, отколкото цени, на които някои би успял да продаде някакви си 30-40 декара.
има го и този момент
значи трябда да станеш по-голям собственик
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеНе е ли по-добре след като една акция се оценява по ликвидационна стойност, но ликвидацията е далеч, да се махне и да се вложи направо в земя - случая на атерата.
Дори и за 30-40 хилки да купиш земя, пак ще имаш полза.
Пазара е динамичен, може да купиш земя в перспективен към даденият момент район, но рентата и бъдещата цената да са по-малки отколкото ако имаш дял в подобен фонд. Фонда ти позволява да диверсифицираш поземления ти портфейл в различни райони. Собствена земя означава пряка зависимост от конкретен район. При продажба на крупни пакети се достигат и по-добри цени, отколкото цени, на които някои би успял да продаде някакви си 30-40 декара.
Коментар
-
Дори и за 30-40 хилки да купиш земя, пак ще имаш полза.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Не е ли по-добре след като една акция се оценява по ликвидационна стойност, но ликвидацията е далеч, да се махне и да се вложи направо в земя - случая на атерата.
Дори и за 30-40 хилки да купиш земя, пак ще имаш полза.Last edited by fortiss; 11.06.2015, 09:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеАкцията се оценя общо взето винаги на ликвидационна стойност. Което е голям плюс за инвеститори, които ценят стабилността на активите, които купуват.
В България има доста земи, които тепърва ще бъдат окрупнявани, отделно част от земите ще сменят своите собственици по редица причини.
Няма нищо лошо да се задържа земя и да се продава разсрочено или на по-късен етап в търсене на по-добри условия.
Мажоритарите са доказали своята коректност за разлика от останалите може би 90% от присъстващите мажоритари на БФБ.
Не по-късно от 1 до 6 месеца американските пазари ще направят така чаканата корекция, а това се отнася и за Европа.
Интересно какви ще са движенията тук и движенията по другите позиции.
Да не забравяме, че 5% дивидент тук за 2015г. е много повече от 30-40% спад и без дивидент по други позиции!
Не е препоръка!
Много точно и обосновано изказване !
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеБЛАГОДАРЯ за доуточнението !!! - никой не сподели този жокер от вчера !
Изненадан съм от факта, че до сега последните две години ни го превеждаха до месец от гласуването, а сега с цитираните "Член" и "аНалинея" -какво да си помисли човек , освен че шаъъъ... го галят Коледно.
пп Бях по задачи на вън , извинявам се на Чичето Манчестер и на Митака естествено
Те винаги плащат бръзо, драгиМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнениеВчера бях на събранието и Манолов каза, че дивидентът трябва да бъде платен към края на юли. Трябвало технологично време малко, но за това кога ще си получим дивидента за 2014-а не се притеснявайте. Обаче какъв дивидент да очакваме от следващата година нататък е малко по-сложно.
БЛАГОДАРЯ за доуточнението !!! - никой не сподели този жокер от вчера !
Изненадан съм от факта, че до сега последните две години ни го превеждаха до месец от гласуването, а сега с цитираните "Член" и "аНалинея" -какво да си помисли човек , освен че шаъъъ... го галят Коледно.
пп Бях по задачи на вън , извинявам се на Чичето Манчестер и на Митака естествено
Коментар
Коментар