Първоначално изпратено от JaG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениевъпросът за качеството е много спорен - всеки разбира различно
моето мнение е, че настоящето попълване на земи е с ниско качествени
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениевъпросът за качеството е много спорен - всеки разбира различно
моето мнение е, че настоящето попълване на земи е с ниско качествениLast edited by Mike Florida; 29.10.2015, 17:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеЗа да достигнат до 12ст.дивидент ще е необходимо да имат продажби на около 10хил.дка.при миналогодишен марж.
за 1ст.дивидент е необходима продажба на почти 1300дка.
приемаме,че 4ст.от ренти са гарантирани
предполагам лизинга ще е предпочитана форма заради по-високи цени,а и могат да си осигурят евтино финансиране за нов цикъл на натрупване
от значение е не толкова продажбата на земи,колкото качеството на заместващите ги покупки
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеЗа да достигнат до 12ст.дивидент ще е необходимо да имат продажби на около 10хил.дка.при миналогодишен марж.
предполагам лизинга ще е предпочитана форма заради по-високи цени,а и могат да си осигурят евтино финансиране за нов цикъл на натрупване
от значение е не толкова продажбата на земи,колкото качеството на заместващите ги покупки
моето мнение е, че настоящето попълване на земи е с ниско качествени
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеДо края на годината остават 3 месеца. Не е необходимо, да има кой знае какви продажби, за да се достигне подобен финансов резултат!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНулеви или почти.......
Ех мечти, ма квото стане - такова.
Иначе за идния 5г период имам консервативни очаквания за 4-5% дивидент средно, т.е 8-10ст към сегашните цени.
Биха ги осигурили ( барабар с од таксите) продажби на 1.5% до 2.6-7% от портфейла годишно..без да слагам лизинга изобщо в сметките.
Общо взето фасулска работа за тях, като им знаем възможностите..
- Ей тва ще ми свали средната дивидентна премия за ганце портОмоне от 7 на 6% нЙе - не ми е изгодно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеЯсно е, че продажбите са се забавили и дивидента няма да е 30 стотинки, както миналата година, но за цяла година, чак пак нулеви продажби?
Тъкмо да се прочистим добре от спекулантчетата и да закарат поне до 1.9 хартията.
А междувременно се надявам на още 5-6% от гущерите баба ти ако рече да вдига лихвите декември, та да вкарам малко свежо на бфб и да си пазарувам ливадки на 1$. То и други 2-3 нещица ще са доста по изгодни тогава дори и на близки до сегашните нива....пу да паднат още де..
Ех мечти, ма квото стане - такова.
Иначе за идния 5г период имам консервативни очаквания за 4-5% дивидент средно, т.е 8-10ст към сегашните цени.
Биха ги осигурили ( барабар с од таксите) продажби на 1.5% до 2.6-7% от портфейла годишно..без да слагам лизинга изобщо в сметките.
Общо взето фасулска работа за тях, като им знаем възможностите..
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕми не сме си изпълнили докрай плана за ливадки под евро....
За тия 12 стинки местната астроложка ли ти гледа на боб ....
До края на годината остават 3 месеца. Не е необходимо, да има кой знае какви продажби, за да се достигне подобен финансов резултат!
Ако приемем, условно, че до края на годината от дружеството няма да продадат нищо, без да имаме, по какъвто и да е начин влошаване на конюнктурата при земеделците. То какво ще продават от догодина?
Това са лавинообразни очаквания, които се основават предимно на емоции! Ако дружеството имаше големи продажби до тук, то щеше да се говори, как тази тенденция ще продължи до края на годината. При липсата на продажби в момента, се говори, как нищо няма да продадат. Рационални или нерационални очаквания?
Според мен едни подобни крайни очаквания са чисто емоционални!
Просто аз не бих залитал в тотални крайности! Това е и основата на моята прогноза!
Ясно е, че продажбите са се забавили и дивидента няма да е 30 стотинки, както миналата година, но за цяла година, чак пак нулеви продажби?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеГеледам тука някой много са се "умарлушили"!
За тия 12 стинки местната астроложка ли ти гледа на боб ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеГеледам тука някой много са се "умарлушили"!
Спокойно фундамента си остава непроменен. Цените на земята са "high", а банките имат все по-голямо желание да кредетират земеделци. Дивидента ще видите, че ще е поне 12 стотинки, според мен, в края на годината.
Спада на цената се дължи, до голяма степен на психология, а не на промяна на фундаментални фактори, следва разбира се и общия спад на БФБ, не трябва да се забравя и това!
Единствения съществен риск, който аз виждам за акцията си остава външен за България и съм го споменавал... Ако там няма промяна, следващите години, определено смятам, че резултатите ще се подобряват!destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Геледам тука някой много са се "умарлушили"!
Спокойно фундамента си остава непроменен. Цените на земята са "high", а банките имат все по-голямо желание да кредетират земеделци. Дивидента ще видите, че ще е поне 12 стотинки, според мен, в края на годината.
Спада на цената се дължи, до голяма степен на психология, а не на промяна на фундаментални фактори, следва разбира се и общия спад на БФБ, не трябва да се забравя и това!
Единствения съществен риск, който аз виждам за акцията си остава външен за България и съм го споменавал... Ако там няма промяна, следващите години, определено смятам, че резултатите ще се подобряват!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПак удари кьоравото. С твоите чести свръх рентабилни операции - отдавна трябваше да си милионер в евро !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениедам, честит отчет и на слънчо, много силенМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар