Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеТова всичко от твоите дисаги ли е...?
Даже и да не съм познал,нямаш право да критикуваш ,защото нито си ми платил за анализа/чертежа,нито пък ти си дал някаква прогноза.
Какво остава да съм познал и да ме критикуваш .....и не един или два пъти това ...ONLY in BG
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнениеНормално е да се прибират печалби, подложих канче на 3.36
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеТова всичко от твоите дисаги ли е...?
Отделно графиката е седмична и се коментират само затворени седмични свещи.
Ако имаш някакви знания по ТА,трябва да го знаеш.
И си гледай МSH,че там ще ядеш голямо дърво.
Да не кажеш ,че не съм ти казал В отчета няма значение какво пише
Коментар
-
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеФинална, много ангро сметка от мен - средната категория на земата тук е 4-та (ако предположим, че имат земя само от една категория), а средната ѝ цена, ако я пресметнем през цената на акцията, е 1700 лева на декар, като приемаме, че това е цената срено за България, защото имат в различни землища. Много ли е, малко ли е това за 4-та категория земя у нас - всеки сам да си преценЯ.
).
На каква база стъпвам за това предположение.
1. Гледам разпределение на придобитата земя по области
2. Гледам средната категория на земеделската земя по области (гледам съседната таблица на тази която се отваря с линка!)
Без да се занимавам да умножавам декарите на АТЕРА във всички области
със средната категория за съответната област се вижда, че средната им категория на земите е близо до 5-та.
В топ 5 области земите им са със следните категории:
1. Враца - 29412 дек - ср.кат. 4.37
2. Видин - 20707 дек - ср. кат - 4.47
3. Търново - 17521 дек - ср. кат - 4.32
4. Стара Загора - 14577 дек - ср.кат. - 5.16
5. Хасково - 13715 дек - ср. кат. - 6.04
Трябва да се отчете и факта, че купувачите си избират и купуват от по-хубавите им земи, а джънка остава.
Поради това е доста вероятно средното качество на земите на АТЕРА в съответните области да е и по-ниско от средната категория на земята за областта.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнениеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
... взеха, че се качиха на мазератита...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
Не допускаш, че земя осма категория може да е по-скъпа от з.з.трета или втора
Фотоволтаици са допустими само на неплодородни земи. Инфраструктура за газопроводи, нефтопроводи, пътища, електропроводи, складове... също може да добави стойност. Грешките при стартирането - безразборното купуване на трънки, би трябвало да са отчетени.
Нарасналите земи на изток за мен е плюс - близост до море (Хемингуей е прав)
Южен централен е най-подходящ за соларки, но и земята е качествена.
И малко числа, да не съм само бла-бла:
Земя, която не носи рента(по различни причини)
2019 - 66 хил. дка.
2021 - 53 хил.
2022 - 39 хил.
2023 - 29 хил.
Процент на отдадената расте до 86%
Рентата от декар расте с 43%, а сумата - с 30%, от 6.2млн. до 8млн.
М2 расте с почти 60% - от около 90млрд. до 142млрд.
https://tradingeconomics.com/bulgaria/money-supply-m2
Инфлацията все още е доста над лихвите.
Ако Бреф-а е вълнуващ стипълчейз, тук е лежерно-тонизиращ крос.
Да комантираме рентите, които получават, също е смехотворно - там пък какво ограбване на дребосъка има с непазарните им ренти, не е истина. Не знам дали прибират под масата, или просто са некадърни, но рентите им са дори под тези, които отчита НСИ за средни. А че цената на земята се анду до откат миналата година - наду се, факт. Скоро обаче някои ще осъзнаят, че както зърното им не е единственото в света, така и земята им не е единствена и може да се купи такава на други места по света, че и на по-ниска цена (дори в съседни държави). И тогава пак ще има рев как лошата държава следвало да помага на тези, дето вместо да си ритат буците, взеха, че се качиха на мазератита и станаха търговци-спекуланти
Последното ти изречение е топ (особено ставнението на брефчето). Тук кросът е малко тип бегайте, че иде трета турска мамафска дивизия отзад - както ни плашеха в казармата - като се осъзнае, че нито има някой отзад, нито че той има някакви наклонности, от които средностатистическия бгстанец се плаши, ще има пак бек ту бейсикс.
Финална, много ангро сметка от мен - средната категория на земата тук е 4-та (ако предположим, че имат земя само от една категория), а средната ѝ цена, ако я пресметнем през цената на акцията, е 1700 лева на декар, като приемаме, че това е цената срено за България, защото имат в различни землища. Много ли е, малко ли е това за 4-та категория земя у нас - всеки сам да си преценЯ.
П.С. Апропо, само аз ли виждам, че в отчета пише, че отдават 79.74% от земята (как се получиха 86% при теб?), а през 2022 са получили по-малко приходи от ренти, отколкото през 2021 (откъде се появиха тези 8 милиона, като в отчета пише 6,684 млн за 2022 при 6,801 за 2021?).Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеТова, което следва да ви притеснява, е влошеното ѝ качество:
Отделно - разкарали са 7000 декара в Северозападния район, а са увеличили Североизточен с 1000, Югоизточен с 4000 и Южен централен с 3000 - като в поселдните 2 (според статистиката) цената на земата е наполовина на тази в северозапдния район
Фотоволтаици са допустими само на неплодородни земи. Инфраструктура за газопроводи, нефтопроводи, пътища, електропроводи, складове... също може да добави стойност. Грешките при стартирането - безразборното купуване на трънки, би трябвало да са отчетени.
Нарасналите земи на изток за мен е плюс - близост до море (Хемингуей е прав)
Южен централен е най-подходящ за соларки, но и земята е качествена.
И малко числа, да не съм само бла-бла:
Земя, която не носи рента(по различни причини)
2019 - 66 хил. дка.
2021 - 53 хил.
2022 - 39 хил.
2023 - 29 хил.
Процент на отдадената расте до 86%
Рентата от декар расте с 43%, а сумата - с 30%, от 6.2млн. до 8млн.
М2 расте с почти 60% - от около 90млрд. до 142млрд.
https://tradingeconomics.com/bulgaria/money-supply-m2
Инфлацията все още е доста над лихвите.
Ако Бреф-а е вълнуващ стипълчейз, тук е лежерно-тонизиращ крос.
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеВервайте, акцията е абсолютен шит!
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар