На сайта на Адванс Терафонд имаше информация кога е екс дивидент датата
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
От кога право на дивидент е само 12 дни след ОСА? Аз знам за 14 дни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
От кога право на дивидент е само 12 дни след ОСА? Аз знам за 14 дни.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от angelgarba Разгледай мнениеEx Divident Day - Дали спада ще е под 3.24 ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
"Всеки сам си приценя"-мисля бе репликата,- дивидент от над 0,35-42 се калкулираше при новината от ноември за договорени за продажба 16,5хил. дка. , но "Сделката" - се раздели на "Две" -управата или купувача реши така или пръста на съдбата, да има и за следващата година "видим" дивидент е дребнав въпрос
Този дивидент от 35-40ст лично аз го писах в темата та може би съм наясно кога се е "калкулирал".
Акцията е добра, просто смятам че скоро ще станат много червени пазарите и нашата борсичка ще глътне вода. Решението да се раздели сделката също е добро. Дразнят ме малко елементратните манипулации на цената които се забелязват от време на време с 3-5-10-20 акции.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеХм а тук "брутални" дивиденти се очакваха и смятаха едни декари продадени на 4к лева. Явно правилно съм си ги сметнал и не съм толкова тъп колкото си мислех, но писах 35-40ст че да ме хулят много в темата, иначе по спомен ги бях изкарал 25ст без данък. Дивидента хич не е лош, но имаше пишещи които очакваха повече и от миналата година. Все пак мен не ме грее защото нямам атера към момента.
"Всеки сам си приценя"-мисля бе репликата,- дивидент от над 0,35-42 се калкулираше при новината от ноември за договорени за продажба 16,5хил. дка. , но "Сделката" - се раздели на "Две" -управата или купувача реши така или пръста на съдбата, да има и за следващата година "видим" дивидент е дребнав въпрос
- 6 Харесвания
Коментар
-
Хм а тук "брутални" дивиденти се очакваха и смятаха едни декари продадени на 4к лева. Явно правилно съм си ги сметнал и не съм толкова тъп колкото си мислех, но писах 35-40ст че да ме хулят много в темата, иначе по спомен ги бях изкарал 25ст без данък. Дивидента хич не е лош, но имаше пишещи които очакваха повече и от миналата година. Все пак мен не ме грее защото нямам атера към момента.
Коментар
-
Адванс Терафонд АДСИЦ-София представи уведомление за паричен дивидент.
Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 11-05-2023 г. в София-1164. На ОСА е гласуван дивидент за 2022 г. в общ размер на 20596642.02 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.242 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица)- 0.23 (само за акционери физчески лица) лв.Last edited by petrg5s; 11.05.2023, 20:01.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнениеТова може да го кажеш на каролеца, който лисна.
Защо е лош тайминга:
-Края на месеца.Даже за мен затваря и двумесечна свещ.Време на много фалшиви движения и рисуване края на тези свещи.
-Другата седмица са последните лихви които ще качват,а може да има и изненада,нека се види накъде ще тръгне пазара след ФЕД.Преди него всички движения са фалшиви
-СП500 е много близо до важната 4200 зона и ако на тази среща кажат нещо,спокойно може да литне над нея.Оттам при нас всичко ще лети
-Атера не се продава месец и нещо преди дивидиент.Тогава има най-голямо търсене
-Аз лично мисля,че имаме няколко месеца до късно лято да растем ,ако ще растем или ще седим в рендж.
Изобщо за цялото БФБ говоря .После ще има брадви .При Атера специално,търсенето преди дивидента трябва да е бензина за един последен ъп нагоре около 4 и оттам вече си поема надолу за дълго време.
Но това е просто прогноза,че интата ги взема на сериозно нещатаLast edited by petrg5s; 27.04.2023, 19:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Възможно най-лошия тайминг за прибиране на печалби
За мен 3.36 е добра цена за добавка.
Поне 45ст. е очаквана дивидентна доходност за 15месеца, за капиталова - ще видим.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар