IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На сайта на Адванс Терафонд имаше информация кога е екс дивидент датата
    Last edited by petrg5s; 23.05.2023, 14:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение

От кога право на дивидент е само 12 дни след ОСА? Аз знам за 14 дни.
      25.05 минус няколко дена сетълмент.

Коментар

• Предполагам защото сетълмента на днешните сделки е 26.05

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение

Има изместване заради неработния ден утре и необходимите два работни дни за сетълмент.

Коментар

• Първоначално изпратено от angelgarba Разгледай мнение
            Ex Divident Day - Дали спада ще е под 3.24 ?

Коментар

• Ex Divident Day - Дали спада ще е под 3.24 ?

Коментар

• Яхтата е с пробойни и бавно ще потъва!

Коментар

• Проблема при Адванс е че не добавят стойност на земята. Просто земеделие от бюро не се прави

Коментар

• Интересно тук e,че натиска много яко съпротивата 3.50,но остава още 10-тина дена до дивидента
                    Ако не го бие дотогава,това ще му е.
                    Но предвид порива в Софикс,може и тук да се събудят биковете

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

"Всеки сам си приценя"-мисля бе репликата,- дивидент от над 0,35-42 се калкулираше при новината от ноември за договорени за продажба 16,5хил. дка. , но "Сделката" - се раздели на "Две" -управата или купувача реши така или пръста на съдбата, да има и за следващата година "видим" дивидент е дребнав въпрос
                      Интесно как разлика от 100% в дивидента за година е дребнав въпрос? Тоест няма значение дали за една година акцията печели 5% или 10%?
                      Този дивидент от 35-40ст лично аз го писах в темата та може би съм наясно кога се е "калкулирал".
                      Акцията е добра, просто смятам че скоро ще станат много червени пазарите и нашата борсичка ще глътне вода. Решението да се раздели сделката също е добро. Дразнят ме малко елементратните манипулации на цената които се забелязват от време на време с 3-5-10-20 акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
                        Хм а тук "брутални" дивиденти се очакваха и смятаха едни декари продадени на 4к лева. Явно правилно съм си ги сметнал и не съм толкова тъп колкото си мислех, но писах 35-40ст че да ме хулят много в темата, иначе по спомен ги бях изкарал 25ст без данък. Дивидента хич не е лош, но имаше пишещи които очакваха повече и от миналата година. Все пак мен не ме грее защото нямам атера към момента.

"Всеки сам си приценя"-мисля бе репликата,- дивидент от над 0,35-42 се калкулираше при новината от ноември за договорени за продажба 16,5хил. дка. , но "Сделката" - се раздели на "Две" -управата или купувача реши така или пръста на съдбата, да има и за следващата година "видим" дивидент е дребнав въпрос

Коментар

• Хм а тук "брутални" дивиденти се очакваха и смятаха едни декари продадени на 4к лева. Явно правилно съм си ги сметнал и не съм толкова тъп колкото си мислех, но писах 35-40ст че да ме хулят много в темата, иначе по спомен ги бях изкарал 25ст без данък. Дивидента хич не е лош, но имаше пишещи които очакваха повече и от миналата година. Все пак мен не ме грее защото нямам атера към момента.

Коментар

• Адванс Терафонд АДСИЦ-София представи уведомление за паричен дивидент.
                            Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 11-05-2023 г. в София-1164. На ОСА е гласуван дивидент за 2022 г. в общ размер на 20596642.02 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.242 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица)- 0.23 (само за акционери физчески лица) лв.
                            Last edited by petrg5s; 11.05.2023, 20:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
                              Това може да го кажеш на каролеца, който лисна.
                              Лискат,но защо лискат и те не знаят.А може би просто заради ретроградния Меркурий
                              Защо е лош тайминга:

-Края на месеца.Даже за мен затваря и двумесечна свещ.Време на много фалшиви движения и рисуване края на тези свещи.
                              -Другата седмица са последните лихви които ще качват,а може да има и изненада,нека се види накъде ще тръгне пазара след ФЕД.Преди него всички движения са фалшиви
                              -СП500 е много близо до важната 4200 зона и ако на тази среща кажат нещо,спокойно може да литне над нея.Оттам при нас всичко ще лети
                              -Атера не се продава месец и нещо преди дивидиент.Тогава има най-голямо търсене
                              -Аз лично мисля,че имаме няколко месеца до късно лято да растем ,ако ще растем или ще седим в рендж.
                              Изобщо за цялото БФБ говоря .После ще има брадви .При Атера специално,търсенето преди дивидента трябва да е бензина за един последен ъп нагоре около 4 и оттам вече си поема надолу за дълго време.
                              Но това е просто прогноза,че интата ги взема на сериозно нещата
                              Last edited by petrg5s; 27.04.2023, 19:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Възможно най-лошия тайминг за прибиране на печалби
                                Това може да го кажеш на каролеца, който лисна.
                                За мен 3.36 е добра цена за добавка.
                                Поне 45ст. е очаквана дивидентна доходност за 15месеца, за капиталова - ще видим.

Коментар

Working...
                                X