Първоначално изпратено от Designer
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнениеЩе Ви дам една извадка от Анализ на Бенчмарк Финанс:
https://imgur.com/a/LRfJ4Ti
Просто няма нужда да спорим...Няма нужда от спор, да
Иначе, както гледам как вървят нещата с цените на царевицата т.г. не виждам въобще причина за по-ниски ренти.
https://www.investing.com/commodities/us-corn
Last edited by acb; 22.01.2025, 19:51.
- 1 like
Коментар
-
Ще Ви дам една извадка от Анализ на Бенчмарк Финанс:
https://imgur.com/a/LRfJ4Ti
Просто няма нужда да спорим...Last edited by Designer; 22.01.2025, 14:06.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
Дивидент ЩЕ има и няма да е под 9 ст. / акция. Само до края на Q3 ---> EPS=0.068 ! Цената на обработваемата земя НЯМА да падне, за разлика от тази за арендуването й, т.е. сгромолясване на цената на акцията няма да има, колкото и да Ви се иска.
П.С. Единствено, което крепи тази акция, е яхтата, иначе цената отдавна трябваше да е под 3 лева. Ще ми е много интересно дали за поредна година ще продават хубавите земи в хубавите землища, заменящи я с по-ниска категория в по-кофти землища, за да докарат някаква доходност пред акционери - в годишния отчет ще си пише всичкоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеДивидент вече тука няма,а без него акцията потъва.
То това я държи де факто.Няма причина вече да се държи при опасност -30,-40% капиталова загуба
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеДивидент вече тука няма,а без него акцията потъва.
То това я държи де факто.Няма причина вече да се държи при опасност -30,-40% капиталова загубаLast edited by Bailor; 18.01.2025, 13:36.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнениеВсички фондове, инвестиращи в акции на БФБ , поддържат определен % от активите си в Атера.
Не са малко и индивидуалните инвеститори, които сме така.
Диверсификация...
От години има бабуващи тук, които анатемосват акцията, но тя не пада и не пада...
Няма и да падне.
п.п Те и на коча м@дите се клатят, но не падат..
Не препоръчвам нищо, де.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от XXVXX Разгледай мнение
Тези са пълен смях, както и всички компании на БФБ, жалка история !!!
чисто губене на време е за мен !
не е съвет...
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
Предположих 6-8 ст./акция, но май прогнозата ми е прекалено оптимистична - 2023 година продадоха 8474 дка, а 2024 г. само 1418 дка. Като имаме впредвид, че управляващото д-во "усвоява" в много голяма степен рентата, дивидента може и да е под 6 ст.
чисто губене на време е за мен !
не е съвет...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
И аз така предполагам около 8 Ст. +/-1 ;-)
Уточнявам прогнозата ми за дивидента миналата година се оказа пълна греда, очаквах 10-12 Ст., те дадоха 20 ;-)
Коментар
-
Уточнявам прогнозата ми за дивидента миналата година се оказа пълна греда, очаквах 10-12 Ст., те дадоха 20 ;-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
Около 6-8 ст./акция брутен дивидент
Уточнявам прогнозата ми за дивидента миналата година се оказа пълна греда, очаквах 10-12 Ст., те дадоха 20 ;-)Last edited by dido_yord; 16.12.2024, 16:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнениеНякой може ли да каже към момента, ама съвсем +/- какъв дивидент се очаква....
Много благодаря предаврително.
Коментар
Коментар